Realtid > Ekonomi

Monday, 22 July, 22:18

Realtid - 14 jun 19 kl. 08:57

Nästa ECB-chef kan komma från FinlandNästa ECB-chef kan komma från Finland. Både före detta centralchefen Erkki Liikanen och efterträdaren Olli Rehn är aktuella för posten rapporterar Bloomberg..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
ECB, Finland, Erkki Liikanen, Olli Rehn,  bloomberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nästa ECB-chefkan , kommafrån , Finland
Helsingborgs Dagblad - 06 maj 11 kl. 08:55

Tyskt stöd för italiensk ECB-chef

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble vill att italienaren Mario Draghi tar över som ECB-chef när fransmannen Jean-Claude Trichet avgår i slutet av oktober, enligt Frankrikes finansminister Christine Lagarde. ? Min kollega Wolfgang Schäuble stöder Draghis nominering och anser att han representerar alla kvaliteter som behövs för att bli en bra ECB-chef, sade Lagarde i en tv-intervju på fredagen..

BT - 23 jun 11 kl. 23:29

Beslut om ECB-chef skjuts upp

Ledarna vid EU-toppmötet i Bryssel har skjutit upp utnämningen av ny chef för Europeiska centralbanken (ECB) till fredagen, enligt Italiens premiärminister Silvio Berlusconi.
Mario Draghi, Italiens centralbankschef, väntas utses till ECB-chef.
.

Helsingborgs Dagblad - 23 jun 11 kl. 23:38

Beslut om ECB-chef skjuts upp

Ledarna vid EU-toppmötet i Bryssel har skjutit upp utnämningen av ny chef för Europeiska centralbanken (ECB) till fredagen, enligt Italiens premiärminister Silvio Berlusconi. Mario Draghi, Italiens centralbankschef, väntas utses till ECB-chef..

BT - 24 jun 11 kl. 15:12

Super Mario ny ECB-chef

Italienaren Mario Draghi har nu fått formellt godkänt av EU-ledarna att bli ny ECB-chef.
Mario Draghi, som i dag är italiensk centralbankschef, hade redan utsetts av euroländernas finansministrar, men när EU-toppmötet formellt skulle ge grönt ljus uppstod en viss osäkerhet.
Frankrike, som blir av med sin ledamot i Europeiska centralbankens sexmannadirektion när nuvarande ECB-chefen Jean-Claude Trichet slutar, krävde att italienaren Lorenzo Bini Smaghi skulle flytta på sig för att ge plats åt en fransman i ECB:s inre kärna.

Helsingborgs Dagblad - 11 feb 11 kl. 13:12

Tysk reträtt om ECB-chef

Det har aldrig varit självklart att nästa ECB-chef ska vara tysk, förklarar Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble på en pressträff tillsammans med sin franska kollega Christine Lagarde. Uttalandet görs sedan det står klart att Bundesbank-chefen Axel Weber inte ställer upp som kandidat när ECB-chefen Jean-Claude Trichet ska ersättas i oktober..

Realtid - 03 jul 19 kl. 10:05

Ingen större förändring med Lagarde som ECB-chef

Chefen för internationella valutafonden (IMF) och före detta franska finansministern Christine Lagarde är den hetaste kandidaten att ta över som ECB-chef efter Mario Draghi. Enligt Danske Banks analytiker innebär det inga större förändringar för ECB om hon blir vald..

DI - 23 aug 18 kl. 08:55

Handelsblatt: Merkel vill hellre ha chef i EU-kommissionen än ECB-chef

Angela Merkel prioriterar att få en tysk ordförande för EU-kommissionen i stället för att få en tysk ECB-chef.  Det rapporterar tyska Handelsblatt med hänvisning till källor..

DI - 02 jul 19 kl. 14:44

Christine Lagarde uppges vara på förslag som ny ECB-chef

IMF-chefen Christine Lagarde är på förslag som ECB-chef på EU-toppmötet. Det uppgav EU-källor på tisdagen under pågående möte..

Affärsvärlden - 02 jul 19 kl. 14:50

IMF-chefen Christine Lagarde uppges vara på förslag som ny ECB-chef

IMF-chefen Christine Lagarde är på förslag som ECB-chef på EU-toppmötet. Det uppgav EU-källor på tisdagen under pågående möte..

Helsingborgs Dagblad - 09 feb 11 kl. 11:59

Weber uppges inte vilja bli ECB-chef

Axel Weber, chef för den tyska centralbanken Bundesbank, kandiderar inte till posten som ny chef för Europeiska centralbanken (ECB), rapporterar Reuters med hänvisning till källor. Weber ? som redan sitter med i ECB:s styrelse ?

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 6 timmar sedan

Visa investerar i PayMate

Visa investerar i Indien-baserade betalningsföretaget PayMate. De nya pengarna ska användas till att expandera i Afrika och delar av Europa. .

Realtid - 8 timmar sedan

DB ser risk för halverad utdelning i Nordea

Nordeas aktieägare riskerar en nära halverad utdelning för i år när banken ska se över sina finansiella mål. Det skriver Deutsche Bank i en analys, enligt Nyhetsbyrån Direkt. .

Realtid - 10 timmar sedan

Sparbanken Sjuhärad höjer resultatet

Banken höjde sitt resultat med nästan 40 miljoner kronor jämfört med i fjol. Därmed går Sparbanken Sjuhärad mot den allmänna trenden om att bankerna visar en tydlig nedgång. .

Realtid - 11 timmar sedan

Aktiestrateg: Bolånekriget kommer fortsätta tynga bankernas marginaler

När de fyra svenska storbankerna har lämnat delårsrapporter för det andra kvartalet är det främst lönsamhetspress inom bolån som sticker ut, följt av ökade kostnader för åtgärder mot penningtvätt. Det säger Martin Guri, aktiestrateg på Kepler Cheuvreux, som spår fortsatt marginalpress inom bolån.  .

Realtid - 13 timmar sedan

Det går sämre för företagen

Det går sämre för företagen detta kvartal än tidigare. Även på sektornivå har den goda vinstutvecklingen har dämpats. Det skriver Peter Malmqvist, oberoende finansanalytiker och skribent, i en analys i Aktiespararna..

Realtid - 19 jul 19 kl. 15:07

Intrum offentliggör erbjudande avseende seniora obligationer 

Intrum offentliggör ett erbjudande avseende seniora obligationer till ett sammanlagt nominellt värde om 600 miljoner euro..

Realtid - 19 jul 19 kl. 13:00

“Vi har kontaktat danska Finansinspektionen”

Värdehanteringsföretaget Loomis anklagades i våras för penningtvätt. Utredningen visar på brister i förhållande till efterlevnaden av interna policys och förfaranden. “Vi vidtar nu omedelbart åtgärder i förhållande till de brister som utredningarna visat på”, säger Patrik Andersson, vd och koncernchef för Loomis, till Realtid.

Realtid - 19 jul 19 kl. 10:00

Lägre resultat för Landshypotek Bank 

Banken redovisar ett lägre resultat än föregående år. Orsaken är främst att nettoresultatet av finansiella transaktioner var lägre, Det visar delårsrapporten..

Realtid - 19 jul 19 kl. 08:15

Skanska säljer byggnad för nästan en halv miljard

Skanska har sålt kontorsbyggnaden Nordic Light Trio i Budapest till en sydkoreansk fastighetsfond, för cirka 431 miljoner kronor. .

Realtid - 18 jul 19 kl. 16:00

Minskat resultat för Danske Bank

Danske Banks resultat för första halvåret var nästan 30 procent lägre än fjolårets. Kostnader för “utveckling och satsningar inom det regulatoriska område” anges vara orsaken. Det framgår av bankens delårsrapport.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.