Realtid > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 23:51

Realtid - 13 jun 19 kl. 15:00

Långsiktig lönsamhet snabbt är målet för AhaworldMed sitt senaste förvärv – Wiget Group – är spelföretaget Ahaworld ett steg närmare sin plan om att agera globalt. 2020 ska förlusterna för det unga företaget vända till vinst, berättar vd Erik Ahlberg..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Ahaworld, Group,  Erik Ahlberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Långsiktig, lönsamhet, snabbtär , måletför , Ahaworld
Dagensanalys.se - 31 aug 18 kl. 06:58

”…men när proppen väl gick ur kunde flodvågen inte stoppas”

En av de mest ansedda och stabilt framgångsrika kommunikationsbyråerna i Sverige är Åkestam Holst, rikligen prisbelönt för svensk kvalitet jorden runt. Vi fick tillfälle att sätta oss ned med byråns grundare Göran Åkestam och vd Petronella Panérus för att ta del av deras syn på kommunikationsSverige och framtiden. Byråns Grundare, Göran Åkestam, är som frispråkig Creative Advisor en naturlig talesman för det moderna svenska näringslivet.

UT - 26 apr 14 kl. 09:21

Resia stänger sin butik

Efter sista maj är Ulricehamn utan resebyrå. För då stänger Resia sin butik i Ulricehamn och flyttar verksamheten till Borås. Efter 36 år i Ulricehamn så lägger Resia ner sin resebutik i Ulricehamn och flyttar över verksamheten till Borås.

Realtid - 18 aug 16 kl. 13:16

Deutsche kan slopa chefsbonusar igen

Målet är att återföra banken till långsiktig lönsamhet. Därför kan ledningens bonusar slopas för andra året i rad..

Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 11:28

Partigranskningen: Vad vill C göra för miljön?

Centerpartiet har länge kallat sig Alliansens gröna röst och håller en hög profil i miljöfrågor. De talar gärna om grön tillväxt, liksom teknikens roll för hållbar utveckling. Men i praktiken verkar Centerns miljöpolitik splittrad.

Ekonomistas - 14 apr 14 kl. 09:32

Deflation: Frågor och svar

Sverige har deflation, dvs. negativ inflation. Enligt SCB var KPI-inflationen i mars minus 0,6 procent.

Supermiljöbloggen - 29 okt 14 kl. 16:08

Fossila pensionspengar kritiseras

När det gäller pensionspengar är Sjunde AP-fonden (AP7) den största aktören, helt enkelt eftersom de hanterar pensionspengarna för alla som inte aktivt valt något annat. Nu har de gett sig ut för att försvara sina fossila innehav och motarbeta miljökrav, vilket fått många aktörer att ilskna till. I en artikel på DN Debatt hävdar AP7 att folk inte vill ha sämre avkastning på sina pensionspengar och att man därför inte borde ställa krav på förvaltningen av dem: En kvalificerad majoritet, tre av fyra svenskar, tycker inte att hänsynen till etik och miljö får leda till sänkta pensioner.

Skånskan - 06 maj 19 kl. 01:30

Brist på förnybar diesel hotar klimatmålen

År 2030 har Sverige som mål att alla tunga transporter på väg ska vara oberoende av fossilt bränsle. Frågan är hur vi ska lyckas genomföra detta med den senaste reduktionsplikten, som har lett till en stor brist på den förnyelsebara dieseln HVO100.
Om inte tillgången på detta drivmedel ökar snarast blir det omöjligt att växla upp till den utvecklingstakt som krävs för att nå målet.

HBL - 10 dec 12 kl. 17:37

Huawei ska sysselsätta hundra i Helsingfors

Det kinesiska nätbolaget Huawei utvidgar sin verksamhet i Finland. Bolaget grundar en forsknings- och produktutvecklingsenhet i Helsingfors med målet att sysselsätta 100 personer inom fem år. Huawei uppskattar att investeringen är värd kring 70 miljoner euro.

PrivataAffärer - 14 jan 19 kl. 15:53

Tolv aktier som kan bli kursvinnare 2019

  ”Samtliga besitter enligt oss en hel del potential vilket dock inte är detsamma som att de i själva verket blir kursvinnare. I den här typen av bolag kan enskilda faktorer spela avgörande roll till om det blir succé eller fiasko”, förtydligar Stockpicker om riskerna i samband med tipsen och listar sedan de aktier som firman hoppas kommer att sätta avtryck under 2019: * Beijer Electronics. Om bolagets utveckling blir den Stockpicker förväntar sig är ”kurser på 50 kr eller mer fullt möjliga på relativt kort sig men betydligt högre nivåer skulle kunna motiveras på längre sikt om tioprocentsmålet nås och målen höjs”, heter det i analysen där det även lyfts fram att rapporten för det fjärde kvartalet kan bli ”mycket intressant”.

PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 08:42

Hemfosas fastighetsportfölj ska växa till 50 miljarder inom fem år

Vidare är målet att det utdelningsbara resultatet per aktie ska öka med minst 10 procent per år i genomsnitt. Det utdelningsbara resultatet definieras som förvaltningsresultat exklusive resultatandel från samriskbolag och efter betald skatt. Utdelningen ska uppgå till cirka 40 procent av utdelningsbart resultat.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 6 timmar sedan

”Jag tveksam till att ha lagar som fokuserar på tekniska företeelser”

Både inom offentlig sektor och privata företag vill man ofta utnyttja den senaste tekniken. Men inom områden som GDPR och Big Analytics, krockar ofta IT och juridik, berättar Karl Fredrik Björklund, GDPR-expert och ny delägare i Wikström & Partners Advokatbyrå. .

Realtid - 8 timmar sedan

Lena Österberg och Carnegie bäst – igen

Carnegie behåller toppositionen som Sveriges högst rankade analyshus. Lena Österberg toppar listan över årets bästa analytiker. Och Realtid rankas som Sveriges tredje bästa finanssajt.

Realtid - 10 timmar sedan

Nu ska Persson styra upp Swedbank

Swedbanks nya styrelseordförande Göran Persson har mycket att ta tag i. "Det ska städas rent", sade han idag i samband med bankens extrastämma..

Realtid - 11 timmar sedan

Politikerna förstår inte problemen med kapitalförsäkring för onoterade bolag

Det verkar som om både politikerna och myndigheterna struntar i risken för skatteundandragande i den onoterade miljön. Den slutsatsen drar Realtids krönikör Claes Folkmar..

Realtid - 12 timmar sedan

First North-bolag bröt mot insiderreglerna

Hoylu, noterat på Nasdaq First North, får en saktionsavgift på 2,1 miljoner kronor av Finansinspektionen..

Realtid - 14 timmar sedan

KI:s barometerindikator sjunker

Nivån är den lägsta som uppmätts sedan september 2013. Den pekar på ett aningen svagare stämningsläge än normalt i ekonomin..

Realtid - 14 timmar sedan

Facebooks kryptovaluta kommer nästa år

Facebook kommer att lansera kryptovalutan libra i början av nästa år. Samtidigt startar Facebook dotterbolaget Calibra som ska syssla med digitala plånböcker..

Realtid - 15 timmar sedan

Regeringen skärper reglerna mot penningtvätt

Vid ett tidigarelagt regeringssammanträde i dag införs skärpta regler mot penningtvätt..

Realtid - 15 timmar sedan

Swedbank Robur accepterar budet på Oriflame

Swedbank Robur accepterar budet på Oriflame och Borg, Svanberg och Johnson bakom nytt fastighetsbolag samt JP Morgans hedgefond skiftar fokus. Detta är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep..

Realtid - 17 timmar sedan

Advokatbyråerna positiva till att icke-jurister inkluderas i styrelsen

Advokatbyråerna är positiva till att icke-jurister tar plats i deras ledning och styrelse. Det visar Regis partnerstudie. "Ett bra ledarskap behöver inte alltid komma från de egna delägarna, även om det finns många bra exempel på drivna och duktiga managing partners", säger Ylva Gnosse, expertkonsult på Regi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.