Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 16 June, 04:39

Dagens PS - I förrgår: 13:16

Kryptovaluta kan bli olagligt i IndienEtt nytt lagförslag skulle innebära 10 års fängelse för sparande eller handel i kryptovaluta.  Det skriver India Today. Nu har indiska skatteverket ställt sig bakom förslaget, vilket ökar sannolikheten för att det godkänns. Anledningen till att ett förbud föreslagits är att kryptovalutor ofta har använts för penningtvätt. Förutom 10 års fängelse skulle föreslaget även innebära att personer som misstänks för att ha använt kryptovaluta inte kan släppas mot borgen, skriver tidningen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Indien, India Today, Today, Kryptovaluta, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kryptovalutakan bli , olagligti , Indien
Kristianstadsbladet - 09 aug 11 kl. 06:30

Olagligt äventyr i rött

"Röd stjärna över Indien. Reflektioner när jordens fördömda reser sig" Övers. Stefan Lindgren (Leopard förlag)Likt vandringen i den indiska djungeln är Jan Myrdals berättande fullt av stickspår och oväntade riktningar.

Dagens PS - Igår: 09:50

Rykte: Stora investerare backar Facebooks kryptovaluta

Dagens techbrief handlar om Googles nya grepp på Twitter, extrem kötid för ny åkattraktion i Florida samt det senaste om Facebooks nya kryptovaluta. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Google ”läckte” sin egen telefon innan lansering I ett försök att stävja all ryktesspridning har Google själva laddat upp en bild på sin nya telefon Pixel 4, rapporterar TechCrunch.

Dagens PS - 28 feb 18 kl. 11:50

Marshallöarna kan få egen kryptovaluta

Marshallöarna i Stilla havet planerar att senare i år lansera en egen nationell kryptovaluta under namnet Sovereign, rapporterar Bloomberg News. Parlamentet har i veckan röstat om detta och om allt faller ut väl kommer regeringen att göra valutan tillgänglig för handel på olika kryptovalutabörser senare under 2018. Utfärdandet av sovereign kommer att ske genom en initial coin offering.

Dagensanalys.se - 14 maj 18 kl. 12:21

Du skall kunna göra ALLT i Facebook – De lanserar en egen kryptovaluta

Facebook vill äga din digitala vardag, de lanserar hela tiden egna tjänster efter kundernas behov. Till exempel har de sagt att de lanserar de en egen datingtjänst, som kommer konkurrera med Tinder och deras aktiekurs rasade. Nästa steg är att bygga en egen digital kryptovaluta så att de kan äga dina betalningar också.

Sydsvenskan - 12 dec 13 kl. 06:30

Homosexualitet fortsatt olagligt

Sex mellan människor av samma kön är fortfarande olagligt i Indien, slog landets Högsta domstol fast igår. Det uppmärksammade utslaget rev upp ett historiskt beslut i en lägre domstol, enligt vilket det förbud mot homosexualitet som funnits sedan kolonialtiden upphävdes.Enligt Högsta domstolen ska frågan inte avgöras av rättsväsendet, utan i landets parlament..

Nyheter 24 - 11 feb 14 kl. 16:19

Man kändes igen från prideparad – våldtogs av flera polismänHomosexualitet olagligt

AHMEDABAD. Under World Aids Day, 1 december, hölls en rad olika prideparader runt om Indien. En av dem hölls i Ahmedabad där bland annat en 23-årig IT-designer gick med i paraden.

Nyteknik - 26 mar 14 kl. 16:22

Islänningarnas kryptovaluta tredje största i världen

Med start på tisdagen fick alla islänningar möjlighet att ladda ner 31,8 Auroracoin – en lokal kryptovaluta som lanserats i syfte att ge islänningarna ett alternativ till den statligt styrda kronan. Auroracoin är nu världens tredje största kryptovaluta..

Dagens PS - 08 nov 17 kl. 10:40

Kryptovaluta snart nya betalmedlet?

Det är inte alls omöjligt, enligt en KTH-forskare. ”Plastkorten lär flytta in i mobilen – och både e-kronan och kryptovalutor har potential att ersätta sedlarna och mynten”, skriver Computer Sweden och konstaterar att digitaliseringen omstöper hela samhället. I synnerhet när det gäller sättet vi betalar för varorna i konsumtionen.

Dagens PS - 22 nov 17 kl. 10:12

Larm: Kryptovaluta för kvarts miljard värdelösa

Köpare varnas efter jättestöld. ”Sätt dig ned och läs detta.” Citatet ovan kommer från en artikel om nyheten på sajten Breakit.

Dagens PS - 22 nov 17 kl. 12:11

Kryptovaluta-bolag tog pengarna och stack

Hugade investerare stoppade in drygt 3 miljoner kronor. IDG berättar med hänvisning till nyhetskanalen CNBC om kryptovaluta-startupen Confido, som enligt artikeln tog in 375.000 dollar – drygt 3 miljoner svenska kronor – och sedan gick upp i rök.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 14:06

Krisarbete och butiksdöd

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Så ska Göran Persson ta Swedbank ur krisen
”Det handlar om att återvinna initiativet och förtroendet”, säger den förre S-statsministern. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i den skandalomsusade storbanken.

Dagens PS - Igår: 11:39

Lista: Mest klickade bilarna på Blocket

En blåsvartlackerad och sportig muskelbil från 1970-talet toppar listan. Bilarna finns att skåda på motortoppen på Blocket och överst i ordningen hittar vi en Dodge Charger kompressormatad 440 med automatlåda. Som ni förstår är det här en bil med en ansenlig mängd vrålande hästkrafter under huven.

Dagens PS - Igår: 11:45

Google-översättning i händelsernas centrum

Mitt i det våldsamma ställningskriget mellan demonstranter och polis i Hong Kong har en oväntad utveckling fått uppmärksamhet.  Det rapporterar Dagens Industri. Uppmärksamheten kretsar kring meningen ”jag är bekymrad över att Hongkong är på väg att bli en del av Kina” som skrivits på engelska i Googles översättningstjänst Translate.

Dagens PS - Igår: 11:25

Klädkedjan i kris: ”Kommer inte överleva”

Butiksdöden har drabbat hela branschen, och nu är ännu en kedja att gå under. Välkända butikskedjan MQ är i kris, skriver Dagens Industri. Bolaget har ingen ren strategi för framtiden, menar experter.

Dagens PS - Igår: 10:31

Svenska betalbolaget till USA: ”Globala ambitioner”

Fintechbolaget Trustly är ett av de största direktbetalningsbolagen i Europa – och den amerikanska marknaden är nästa steg genom ett nytt samarbete. Det rapporterar Veckans Affärer. Sammanlagt har över 200 miljarder kronor passerat Trustlys betaltjänst.

Dagens PS - Igår: 10:03

GE vill sälja hela portföljen med startups

General Electrics riskkapitalbolag, GE Ventures, är ute efter att sälja hela portföljen med startups. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. En talesperson för GE bekräftar att bolaget genomför en strategisk översyn av GE Ventures, men ville inte ge några detaljer om processen.

Dagens PS - Igår: 09:50

Rykte: Stora investerare backar Facebooks kryptovaluta

Dagens techbrief handlar om Googles nya grepp på Twitter, extrem kötid för ny åkattraktion i Florida samt det senaste om Facebooks nya kryptovaluta. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Google ”läckte” sin egen telefon innan lansering I ett försök att stävja all ryktesspridning har Google själva laddat upp en bild på sin nya telefon Pixel 4, rapporterar TechCrunch.

Dagens PS - Igår: 08:43

Aktietips: Låg värdering ger köpläge

Börsjätten har enligt Carnegie passerat en ”magisk gräns”. Köp aktien, lyder rådet. Dagens Industri (obs, inloggning krävs) skriver i dag, fredag, om att lastbilsbjässen AB Volvos aktie lockar till köp, enligt Carnegies börsproffs.

Dagens PS - Igår: 08:32

Kan Göran Persson rädda Swedbank?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i skandalomsusade Swedbank.

Dagens PS - Igår: 08:21

Så ska Göran Persson ta Swedbank ur krisen

”Det handlar om att återvinna initiativet och förtroendet”, säger den förre S-statsministern. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i den skandalomsusade storbanken. SVT:s Uppdrag gransknings avslöjande om omfattande misstänkt penningtvätt i Swedbanks baltiska filial gjorde att styrelsen sparkade vd:n Birgitte Bonnesen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.