Realtid > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 22:51

Realtid - 13 jun 19 kl. 14:42

Fortnox ansöker om att bli betalningsförmedlareAffärssystembolaget Fortnox har lämnat in en ansökan till Finansinspektionen om att få bli betalningsförmedlare. Det innebär att bolaget kan komma att erbjuda kunderna att sköta vissa betalningar direkt i Fortnox plattform..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Fortnox, Finansinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortnox, ansökerom att bli , betalningsförmedlare
DI - 13 jun 19 kl. 13:10

Fortnox ansöker om att bli betalningsförmedlare

Affärssystemsbolaget Fortnox har ansökt hos Finansinspektionen att bli betalningsförmedlare, för att kunna erbjuda sina kunder möjlighet att sköta vissa betalningar i Fortnox plattform, enligt ett pressmeddelande..

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 09:07

Storägare till attack mot Wahlroos Nordea-flytt

”En stor bank kan inte hoppa fram och tillbaka till den stad och det land där det för tillfället är mest gynnsamt”, säger fondstjärnan Henrik Didner. Didner & Gerge är fjärde största svenska ägare i Nordea, tionde största ägare totalt sett, enligt SvD, och den första aktieägare av rang som tar till orda mot Nordeas flyttbestyr, som bankens ordförande Björn ”Nalle” Wahlroos argumenterat hårt för till den europeiska bankunionen. Tidigare har kritiken mot flyttplanerna kommit från kunder och externa experter, men nu angriper alltså fondbolaget Didner & Gerge – som enligt artikeln sitter på aktier för 4,3 miljarder kronor i storbanken – Nordea.

YLE - 13 jun 16 kl. 05:23

Flyktingar betalar dyrt för att hitta bostad

Flyktingar som beviljats asyl har svårt att hitta bostad med rimlig hyra. I huvudstadsregionen tyr sig många till förmedlare som tar en dryg månadshyra för besväret. Några byggjobbare täcker in fasaden på ett två våningar högt bostadshus i Fågelberga i Esbo.

YLE - 01 okt 16 kl. 18:47

Därför får asylsökande inte bostad - stora hyresvärdar nobbar Migris garantihyra

Migrationsverkets hyresgaranti för asylsökande som har beviljats uppehållstillstånd fungerar inte som den ska. Garantin borde hjälpa kunder få ett hyresavtal, men är istället ett hinder. För att hjälpa asylsökande som har fått uppehållstillstånd i Finland att hitta en första bostad beviljar Migrationsverket dem en hyresgaranti och en månads hyra.

BT - 24 nov 14 kl. 16:07

Arbetsförmedlingen sänker sökkrav

Arbetsförmedlingen ska ändra reglerna så att arbetssökande inte ska behöva söka jobb som de inte kan få. Arbetsgivarna välkomnar förändringen men vill se större förändringar av Arbetsförmedlingen. Arbetssökande ska inte tvingas att söka jobb de inte har någon chans att få, enligt Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg.

YLE - 29 jul 16 kl. 05:05

"Alla vill ha inglasad balkong och egen bastu"

Anne Tukia är direktör för hyresverksamheten på Pikipruukki, Vasa stads fastighetsbolag. Hon berättar att man fått in flera hundra ansökningar de senaste veckorna. - Lägenheter under 50 kvadratmeter i centrum och på Brändö är det omöjligt att få tag på nu, säger Tukia.

SVT Debatt - 23 feb 14 kl. 08:00

Varför misslyckas Arbetsförmedlingen?

ARBETSFÖRMEDLINGEN Mitt företag skulle anställa en praktikant, och det enda kravet var datorvana. Trots den stora ungdomsarbetslösheten lyckades Arbetsförmedlingen inte vaska fram en enda kandidat.  I ett blogginlägg hos Internetworld skrev jag om min erfarenhet hos
Arbetsförmedlingen.

SmålandsPosten - 05 sep 14 kl. 00:30

Låt Växjö ta hand om jobben

Växjös kommunalråd Bo Frank (M) var tidigt ute och kritiserade etableringsreformen, som innebar att staten tog över ansvaret för nyanländas etablering via Arbetsförmedlingen. Resultaten talar inte för att reformen varit särskilt lyckad. Några få procent tar sig vidare i reguljärt arbete efter insatserna.

Cornucopia - 29 dec 15 kl. 11:10

Har SD placerat en artikel hos arabiska Huffington Post?

En artikel hos den arabiska utgåvan av Huffington Post om hur hemskt det är att vara flykting i Sverige kan misstänkas vara planterad av SD. De "intervjuad" asylsökande är väldigt pålästa om svensk statistik och de nya asylreglerna och man kan misstänka att det handlar om SD:s så kallade "utomparlamentariska arbete". Några bevis finns förstås inte.

Dagensanalys.se - 25 okt 17 kl. 09:56

Tips på traditionella och alternativa investeringar för 2018

År 2017 börjar så sakta lida mot sitt slut och vi kan blicka fram mot ett nytt år med nya investeringsmöjligheter. Men vilka marknader ser egentligen hetast ut inför det kommande året? Bör du satsa på aktier och fonder, eller kan det bli mer lönsamt att göra alternativa investeringar?

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 5 timmar sedan

”Jag tveksam till att ha lagar som fokuserar på tekniska företeelser”

Både inom offentlig sektor och privata företag vill man ofta utnyttja den senaste tekniken. Men inom områden som GDPR och Big Analytics, krockar ofta IT och juridik, berättar Karl Fredrik Björklund, GDPR-expert och ny delägare i Wikström & Partners Advokatbyrå. .

Realtid - 7 timmar sedan

Lena Österberg och Carnegie bäst – igen

Carnegie behåller toppositionen som Sveriges högst rankade analyshus. Lena Österberg toppar listan över årets bästa analytiker. Och Realtid rankas som Sveriges tredje bästa finanssajt.

Realtid - 9 timmar sedan

Nu ska Persson styra upp Swedbank

Swedbanks nya styrelseordförande Göran Persson har mycket att ta tag i. "Det ska städas rent", sade han idag i samband med bankens extrastämma..

Realtid - 10 timmar sedan

Politikerna förstår inte problemen med kapitalförsäkring för onoterade bolag

Det verkar som om både politikerna och myndigheterna struntar i risken för skatteundandragande i den onoterade miljön. Den slutsatsen drar Realtids krönikör Claes Folkmar..

Realtid - 11 timmar sedan

First North-bolag bröt mot insiderreglerna

Hoylu, noterat på Nasdaq First North, får en saktionsavgift på 2,1 miljoner kronor av Finansinspektionen..

Realtid - 13 timmar sedan

KI:s barometerindikator sjunker

Nivån är den lägsta som uppmätts sedan september 2013. Den pekar på ett aningen svagare stämningsläge än normalt i ekonomin..

Realtid - 13 timmar sedan

Facebooks kryptovaluta kommer nästa år

Facebook kommer att lansera kryptovalutan libra i början av nästa år. Samtidigt startar Facebook dotterbolaget Calibra som ska syssla med digitala plånböcker..

Realtid - 14 timmar sedan

Regeringen skärper reglerna mot penningtvätt

Vid ett tidigarelagt regeringssammanträde i dag införs skärpta regler mot penningtvätt..

Realtid - 14 timmar sedan

Swedbank Robur accepterar budet på Oriflame

Swedbank Robur accepterar budet på Oriflame och Borg, Svanberg och Johnson bakom nytt fastighetsbolag samt JP Morgans hedgefond skiftar fokus. Detta är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep..

Realtid - 16 timmar sedan

Advokatbyråerna positiva till att icke-jurister inkluderas i styrelsen

Advokatbyråerna är positiva till att icke-jurister tar plats i deras ledning och styrelse. Det visar Regis partnerstudie. "Ett bra ledarskap behöver inte alltid komma från de egna delägarna, även om det finns många bra exempel på drivna och duktiga managing partners", säger Ylva Gnosse, expertkonsult på Regi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.