DI > Ekonomi

Sunday, 16 June, 05:12

DI - I förrgår: 14:08

Här brinner norska oljetankern – oljepriset fortsätter uppTorpedattacken mot den norskägda oljetankern Front Altair och angreppet på japanska Kokuka Courageous får oljepriset att stiga med 4,8 procent vid 14-tiden torsdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Front Altair, Kokuka Courageous

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här brinner, norska, oljetankern, oljeprisetfortsätter upp
YLE - 17 jan 15 kl. 07:09

Oljepriset – vinnare och förlorare

Billigare bränsle för bilisterna och lägre uppvärmningskostnader för husägare med oljeeldning känns i plånboken relativt snabbt då råoljepriset har sjunkit med mer än hälften på ett halvt år. Men det lägre oljepriset har långtgående konsekvenser också för världsekonomin och maktbalansen i världen. I juni i fjol kostade ett fat (barrel=158,9 liter) Nordsjöolja drygt 110 dollar.

SVT - 30 nov 18 kl. 18:36

Norska haverikommissionen: Fregatten kunde inte skilja mellan land och oljetankfartyg

Besättningen på det norska robotbestyckade örlogsfartyget Helge Ingstad trodde att de såg land när de egentligen såg oljetankern som fartyget kolliderade med senare. Besättningen blandade även ihop oljetankern med andra fartyg när de kommunicerade med den på radion. Det visar haverikommissionens första rapport om olyckan som inträffade för tre veckor sedan..

Expressen - 3 timmar sedan

JUST NU: Över 10 bilar brinner i Stockholm

Över tio bilar brinner på en parkering i Östberga i Stockholm.– Ett tiotal bilar har brunnit, säger Per Johansson, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral..

HBL - 10 mar 15 kl. 05:00

Oljepriset stiger långsamt

Efterfrågan på olja ökar globalt, men i den industrialiserade världen minskar den. Någon snabb uppgång i oljepriset tror branschanalytiker inte på. Det ledande producentlandet Saudiarabien har inget intresse av att skära ner utbudet.

PrivataAffärer - 04 dec 18 kl. 10:30

Så agerade norska aktiesparare under oljeraset

Statistik baserat på Nordnets norska privatkunder visar att norrmännen nettoköpte aktier under november. Detta trots oljeprisras och turbulenta finansmarknader. Och flera aktier på köplistan är just oljebolag.

PrivataAffärer - 17 maj 19 kl. 04:00

Här är norska storbankens aktiefavoriter

Riskprofilen i oljebolaget DNO reduceras stadigt allt eftersom den riskfyllda exponeringen gentemot dels den norska, dels den brittiska, kontinentalsockeln minskar, vilket ännu inte reflekterats i prissättningen av aktien, som därmed är billig, enligt DNB:s uppfattning. DNO är ett nytt innehav i portföljen, och ersatte Aker Solutions som åkte ut. Fastighetsbolaget Entra är en defensiv aktie i portföljen, med en stabil och förutsägbar intjäning.

Cornucopia - 18 dec 14 kl. 07:31

Spridningseffekter: Leder det kraschade oljepriset till en ny akut finanskris?

Det kraschade oljepriset riskerar att sk junk bonds för hundratals miljarder blir värdelösa, och enligt en del bedömare kan detta vara snöbollen som drar igång en ny finanskris likt 2008. Den gången drog fallande bostadspriser igång en krasch i usla obligationer och derivat, och denna gång kan fallande oljepris göra det samma.

I botten handlar det om den skönlitterära berättelsen om den nordamerikanska skifferoljan, som finansierat skifferoljebubblan.

Nya Wermlands Tidningen - 27 dec 14 kl. 06:00

Det låga oljepriset leder till många uppsägningar

Tufft. Det nästan halverade oljepriset slår nu mot den norska arbetsmarknaden. Det är något som Grensetjänsten i Morokulien märker av.

BT - 28 nov 14 kl. 13:17

Norska kronan rasar

Prisfallet på råolja slår hårt mot den oljeberoende norska ekonomin och oljeaktierna på Oslobörsen. Efter Opecs besked om bibehållna produktionskvoter rasar den norska kronan till den lägsta kursen mot dollarn på fem och ett halvt år. Den norska kronan - som kallas Nokkie på valutamarknaden - har tappat nästan 20 procent mot dollarn sedan i somras.

Cornucopia - 16 dec 14 kl. 14:25

Norska kronan under 1:- SEK

Det är inte bara rubeln som kraschar. Den norska kronan är för första gången på jag-vet-inte-hur-många-år under 1:- SEK.Dagschart NOKSEK
Veckochart NOKSEK
Man kan fundera på vad som händer med marknadsräntorna för norska bolånetorskar, den norska bostadsbubblan i detta land med västvärldens starkaste statsfinanser.

Fler nyheter från DI

DI - 8 timmar sedan

Slipp sommarstressen – fem bästa plånbokstipsen under semestern

Stormsäkra portföljen för hängmattan, kolla försäkringarna inför resan och se till att utnyttja rabattfloran inför sommarens nöjen. Här är sommarens bästa plånbokstips från Di:s privatekonomer..

DI - 8 timmar sedan

De skrattar åt oss – Sverige är chockerande naivt

Det florerar ett skämt bland kinesiska affärsmän som jag nyligen hörde under en middag här i Hongkong.  ”Europa är fantastiskt för shopping. Min fru åker dit för att köpa Louis Vuitton-väskor.

DI - 9 timmar sedan

Löfven: Det krävs en rejäl samhällsförändring

Stefan Löfven inledde sitt tal på Järvaveckan med att citera den tidigare socialdemokratiske statsministern Per Albin Hansson och tryckte på vikten av att få bort de ekonomiska klyftorna i Sverige..

DI - 10 timmar sedan

Spararna rusar efter guld – så gör du en gyllene investering

I takt med ökad börsoro har guldpriset tagit ny fart, och svenska småsparare hakar på. Intresset för guld hos nätmäklaren Nordnet slår alla tidigare rekord. Sparekonomen Frida Bratt tipsar om bästa sättet att köpa in sig – och fällorna att se upp för.

DI - 11 timmar sedan

Priset på försäkringar rusar efter attackerna

Kostnaderna för att transportera olja genom Hormuz-sundet har skenat efter de senaste attackerna mot oljetankerfartyg..

DI - 11 timmar sedan

Fällorna när du hyr ut din bostad

Ska du hyra ut din bostad i sommar? Då gäller det att hålla koll på de vanligaste fällorna. Annars kan du åka på en skattesmäll eller få strul med din förening..

DI - 11 timmar sedan

Stjärnkocken hamnade mitt i Metoo-stormen: ”Som en explosion”

Kocken Isabella Morrone lämnade Stockholm för att starta ett nytt liv på Österlen i Skåne. I en lång intervju med Di Weekend berättar hon om sin karriärresa, ­hur hon brukade laga middag åt Antonia Ax:son Johnson – och om blogginlägget som vände upp och ned på hennes liv.  ”Det var typ flera hundra tusen som var inne och läste på min blogg..

DI - 11 timmar sedan

Matmästaren bjuder på recept

Isabella Morrone bjuder på oxfilé från Friskatorpet, rå pilgrimsmussla, vit Österlensparris, kalvtartar och avslutningsvis seg mandelkaka..

DI - 12 timmar sedan

Sabuni om succén: "Ingenting är avgjort än"

Nyamko Sabuni kan ha segrat i Liberalernas partiledarstrid. Om viljan ute i partiförbunden följs får den tidigare ministern minst 105 av 183 röster på partiets landsmöte. "Ingenting är avgjort än", säger Nyamko Sabuni i en kommentar till TT..

DI - 12 timmar sedan

Försvunna Da Vinci-tavlan hittad – till havs

Det har spekulerats sedan rekordförsäljningen 2017 var Leonardo Da Vincis verk ”Salvador Mundi” är. Tavlan har varit till synes väck från jordens yta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.