DN > Nyheter

Sunday, 16 June, 20:35

DN - 13 jun 19 kl. 14:24

Unga som ska få vård tvingas sitta i arrestBarn och unga förses med handfängsel och tvingas övernatta på häkten och fängelser sedan Kriminalvården har tagit över ansvaret för transporter av frihetsberövade. ”Det säger sig självt att polisarrester är en mycket olämplig plats för unga i behov av vård”, säger chefs-JO Elisabeth Rynning i en ny rapport..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Kriminalvården, JO Elisabeth Rynning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungasom ska , , vård, tvingassitta i , arrest
YA - 26 sep 11 kl. 06:30

Unga hemlösa fastnar mellan rättighetssystemen

Antalet hemlösa i Sverige ökar. Särskilt grupperna unga och papperslösa har blivit större. Insatsern?

BT - 20 jan 14 kl. 13:49

Sveriges unga kräver fler hem

Ett nytt år har börjat. Ett år då det för första gången är en minoritet av landets 20 till 27-åringar som har egen bostad. En majoritet unga kommer under 2014 att tvingas bo i andra hand eller bli ”mambo” genom att bo hemma hos sina föräldrar.

YLE - 02 apr 13 kl. 16:14

Tapparas stjärnskott tvingas till operation

Tammerforsklubben Tapparas unga stjärna Aleksander Barkov tvingas till operation till följd av skadan som han ådrog sig mot HIFK i den sista kvartsfinalen lagena emellan. Skadan som Barkov ådrog sig i samband med Ilari Melarts tackling verkar vara allvarligare än man först hade befarat. Det var sedan förra veckan klart att Barkovs säsong var över, och idag meddelade lagets läkare Michel Tanus att 17-åringen troligtvis tvingas till en operation för att axelskadan ska läka.

Sydöstran - 06 maj 11 kl. 03:00

Unga vuxna har rätt till ett eget liv

Ska unga vuxna i 20-årsåldern tvingas bo kvar hemma hos mamma och pappa? Naturligtvis inte. Myndiga människor har rätt till ett eget liv och egen försörjning.

Barometern - 02 jan 14 kl. 22:04

Svårt för unga att hitta bostad

290 000 unga vuxna saknar i dag egen bostad och tvingas därför bo kvar hemma. Även i Kalmar ser läget dystert ut. – Det är väldigt svårt för ungdomar att hitta bostad i Kalmar.

Dagen - 26 aug 11 kl. 03:00

Ny upptäckt om unga kristna ledare

Tänk om vår föreställning om kristet ledarskap har dragit iväg åt fel håll. Tänk om det är de unga som kan visa vägen framåt för kyrkan.

Det finns tillfällen då man tvingas konfronteras med sina egna föreställningar om saker och ting.

YLE - 19 jun 17 kl. 12:55

Europol varnar: Unga utpressas allt oftare genom nakenbilder

Sex utnyttjas allt mer i utpressningssyfte. Fenomenet har ökat explosionsartat bland unga i Europa rapporterar den europeiska polismyndigheten Europol som startat en kampanj för att förhindra att ungdomar blir utsatta. Även om fenomenet inte riktigt nått Finland än tror polisen att också Finland kommer att drabbas.

Sydsvenskan - 31 jan 12 kl. 00:03

Prioritera bostäder åt unga

Vill regeringen komma till rätta med bostadsbristen bland unga måste den stimulera nyproduktion av bostäder. Det menar Danielle Zachrisson, bostadspolitisk samordnare på intresseorganisationen jagvillhabostad.nu.

Skånskan - 30 jun 18 kl. 05:00

Fler unga kvinnor söker hjälp efter våld i relation

ESLÖV Allt fler yngre kvinnor i Eslövs kommun söker hjälp efter att ha utsatts för relationsvåld.
Kommunen tvingas också hjälpa mångdubbelt fler yngre kvinnor med en tillfällig fristad i skyddade boenden.Tendensen att fler yngre kvinnor i Eslövs kommun söker hjälp efter att ha utsatts för relationsvåld har man inom kommunen märkt tydligt sedan förra året.

SmålandsPosten - 03 okt 13 kl. 06:51

580 fler utbildningsplatser för unga i Kronoberg

Drömmen om ett jobb och att få råd att flytta hemifrån blir för många ungdomar just bara en dröm. Alliansregeringens politik har skapat ett mambosamhälle, där många tvingas bo kvar hos föräldrarna utan möjlighet att påbörja sina egna vuxenliv.
På arbetsmarknaden har unga mycket svårt att få fotfäste.

SmålandsPosten - 18 jun 13 kl. 06:58

SSU: Inga ungdomar ska tvingas gå arbetslösa i tre månader utan hjälp

?Nu är studentveckan slut med all glädje och fest den fört med sig. Måndag morgon blir dessvärre en bitter dag för många som nyss tagit studenten när de vaknar upp till deras första dag som arbetslösa.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

General: Ansvariga i Khartum ska till galgen

Personerna som stod bakom massdödandet av demonstranter i Sudans huvudstad Khartum kommer att hängas, varnar generalen Mohamed Hamdan Dagalo – som själv pekats ut som högst ansvarig..

DN - 1 timme sedan

Kvinnors rättigheter röda tråden under politikerveckan

Frågan om kvinnors rättigheter stod högt på dagordningen under årets Järvavecka. – Att lyfta jämställdhetsfrågor kan vara ett sätt att locka till sig fler kvinnliga väljare, säger Lena Wängnerud, professor i statsvetenskap. .

DN - 8 timmar sedan

Amanda Zahui slog personligt poängrekord i WNBA

Amanda Zahui är i toppform inför basket-EM.  Svenskan stod för 37 poäng i nattens match och slog därmed sitt poängrekord i WNBA. .

DN - 8 timmar sedan

Fyra misstänkta kidnappare gripna i polisaktion i Stockholm

Fyra personer har gripits i helgen efter en polisinsats om misstänkt människorov i södra Stockholm. Polisen är fortsatt förtegen om bakgrunden..

DN - 9 timmar sedan

Effekten av biståndet syns från rymden

Sverige gav bistånd till Kambodja i nästan 20 år. Satellitbilder visar vilken effekt hjälpen haft, och att goda resultat kan nås även i mycket utsatta områden..

DN - 9 timmar sedan

Festivalrecension: Svenska David Ritschard stjäl showen på Sthlm Americana

Det är mest country och folkmusik på endagsfestivalen Sthlm Americana, med en del disparata inslag. Men den bästa spelningen gör svensken David Ritschard, som är lysande, berörande och rolig rakt igenom..

DN - 11 timmar sedan

Ingen ny bevisning i ”tvättstugemordet” i Örebro

24 år har gått sedan en 33-årig kvinna mördades i en tvättstuga i Oxhagen i Örebro, men fallet är fortfarande olöst. Förhoppningar väcktes tidigare i år om att komma närmare en lösning, då Örebropolisen skickade in material från tvättstugan till nationellt forensiskt centrum, NFC. Det handlade bland annat om delar från en korkmatta – med ny teknik hoppades man kunna få fram spår som ledde till mördaren..

DN - 14 timmar sedan

Saudiarabien anklagar Iran för tankerdåd

Saudiarabiens ledare ansluter sig till USA och pekar ut Iran för sprängattentaten mot två tankfartyg. Samtidigt uppmanar Arabförbundets ledare iranierna att ”byta kurs”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.