Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 22 August, 08:56

Cornucopia - 14 jun 19 kl. 07:26

Nytt guldprisrekord - över 410:- SEK per gramGuldpriset har slagit nytt rekord under natten och handlas i skrivande stund för 410:46 SEK per gram.Guld i svensk krona.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SEK, Silver, OMXS30, Irans, USA, Mike Pompeos, Iran, SCB, Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, guldprisrekordöver , 410, SEK, per, gram
Cornucopia - 06 jun 19 kl. 16:33

Nytt guldprisrekord: 406:- SEK per gram

Guldpriset mätt i svenska kronor per gram har slagit nytt rekord under gårdagen och nådde 405:89 SEK per gram. Priset ligger kvar ungefär på samma nivå och har som högst noterat 405:62 SEK under dagen.
Guldpriset i SEK per gram senaste månaden.

Cornucopia - 30 jul 19 kl. 12:10

438:- SEK per gram nytt guldprisrekord

I skrivande stund har vi ett nytt guldprisrekord på 438:30 SEK per gram guld.Guld i SEK per gram. Källa: Liberty Silver.

Cornucopia - 19 jun 19 kl. 06:59

Snabbt kronras - nytt guldprisrekord

Kronan föll snabbt under gårdagen och är i skrivande stund (vilket inkluderar nattens rörelser) upp +0.622% sedan i måndags. Guldpriset slog också nytt rekord i natt på 414:- SEK per gram.

Cornucopia - 13 aug 19 kl. 15:39

OMXS30 vid stödet - nytt guldprisrekord på tyska makrosiffror

OMXS30 befinner sig nu i ett stödområde efter fortsatt börsfall under dagen, enligt berättelserna drivet av svaga tyska makrosiffror. Guldpriset noterade efter lunch nytt prisrekord i svenska kronor.
Dagschart OMXS30.

SvD - 08 aug 11 kl. 12:57

Nytt guldprisrekord samtidigt rasar oljan

USA:s sänkta kreditbetyg skapar kaos i råvarupriserna..

Cornucopia - 25 jun 19 kl. 07:09

Fjärde veckan på raken med guldprisrekord

För fjärde veckan på raken ser vi nu priserekord för guldet i svenska kronor mätt. I skrivande stund är priset 428:58 SEK per gram, upp 17% sedan årsskiftet.Guldpriset i SEK per gram senaste månaden.

Cornucopia - 19 jul 19 kl. 07:40

Nytt prisrekord för guld - högsta silverpriset sedan 2017

Guldpriset i SEK per gram nådde i natt nytt prisekord. Även silverpriset har börjat röra på sig och är nu det högsta sedan 2017.Silvertacka.

Cornucopia - 24 maj 18 kl. 07:52

Nytt grepp från Försvarsmakten - bli officer utan militär grundutbildning

I ett nytt (?) grepp för att rekrytera officerare erbjuder nu Ledningsregementet akademiker med minst tre års studier (180hp) och examen anställning som officer. Antas man ska man först genomgå officersutbildning - officershögskolan är tre år - och sedan få en fänriks ingångslön.

Cornucopia - 27 jul 18 kl. 13:58

Netatmo - min väderstation - nytt temperaturrekord 34.4 grader

Dagen har än så länge bjudit på ett nytt temperaturrekord, där onsdagens tidigare rekord på 34.3 grader C nu slogs med 0.1 grader.

Cornucopia - 27 sep 13 kl. 07:18

Nytt prisrekord i Stockholm: 200 000:- SEK per m2

Knappt hann bläcket på kontraktet om 160 000:- SEK per m2 för en garderob om tio kvadratmeter torka, så slogs ett nytt prisrekord i Stockholm. Den här gången är det en riktig lägenhet som säljs för 200 000:- SEK per kvadratmeter. (Dagens PS)

Det handlar om en nybyggd lägenhet på Grev Turegatan och rör sig denna gång om 140 m2.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 17 timmar sedan

Lockar Twitter-moderaterna väljare till partiet?

Moderaternas mer högljudda riksdagsmän på Twitter - Bali, Ericson och Beckman - har i dagarna varit utsatta för medial kritik (från förstås annat håll än moderat) för sina utspel och åsikter. De ses av en del som en tillgång för Moderaterna, men lockar de egentligen väljare eller handlar det bara om följare från andra partier, som bara vill få sina åsikter bekräftade?Moderaterna.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Datainspektionen fäller skola för att ha testat ansiktsigenkänning på 22 elever - 200 000 i böter

Datainspektionen har för första gången delat ut böter ("sanktionsavgift") för brott mot GDPR. Det handlar om en gymnasieskola som testade ansiktsigenkänning på 22 elever under tre veckor, vilket  nu leder till 200 000:- SEK i böter.
Barcelona.

Cornucopia - 22 timmar sedan

82% av läsarna kan tänka sig betala extra för den egna offentliga välfärden

Gårdagens undersökning visar att mer än fyra av fem av bloggens läsare skulle vara beredda att betala extra för offentlig välfärd, om de var säkra på att pengarna var öronmärkta för de närmastes välfärd utan att pengar dras bort i andra ändan. Betalningsviljan finns alltså för välfärden, men då ska inte pengarna tillfalla andra. Gärna offentlig välfärd, men inte solidaritet.

Cornucopia - Igår: 08:14

Väderfenomen - Anna Fock skildrar Tjernobyls okända föregångare

Min flerfaldigt prisbelönta författarkollega Anna Fock har i dagarna släppt sin nya roman Väderfenomen (Adlibris 198:- SEK, Bokus 199:- för inbunden och 105:- SEK för e-bok). Den skildrar världens tredje värsta kärnkraftskatastrof, den först helt nedtystade och än idag rätt okända Kysjtym/Majak. På sina sätt en värre katastrof än det HBO-aktuella Tjernobyl, eftersom nedtystningen och åtgärderna blev helt annorlunda på 50-talet än på 80-talet.

Cornucopia - Igår: 14:39

Svensk medelklass villig betala mer för den egna välfärden?

I Sverige får vi inte själva betala för bättre välfärd, utan våra skattepengar omfördelas solidariskt från de som lyckats göra som staten vill - skaffa utbildning, jobb, lön, inkomst och betala skatt - till de som inte lyckats med detta. Annars är antagligen den svenska medelklassen - och även många andra - antagligen beredda att betala mer för välfärden. Den egna välfärden, om man vet att pengarna går till exempelvis de egna barnens skola utan att medel dräneras bakvägen, t ex via brukaravgifter.

Cornucopia - Igår: 12:49

Steve Keen: Sverige ekonomisk kriskandidat

Professorn och nationalekonomen Steve Keen varnar i en intervju hos SvD för att Sverige är en av kandidaterna för nästa ekonomiska kris, medan USA klarar sig undan en ny finanskris. Orsaken är den skyhöga svenska privata skuldsättningen, som är  betydligt högre än i USA. Orsaken är att vi kom lindrigt undan finanskrisen, och inte trimmat ner skulderna.

Cornucopia - Igår: 10:15

Reklam: Få 200:- SEK om du skaffar ett Revolutkort

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam.
Revoluts förpackning för deras premium metallkort.Jag har fått ett erbjudande från fintechbolaget Revolut att ge bort 200:- SEK till den som tecknar sig för ett Revolutkort.

Cornucopia - I förrgår: 08:32

Bostadsrätterna i Sernekes Karlatornet försenas ett helt år

Göteborgs skrytprojekt Karlatornet, som byggs för att skymma utsikten från utsiktsplatsen Ramberget, försenas ett helt år rapporterar projektägaren och börsbolaget Serneke.
Karlatornet mellan Lindholme och Ramberget.De 485 bostadsrättsköpare som tecknat sig för en av de 594 lägenheterna i skrytprojektet får alltså vänta till andra halvåret 2022 innan de kan flytta in i detta bygge, som är "helt unikt".

Cornucopia - I förrgår: 17:45

Cornucopias boprisindikator - bloggläsarna tror på fallande bostadspriser, utom i Malmö

Resultatet från bloggläsarnas boprisindikator är nu inne. Kanske föga överraskande tror bloggläsarna på fallande bostadspriser i hela landet på ett års sikt, undantaget de som bor i Stor-Malmö. Mest negativa är man i Stockholm.

Cornucopia - I förrgår: 11:14

Topplisteplaceringar Fallet vecka 32-33


Min bostadsbubblethriller Fallet håller sig kvar på topplistorna även vecka 32-33. Bland annat de nationella topplistorna för skönlitteratur, e-böcker och ljudböcker. Även Höstregn letar sig in på nationella topplistor på pocketsläppet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.