SVT Debatt > Opinion

Saturday, 20 July, 05:57

SVT Debatt - 13 jun 19 kl. 12:41

”Sabuni bör väljas till ny partiledare””Liberalerna behöver en partiledare som förmår göra socialliberalismen relevant i dagens samhälle och vinna väljarnas stöd för liberal politik. Därför är Nyamko Sabuni rätt person att återupprätta Liberalerna som politisk kraft”, skriver debattörerna..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Nyamko Sabuni, Liberalerna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sabuni, bör, väljastill ny , partiledare
Skånskan - 28 jun 19 kl. 13:44

Sabuni vald till Liberalernas nya partiledare

Inrikes Vid 13.30-tiden på fredagen valdes Nyamko Sabuni till ny partiledare av Liberalernas extra landsmöte i Stockholm.Hon ersätter Jan Björklund på posten.

DI - 11 apr 19 kl. 08:19

Nyamko Sabuni kandiderar till posten som partiledare i L

Nyamko Sabuni meddelar att hon kandiderar till posten som partiledare i Liberalerna, skriver hon i ett pressmeddelande..

DI - 24 jun 19 kl. 17:02

Liberalernas valberedning: Nyamko Sabuni bör bli partiledare

Nyamko Sabuni bör väljas till partiledare. Det skriver Liberalernas valberedning i en debattartikel i Svenska Dagbladet..

Cornucopia - 25 jun 19 kl. 14:02

"Liberalerna" kanske klarar sig kvar i riksdagen - Ullenhag hoppar av kandidaturen till partiledare

Partiet som kallar sig "Liberalerna" kanske lyckas överleva ett riksdagsval till efter att Erik Ullenhag hoppat av sin kandidatur till partiledare. Därmed bör saken vara klar att tidigare integrations, jämställdshets- och bidrädande utbildningsminister Nyamko Sabuni blir partiets nästa partiledare. Hon anses vara mer höger än Ullenhag och den så kallade JÖK:en, där Liberalerna agerar dörrmatta åt regeringen Löfven, kan därmed riskera att falla.

Skånskan - 11 apr 19 kl. 09:22

Nyamko Sabuni kandiderar som partiledare för Liberalerna

Nyamko Sabuni kommer att kandidera till partiledare för Liberalerna.Det skriver hon i tidningen NU. ”Jag är övertygad om att det bortom dagens kris finns en möjlighet att stärka Liberalerna”, skriver Nyamko Sabuni.

Skånskan - 24 jun 19 kl. 17:00

Valberedningen nominerar Sabuni

Inrikes Liberalernas valberedning meddelade på måndagen att de nominerar Nyamko Sabuni till posten som ny partiledare efter Jan Björklund.Enligt valberedningen så är Nyamko Sabuni, före-detta integrations-, jämställdhet- och biträdande utbildningsminister, bäst lämpad att leda partiet genom dess framtida utmaningar. Med valberedningens nominering tar nu Nyamko Sabuni ett stort kliv närmare partiledarposten.

Skånskan - 06 mar 19 kl. 19:00

Eslövsliberaler föredrar Sabuni

eslöv Liberalerna i Eslöv tycker att Nyamko Sabuni bör bli ny partiledare. Det kom de fram till på sitt senaste årsmöte.Eslövsliberalerna höll årsmöte på Elisefarm i tisdags förra veckan, tillsammans med avdelningarna för Höör och Hörby.

Kristianstadsbladet - 11 apr 19 kl. 13:37

Nylander om Sabuni: ”Först måste vi bestämma inriktning”

Nyamko Sabuni vill bli Liberalernas nya partiledare. Hon tycker att partiet har blivit otydligt och ser sig själv som en lösning till Liberalerna kris. Kristianstadspolitikern Christer Nylander, som är partiets gruppledare i riksdagen, är ett annat namn som nämnts som möjlig partiledare.

Sydsvenskan - 03 jul 19 kl. 08:03

Sabuni: Busch Thor får luncha med vem hon vill

– Ebba Busch Thor får äta lunch med vem hon vill, säger Liberalernas nyvalda ledare Nyamko Sabuni om att KD:s och SD:s partiledare har träffats för lunch och politiska diskussioner. Nyamko Sabuni har inte ens varit partiledare i en vecka, men i kväll pr.

Helsingborgs Dagblad - 03 jul 19 kl. 08:03

Sabuni: Busch Thor får luncha med vem hon vill

– Ebba Busch Thor får äta lunch med vem hon vill, säger Liberalernas nyvalda ledare Nyamko Sabuni om att KD:s och SD:s partiledare har träffats för lunch och politiska diskussioner. Nyamko Sabuni har inte ens varit partiledare i en vecka, men i kväll pr.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 20 timmar sedan

”Smutskastningen av flyget har gått för långt!”

”Smutskastningen av flyget har gått för långt! Politiker som ägnar sig åt att baktala flyget borde istället lägga den energin på att få till en svensk produktion av miljövänligt flygbränsle”, skriver debattören..

SVT Debatt - I förrgår: 13:20

”Taiwan stöder Hongkongborna”

”Eftersom det internationella samfundet uttrycker oro för den fortsatta urholkningen av Hongkongs friheter, bör det påminnas om att det som Hongkong står inför idag är också vad världen står inför – ett Kina som saknar respekt för mänskliga rättigheter, politisk frihet och yttrandefrihet”, skriver debattören..

SVT Debatt - 16 jul 19 kl. 17:16

Liberalen: Därför röstar vi ja till von der Leyen

”Jag är övertygad om att kommissionen under von der Leyen kommer värna och stärka rättsstatens principer mot de populistiska regeringar som vill montera ned dessa demokratiska skyddsvallar”, skriver Liberalernas europaparlamentariker Karin Karlsbro..

SVT Debatt - 16 jul 19 kl. 17:17

Sverigedemokraten: Därför röstar vi nej till von der Leyen

”Vad som krävs för att stoppa splittringen i Europa är inte mer lagstiftning, reglering och större EU-budget, utan mer frihet, frihandel och en verklig lösning på migrant- och eurokrisen. EU har förlorat sitt ursprungliga fokus på frihandel och von der Leyen utlovar ingen förändring”, skriver Sverigedemokraternas europaparlamentariker Charlie Weimers..

SVT Debatt - 16 jul 19 kl. 13:33

”Inför ett tredje juridiskt kön!”

”Jag står alltid upp för frihet av alla slag ekonomisk, social samt fri rörlighet. Därför är det självklart för mig att man borde stödja en lagstiftning för ett tredje juridiskt kön.”, säger debattören..

SVT Debatt - 16 jul 19 kl. 11:26

”Civilsamhället kan inte bära mer på sina axlar”

”Ansvariga politiker och myndighetspersoner vägrar att ta ansvar för sina egna beslut. De låter tiden gå och utsätter därmed tusentals asylsökande ungdomar för omänskliga påfrestningar. Sedan faller ansvaret på oss volontärer.

SVT Debatt - 15 jul 19 kl. 13:38

”Välfärden bygger på stelbenta strukturer”

”Att inte bara acceptera, utan som Lapidus aktivt bejaka Baumols kostnadssjuka är inte konstruktivt – då det i praktiken skulle betyda att Sverige år för år ska lägga mer skattepengar på en vård som inte förbättras”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 14 jul 19 kl. 18:25

”Spermiedemokratin strider mot alla de värderingar vi håller högt”

”Det är dags att vakna och göra upp med Sverigebilden. Vi kan inte låtsas som att vi inte vet och samtidigt ha dubbelmoral i grundlagen”, skriver debattören..

SVT Debatt - 12 jul 19 kl. 13:42

MUF Stockholm: Förändra finansieringen av högskolan

”Idag får universiteten sina ekonomiska medel under förutsättning att studenterna klarar sina kurser. En oundviklig följd blir att det skapas ekonomiska incitament för skolorna att sänka kraven för att bli godkänd. Detta slår i första hand mot studenterna som får med sig bristfälliga kunskaper, men i längden också mot Sveriges förmåga att konkurrera med andra kunskapsdrivna länder”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 11 jul 19 kl. 13:48

”Många greppar efter varje halmstrå i jakten på lindring”

”Det går inte att frångå att alternativa behandlingar kan vara riskfyllda medan många komplementära behandlingar kan bidra till bättre behandlingsresultat och välmående”, skriver debattören..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.