Sydsvenskan > Utrikes

Tuesday, 18 June, 02:55

Sydsvenskan - 13 jun 19 kl. 15:00

Hjälp de glömda barnen i LundÄven i Lund finns barn som lever i ekonomisk utsatthet..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjälpde , glömda, barneni , Lund
YA - 12 jun 19 kl. 22:40

Rädda barnen kräver utredning om de gömda barnen

Rädda barnen i Ystad kräver en oberoende extern utredning av kommunens hantering av de gömda barnen i Ystad. – Det får inte hända igen, säger Bertil Åhnberg, ordförande i Rädda barnen i Ystad och i det södra distriktet..

BT - 10 dec 14 kl. 14:28

Fredspris till de "glömda barnen"

Den högtidliga ceremonin där Nobels fredspris delas ut i Oslo rådhus stördes av att en ung man klev upp på podiet när Malala Yousafzai skulle få sitt pris. Mannen bar en flagga som såg ut att vara mexikansk och hade en kamera om halsen. Han blev raskt bortförd av säkerhetsvakter.

Helsingborgs Dagblad - 17 mar 15 kl. 11:59

Åre missade de gömda barnen

Åre kommun medger brister i hanteringen av de barn som misstänks ha hållits instängda av sin mamma i Bromölla under tio års tid. Familjen var enligt SVT Jämtlandsnytt tidigare bosatt i Åre. Vid ett tillfälle uppges en administratör vid kommunen utan framgång ha försökt kontakta familjen och sedan meddelat ansvarig rektor.

Sydsvenskan - 17 mar 15 kl. 11:59

Åre missade de gömda barnen

Åre kommun medger brister i hanteringen av de barn som misstänks ha hållits instängda av sin mamma i Bromölla under tio års tid. Familjen var enligt SVT Jämtlandsnytt tidigare bosatt i Åre. Vid ett tillfälle uppges en administratör vid kommunen utan framgång ha försökt kontakta familjen och sedan meddelat ansvarig rektor.

Världen Idag - 04 dec 13 kl. 00:01

Lukas Berggren: Barnen har rätt till en vit jul

Advent är en tid då många barn förbereder sig för det värsta. I takt med att adventskalenderns luckor öppnas så finns det ungefär 400 000 "glömda barn", barn till risk- eller missbrukare, som känner hur klumpen växer sig större i magen. Medan andra barn förbereder sig för glädjen, klapparna, julmaten och gemenskapen, oroar sig de glömda barnen för att mamma eller pappa ska dricka sig stupfulla och förstöra julfirandet, som vanligt.

Dalarnas tidningar - 24 jul 13 kl. 06:36

"Jag är ett av de glömda barnen"

Sedan årsskiftet är Jonas Nilsson verksamhetsansvarig på Ria i Borlänge. Det är han och hans arbetskamrater, som ser till att hemlösa och andra gäster får lite mat, en varm dusch och någon att prata med..

UNT - 10 dec 14 kl. 14:28

Fredspris till de "glömda barnen"

Den högtidliga ceremonin där Nobels fredspris delas ut i Oslo rådhus stördes av att en ung man klev upp på podiet när Malala Yousafzai skulle få sitt pris..

Dagen - 06 feb 15 kl. 03:05

Hon ger hopp åt glömda barnen i Rumänien

Iasi, Rumänien. Som barn var Aurora Vatamaniuc tvungen att vänta tills systern kom hem från skolan för att kunna ta över skoparet som de delade.I dag är Aurora Vatamaniuc vd för Hoppets stjärna i Rumänien, välkänd föreläsare och tv-personlighet.

SvD - 17 mar 15 kl. 11:58

Åre missade de gömda barnen

Åre kommun medger brister i hanteringen av de barn som misstänks ha hållits instängda av sin mamma i Bromölla under tio års tid. Familjen var enligt SVT Jämtlandsnytt tidigare bosatt i Åre. Vid ett tillfälle uppges en administratör vid kommunen utan framgång ha försökt kontakta familjen och sedan meddelat ansvarig rektor..

ÖstersundsPosten - 17 mar 15 kl. 12:18

Åre kommun missade de gömda barnen – Skolverket ska utreda fallet

Familjen var folkbokförd i Åre kommun. Vid ett tillfälle uppges en administratör vid kommunen utan framgång ha försökt kontakta familjen och sedan meddelat ansvarig rektor..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Värmebölja slår mot indiska Bihar

Omkring 80 personer har omkommit i en värmebölja i Bihar i Indien. Temperaturerna har legat på omkring 45 grader i flera dagar. Bihar med 100 miljoner invånare i nordöstra delen av landet, är ett av landets fattigaste.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

”Mursi dog av en hjärtattack”

Egyptens tidigare president Muhammad Mursi avled av en hjärtattack, uppger statlig egyptisk tv som hänvisar till sjukhuskällor. Den 67-årige Mursi ska ha tappat medvetandet i samband med ett domstolsframträdande. Muhammad Mursi tillhörde Muslimska brödr.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Åtalas för grova sexövergrepp mot ett barn

En man i 40-årsåldern åtalas för grova sexuella övergrepp mot en närstående flicka..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Jennifer Clements roman om fattigdom, kärlek och vapen är sprängstoff

Gabriella Håkansson kan inte lägga ifrån sig Jennifer Clements nya roman..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Öis bröt dystra derbysviten

Gustav Ludwigson avgjorde Göteborgsderbyt mellan Örgryte och Gais i superettan..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Visionen: Grön stadspark på din promenad mot Ströget

Tivoli vill göra Vesterbrogade fram till Rådhuspladsen till bilfri park..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Mer stöd till judiska församlingen i Malmö

Både Malmö stad och privata finansiärer skänker pengar.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Störningar hos Tele2 lösta

Teleoperatören hade på måndagen stora störningar på nätet..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Sverige redo om vi får ännu en extremsommar

Sommaren är äntligen här, men många jagas nog av minnet från förra årets värmebölja. Inte en droppe regn, torka i skog och mark och 25 000 hektar som stod i lågor. Men i år ser förutsättningarna bättre ut.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Unga Tyskland tar ton: ”Tror vi kan gå väldigt långt”

Tre tonåringar i truppen och alla har fått starta i någon VM-match..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.