Skånskan > Opinion

Wednesday, 21 August, 12:04

Skånskan - 14 jun 19 kl. 14:34

Tolvåkersbadet stängs i sommarKÄVLINGE Tolvåkersbadet stänger över sommaren på grund av brister i bassängkonstruktionen.
Det meddelade Kävlinge kommun och KKB på fredagsmiddagen.Samtidigt kommer Vikenbadet i Furulund att hålla öppet under hela sommaren för kommunens badare och simklubbar.
– Redan för nio år sen upptäcktes brister i den tekniska konstruktionen och vid en okulär besiktning i dag var bristerna så allvarliga att vi var tvungna att ta beslutet att stänga badet direkt för att inte riskera personalens och besökarnas säkerhet, säger Jimmie Persson, fastighetschef på KKB.
På måndag startar en omfattande utredning för att kartlägga vilka brister som finns i konstruktionen och vilka åtgärder som måste vidtas för att badet ska kunna öppnas igen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
KÄVLINGE Tolvåkersbadet, Kävlinge, KKB, Vikenbadet, Furulund, Jimmie Persson, Tolvåkersbadet, Vikenbadet Kävlingeborna, Simklubben Lödde, Lödde, Anneli Nilsson, Johan Ericsson, Öresund, Marieholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tolvåkersbadet, stängsi , sommar
Skånskan - 14 aug 19 kl. 05:00

Glädjande besked om Tolvåkersbadet

Löddeköpinge Kostnaden för renoveringen av Tolvåkersbadet blev lägre än befarat. Farhågorna har varit stora att badet, som stängts av säkerhetsskäl, inte skulle öppna igen. Nu visar det sig öppning kan ske om en dryg månad.

Sydsvenskan - 12 mar 14 kl. 17:27

Legionella stänger Tolvåkersbadet

Ett fynd av legionellabakterier på Tolvåkersbadet i Löddeköpinge gör att badet stängs fram till lördag.
Först om tre veckor beräknas badet vara helt säkert.
– Fram tills dess badar folk på egen risk, säger fastighetstekniker Ulf Olofsson..

Skånskan - 06 aug 19 kl. 05:00

Kostnadsbild avgör Tolvåkers framtid

Löddeköpinge I juni stängdes Tolvåkersbadet akut på grund av brister i konstruktionen. Inom ett par veckor får politikerna besked om prislappen.
Budskapet är tydligt.

Skånskan - 16 jun 16 kl. 13:57

Badanläggning stängs omgående efter besiktning

Kävlinge Vikenbadet i Furulund stängs omedelbart för renovering sedan en besiktning visat att badets konstruktion omgående behöver förstärkas.– Vi vet att både Vikenbadet och Tolvåkersbadet har nått sin tekniska livslängd, men det är lite värre än vad vi trodde på Vikenbadet. Utifrån den rapport vi fått är vårt beslut att stänga badet omgående och påbörja arbetet med att genomföra de nödvändiga åtgärder som krävs för att badet ska vara säkert, säger Jonny Norrby, tillförordnad verksamhetschef för Fritid och kultur i Kävlinge kommun i ett pressmeddelande.

Skånskan - 09 okt 16 kl. 16:34

Deltagarrekord i sista cupen innan ödesbeslutet

Löddeköpinge 400 simmare från 13 klubbar, varav 60 egna, 50 funktionärer och totalt 1 600 starter.
Helgens Lödde Cup – den sista hemmatävlingen innan politikerna fattar ödesbeslutet om Tolvåkersbadets framtid – lockade rekordmånga deltagare.– Det är lite ironiskt, när politikerna samtidigt planerar att lägga ner badet, säger Morten Husby, talesperson för arrangerande SK Löddes styrelse.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Granne: Det känns väldigt positivt

GETINGE Sedan början av 70-talet har Bertil Nilsson och hans fru bott grannar med den förorenade tomten i Getinge. Men föroreningarna var inget paret kände till när man flyttade in i huset.I grannhusen intill området som saneras har det installerats sensorer som ska känna av vibrationer som saneringsmaskinerna kan orsaka.

Skånskan - 2 timmar sedan

Skopan i marken för att rensa ut gifterna

GETINGE I årtionden har de farliga miljögifterna legat kvarlämnade i marken på den gamla Ferrosantomten i Getinge.
Nu är saneringen i full gång på den gamla fabrikstomten.För ögat har platsen intill Kävlingeån bara sett ut som en lite vildvuxen ödetomt.

Skånskan - 2 timmar sedan

VM i snus anordnas för första gången

Nyheter Ett snusföretag anordnar VM i snustillverkning. Privatpersoner kan skicka in sitt egentillverkade snus som sedan bedöms av en jury.– Vi kommer tillsammans med en noga utvald jury att hitta det bästa snuset i de två kategorierna, säger Markus Lindblad, informationschef på Snusbolaget.

Skånskan - 4 timmar sedan

Ljus i tunneln för loppisen

marieholm Det ser ut att börja ordna upp sig för storloppisen Yllefabriken i Marieholm.Verksamheten stängdes ner med omedelbar verkan tidigare i år sedan räddningstjänsten hittat en lång rad allvarliga brister i brandskyddet.
Sedan dess jobbar ägaren Richard Forshufvud på att få de tillstånd som krävs för att kunna starta igen.

Skånskan - 13 timmar sedan

Bilbrand utanför Scandic Segevång

Malmö Sent på tisdag kväll inkommer ett larm om en bilbrand utanför Scandic hotell i Segevång, Malmö.Larmet inkom till SOS Alarm vid klockan 22 26. En personbil ska stå i lågor utanför Scandic hotell Segevång, på Segestigen i Malmö.

Skånskan - 18 timmar sedan

Bestrider dyrt och okänt samtal

Hörby En man i 80-årsåldern har bestridit sin faktura för juli från sin mobiloperatör.
Fakturan innehåller en utgift om ett utlandssamtal som mannen inte alls känner igen.
Han har även polisanmält händelsen, och den rubriceras som bedrägeri.

Skånskan - 18 timmar sedan

Slogs ned med bensindunk

Hörby En 28-årig kvinna har anmält en misshandel som ska ha skett på Nya torg vid 23-tiden på kvällen fredagen den 16 augusti.
Hon ska ha kommit i gräl med en för henne okänd person och ska vid ett senare tillfälle ha fått, vad hon tror var, en bensindunk i bakhuvudet.
Slaget ska ha orsakat smärta, men hon ska inte ha behövt uppsöka vård.

Skånskan - 18 timmar sedan

Många reagerade över klistermärken

Staffanstorp Klistermärken med ett hotfullt budskap skapade debatt i sociala medier.I slutet på förra vecka sattes klistermärken upp på lyktstolpar i Staffanstrorp.
Motivet föreställde en likadan lyktstople, som märket satt på, med en repsnara hängandes från den välvda toppen.

Skånskan - 18 timmar sedan

Ut­reder grov stöld och hä­le­ri

Staffanstorp Po­lisen är för­te­gen om en ut­red­ning som på­går i kommunen.
En­ligt an­mä­lan ska det gälla grov stöld och hä­le­ri. Men efter­som man är i ett käns­ligt läge i ut­red­ningen vill man var­ken säga nå­got om brotts­tid el­ler brotts­plats.

Skånskan - 18 timmar sedan

Lastbilsolycka vid Tranarpsbron

Klippan Klockan halv sex inträffar en olycka på E4 vid Tranarpsbron, Klippan kommun. En lastbil är inblandad i olyckan.Larmet inkom 17 23..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.