DI > Ekonomi

Sunday, 16 June, 21:31

DI - 13 jun 19 kl. 12:46

Tories röstar om ny ledare – slagläge för Boris JohnsonStorbritanniens konservativa parti har precis startat urvalet inför partiledarvalet. Uppemot fyra av de tio kandidaterna riskerar att åka ut i torsdagens omröstning, medan den förre utrikesministern Boris Johnson kan gå direkt till finalen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Boris Johnson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tories, röstarom ny , ledare, slaglägeför , Boris, Johnson
SR - 05 jul 16 kl. 14:47

Brittiska tories röstar om partiledare och premiärminister

I dag röstar de konservativa ledamöterna i det brittiska parlamentet i en första omgång om vem som ska bli partiledare och premiärminister..

Expressen - 24 maj 19 kl. 06:07

Då avgår Theresa May som ledare för Tories

Theresa May avgår som ledare för det brittiska Tories-partiet den 10 juni, enligt Bloomberg.Hon väntas meddela sin avgång under fredagen.Nu är den tidigare ministerkollegan Boris Johnson favorit att ta över..

SVT - 09 jun 17 kl. 05:47

Valresultatet – ett rejält bakslag för Tories

Theresa Mays parti Tories kan tappa egen majoritet i parlamentet. Det skulle innebära politiskt kaos i Storbritannien – och ett rejält bakslag för premiärministern. Oppositionspartiet Labours ledare Jeremy Corbyn kräver redan Mays avgång..

DI - 22 maj 19 kl. 20:42

Tories gruppledare i parlamentet avgår i protest mot Mays brexitavtal

Andrea Leadsom, ledare för det brittiska regeringspartiet Tories i parlamentets underhus, hoppar av regeringen i protest mot Theresa Mays brexitplan..

Helsingborgs Dagblad - 13 jun 19 kl. 12:18

Dags för ledargallring hos Tories

Tio förhoppningsfulla kandidater till uppdraget som ny ledare för det brittiska Konservativa partiet kommer under dagen att krympa i antal. Åtminstone en kandidat åker ut i den slutna omröstning som hålls bland Konservativa partiets – Tories –parlaments.

Sydsvenskan - 13 jun 19 kl. 12:18

Dags för ledargallring hos Tories

Tio förhoppningsfulla kandidater till uppdraget som ny ledare för det brittiska Konservativa partiet kommer under dagen att krympa i antal. Åtminstone en kandidat åker ut i den slutna omröstning som hålls bland Konservativa partiets – Tories –parlaments.

Kristianstadsbladet - 15 okt 12 kl. 15:23

Skottland röstar om självständighet


Skottland får rösta om självständighet 2014, det enades premiärminister David Cameron och den skotske försteministern Alex Salmond om på måndagen.Skottland har ett eget parlament, där Salmonds skotska nationalistparti SNP är i majoritet.Camerons Tories, Liberaldemokraterna och Labour är alla emot att Storbritannien delas upp.

DN - 05 jun 17 kl. 10:58

Banksy ger bort konst till brittiska väljare som röstar mot Tories

Den hemlighetsfulla konstnären Banksy vill belöna britter som inte röstar på de konservativa i torsdagens nyval – med en reproduktion i begränsad upplaga. Men gåvan hotas av brittisk lag..

Världen Idag - 13 okt 14 kl. 15:58

Brittiska underhuset röstar om palestinsk stat

"Detta hus anser att regeringen ska erkänna staten Palestina vid sidan om staten Israel".Så lyder en motion, skriven av fem ledamöter, två från socialistiska Labourpartiet samt en från vardera konservativa Tories, Liberaldemokraterna och De Gröna.Ytterligare 22 ledamöter står bakom motionen med tillägget att ett erkännande ska ske efter framgångsrika fredsförhanlingar mellan Israel och den palestinska myndigheten.

DI - 08 maj 15 kl. 14:35

Storbritannien folkomröstar om EU

Konservativa Tories med premiärminister David Cameron har gjort en stark slutspurt i det brittiska valet. Partiet får mot alla odds egen majoritet, vilket stärker pundet och nu blir den utlovade folkomröstningen om EU av. Både Labours och Liberaldemokraternas partiledare avgå efter förlusten..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Nordic Capital gör nytt miljardförvärv i USA

Nordic Capital köper sitt tredje amerikanska företag i hälsosektorn på tre år. Thomas Vetander, ansvarig för förvärvet, flyttar till New York till hösten och blir chef för riskkapitalbolagets nya USA-kontor. .

DI - 1 timme sedan

M deltar i migrationsutredning — trots kritik

Moderaterna kommer att vara med i den parlamentariska migrationsutredningen, men är fortfarande kritiska. ”Jag är ohyggligt kritisk till att det här är ett beställningsverk för mer omfattande invandring till Sverige”, säger M-ledaren Ulf Kristersson..

DI - 1 timme sedan

Vårdkostnaderna skenar – illröda siffror för USA

Hade USA varit ett bolag i S&P 500 hade aktien sannolikt gått uselt. De senaste 50 åren har USA Inc nämligen gått med plus ynka fem år..

DI - 1 timme sedan

Bards droghyllning skapade ramaskri – skrek ”Sätt mig i land!”

Trots att Bibi Rödöö har varit chef för Sommar i P1 i 23 år kan hon inte tänka sig ett roligare jobb. ”När vi hittar de där magiska ögonblicken i etern är det värt all möda”, säger hon..

DI - 2 timmar sedan

Vinskörd i fara efter fransk hagelstorm

Ett oväder med hagel stora som pingisbollar har ödelagt frukt- och vinodlingar i sydöstra Frankrike. ”Katastrofalt”, säger jordbruksminister Didier Guillaume..

DI - 2 timmar sedan

Varenne går i graven när Tommy Jacobson stuvar om

Finansmannen Tommy Jacobson monterar ned sitt riskkapitalbolag Varenne, som äger bland annat kapitalförvaltaren Quesada och är storägare i börsnoterade VRG. Quesada säljs till Jacobson-kontrollerade Zenith, som ska byta namn på banken och själv expandera..

DI - 3 timmar sedan

Geopolitisk oro sänkte börserna i Mellanöstern

Den stigande geopolitiska oron i Mellanöstern fick börserna i regionen att falla tillbaka i söndagens handel..

DI - 3 timmar sedan

KD: Anpassa migrationen till nordisk nivå

Den svenska migrationspolitiken måste stramas åt rejält. Det skriver Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor och partiets migrationspolitiske talesperson Hans Eklind i en debattartikel i Svenska Dagbladet..

DI - 4 timmar sedan

Attackerade fartyg i hamn för undersökning

Skadorna på de två fartyg som attackerades i Omanbukten förra veckan har börjat undersökas. Saudiarabien har anslutit sig till USA:s linje – att Iran ligger bakom attackerna – och Storbritannien varnar för var situationen är på väg..

DI - 4 timmar sedan

Lantbrukaren viker inte ned sig: ”Det ser lovande ut”

Efter ett extremt utmanande fjolår ser 2019 lovande ut för Sveriges lantbrukare. ”Maj blev bra och det är en viktig månad för oss”, säger Ebbe Persson på Egonsborg gård utanför Trelleborg.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.