Realtid > Ekonomi

Monday, 22 July, 22:19

Realtid - 14 jun 19 kl. 08:25

Ny ordning för redovisningstillsynÅrsredovisningar och halvårsrapporter ska nu skickas in till nyinrättade Nämnden för svensk redovisningstillsyn istället för till Finansinspektionen..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Nämnden, Finansinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny ordningför , redovisningstillsyn
Regeringen - 29 jun 17 kl. 11:22

Remiss av Finansinspektionens promemoria En ny ordning för redovisningstillsyn

Här kan du ta del av vilka instanser som regeringen har remitterat Finansinspektionens promemoria En ny ordning för redovisningstillsyn..

Regeringen - 08 mar 18 kl. 12:33

Förslag om mer oberoende redovisningstillsyn av börsnoterade företag

Regeringen har tagit ytterligare steg för att motverka offentliggörande av felaktig eller missvisande finansiell information om börsnoterade företag. I lagrådsremissen En ny ordning för redovisningstillsyn som överlämnas i dag föreslås bland annat att övervakningen av regelbunden finansiell information flyttas från börserna och i stället kan överlämnas till ett oberoende övervakningsorgan..

Realtid - 09 mar 18 kl. 13:48

Ny ordning för tillsynen av börsbolagens finansiella information

Regeringen föreslår en ny ordning för redovisningstillsyn. Syftet är att leva upp till internationella krav på oberoende. Börserna slipper nu ansvaret..

Barometern - 30 dec 13 kl. 08:15

Ordning mer än kepsfråga

Förlåt, det blev fel - med det ovanliga budskapet tog Miljöpartiet för en tid sedan avstånd från sin egen tidigare linje i friskolefrågan. De förhoppningar partiet hade gick inte i uppfyllelse; utvecklingen gick åt ett annat håll än det avsedda.
Mot den bakgrunden hade man kunnat vänta sig viss ödmjukhet när resultaten från den stora Pisastudien presenterades.

Barometern - 30 dec 13 kl. 08:15

Ordning mer än kepsfråga

Förlåt, det blev fel - med det ovanliga budskapet tog Miljöpartiet för en tid sedan avstånd från sin egen tidigare linje i friskolefrågan. De förhoppningar partiet hade gick inte i uppfyllelse; utvecklingen gick åt ett annat håll än det avsedda.
Mot den bakgrunden hade man kunnat vänta sig viss ödmjukhet när resultaten från den stora Pisastudien presenterades.

Sydsvenskan - 11 jul 11 kl. 06:30

Nya frågan: Lag och ordning

Jimmie Åkesson gick i debuten i Almedalen till våldsam attack mot Fredrik Reinfeldt. Och han utropade sig själv som arvtagare till den socialdemokratiske landsfadern Per Albin Hansson. -?

Barometern - 02 sep 14 kl. 07:09

Ordning och reda viktigast för M

Moderaterna vill att kommunala medarbetares särskilda förmågor ska få synas mer, och ordning och reda på finanserna är en förutsättning för allting. Vi sammanstrålar med Moderaternas företrädare Sten-Olof ­Johansson och Emma Åhlander–Hansson och under den ännu pågående mandatperioden har partiet sju mandat i fullmäktige. Vad är bra och vad är mindre bra i Emmaboda kommun?

YA - 26 feb 14 kl. 03:58

Sen ankomst för ordning i skolan

Det börjar bli en inarbetad ritual, utbildningsminister Jan Björklund (FP) kallar till presskonferens för att presentera en nyhet inom skolpolitiken.
Antingen är det en justering av skollagen, en ny kommission som ska tillsättas eller resultaten av en utredning.På tisdagen var det dags igen.

Kristianstadsbladet - 19 maj 14 kl. 08:20

Ordning och reda


Människan ställer till det.Hon ordnar och systematiserar, planerar och opererar – inte alltid med bästa resultat.När jag nu åter står på Lilla Torg i Kristianstad kan jag inte låta bli att minnas hur torget såg ut föregående vår och sommar.

BT - 19 jan 15 kl. 06:15

Ordning och reda är Paulinas passion

För Paulina Draganja är ordning och förvaring inte bara ett ämne för hennes blogg - utan en passion. - Jag brukar säga att ordning skänker lycka. Men framför allt sparar det tid, säger hon.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 6 timmar sedan

Visa investerar i PayMate

Visa investerar i Indien-baserade betalningsföretaget PayMate. De nya pengarna ska användas till att expandera i Afrika och delar av Europa. .

Realtid - 8 timmar sedan

DB ser risk för halverad utdelning i Nordea

Nordeas aktieägare riskerar en nära halverad utdelning för i år när banken ska se över sina finansiella mål. Det skriver Deutsche Bank i en analys, enligt Nyhetsbyrån Direkt. .

Realtid - 10 timmar sedan

Sparbanken Sjuhärad höjer resultatet

Banken höjde sitt resultat med nästan 40 miljoner kronor jämfört med i fjol. Därmed går Sparbanken Sjuhärad mot den allmänna trenden om att bankerna visar en tydlig nedgång. .

Realtid - 11 timmar sedan

Aktiestrateg: Bolånekriget kommer fortsätta tynga bankernas marginaler

När de fyra svenska storbankerna har lämnat delårsrapporter för det andra kvartalet är det främst lönsamhetspress inom bolån som sticker ut, följt av ökade kostnader för åtgärder mot penningtvätt. Det säger Martin Guri, aktiestrateg på Kepler Cheuvreux, som spår fortsatt marginalpress inom bolån.  .

Realtid - 13 timmar sedan

Det går sämre för företagen

Det går sämre för företagen detta kvartal än tidigare. Även på sektornivå har den goda vinstutvecklingen har dämpats. Det skriver Peter Malmqvist, oberoende finansanalytiker och skribent, i en analys i Aktiespararna..

Realtid - 19 jul 19 kl. 15:07

Intrum offentliggör erbjudande avseende seniora obligationer 

Intrum offentliggör ett erbjudande avseende seniora obligationer till ett sammanlagt nominellt värde om 600 miljoner euro..

Realtid - 19 jul 19 kl. 13:00

“Vi har kontaktat danska Finansinspektionen”

Värdehanteringsföretaget Loomis anklagades i våras för penningtvätt. Utredningen visar på brister i förhållande till efterlevnaden av interna policys och förfaranden. “Vi vidtar nu omedelbart åtgärder i förhållande till de brister som utredningarna visat på”, säger Patrik Andersson, vd och koncernchef för Loomis, till Realtid.

Realtid - 19 jul 19 kl. 10:00

Lägre resultat för Landshypotek Bank 

Banken redovisar ett lägre resultat än föregående år. Orsaken är främst att nettoresultatet av finansiella transaktioner var lägre, Det visar delårsrapporten..

Realtid - 19 jul 19 kl. 08:15

Skanska säljer byggnad för nästan en halv miljard

Skanska har sålt kontorsbyggnaden Nordic Light Trio i Budapest till en sydkoreansk fastighetsfond, för cirka 431 miljoner kronor. .

Realtid - 18 jul 19 kl. 16:00

Minskat resultat för Danske Bank

Danske Banks resultat för första halvåret var nästan 30 procent lägre än fjolårets. Kostnader för “utveckling och satsningar inom det regulatoriska område” anges vara orsaken. Det framgår av bankens delårsrapport.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.