DI > Ekonomi

Sunday, 16 June, 21:02

DI - 13 jun 19 kl. 12:41

Miljardoffensiv från Volkswagen - sätter upp 36.000 laddpunkterDen tyska jätten Volkswagen är bara månader ifrån att lansera den första elbilen under namnet ID.3. För att förse bilköparna med el ska 36.000 laddpunkter installeras i Europa. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Volkswagen, ID, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljardoffensivfrån , Volkswagen, sätterupp , 36.000, laddpunkter
Expressen - 07 jun 16 kl. 13:11

Volkswagen åtgärdar 11 000 bilar i Sverige

Volkswagen fortsätter att rensa upp i spåren av dieselskandalen. Nu ska 800 000 Passat, CC- och Eos-bilar - varav 11 000 i Sverige – åtgärdas..

Nyteknik - 15 mar 19 kl. 12:27

Volkswagen ersätter 7000 anställda med robotar

Svångremmen dras åt och personalstyrkan ska bantas, det meddelade VW. Fram till 2023 ska 7 000 personer bort  – och många av dem kommer ersättas av robotar..

DI - 01 okt 15 kl. 08:33

VW kan få återkalla ytterligare 120.000 fordon

Tyska fordonsjätten Volkswagen fortsätter att drabbas av negativa besked i spåren av dieselskandalen..

Supermiljöbloggen - 07 jan 16 kl. 15:42

USA stämmer Volkswagen

Tidigare har det varnats för att Volkswagen kan komma att betala 18 miljarder dollar i skadestånd till USA, och nu har processen tagit ännu ett steg. Amerikanska justitiedepartementet stämmer nu företaget för att de fuskat med nästan 600 000 dieselbilar i USA. - Med dagens ansökan tar vi ett viktigt steg för att skydda folkhälsan genom att försöka hålla Volkswagen ansvariga för olagliga luftföroreningar, vilket sätter oss på en väg mot en lösning, sa Cynthia Giles, biträdande administratör för EPA till The Guardian.

Dagens PS - 13 mar 19 kl. 08:46

Uppemot 7.000 kan tvingas lämna VW

Tyska fordonsjätten Volkswagen egna varumärke sjösätter ett besparingsprogram som syftar till att minska kostnaderna med 5,9 miljarder euro från 2023. Åtgärderna syftar till att minska ned komplexiteten i företaget och materialkostnaderna. Programmet kommer att ge ett resultat gradvis fram till 2022 med start från 2019.

DI - 13 mar 19 kl. 08:33

Volkswagen ska mångmiljardspara – 7.000 jobb kan försvinna

Fordonsjätten Volkswagen sjösätter ett sparprogram på drygt 60 miljarder kronor som ska börja ge effekt från 2023. Samtidigt ökar bolaget investeringstakten inför elbilsomställningen. .

Cornucopia - 24 maj 19 kl. 09:11

Första elbilen för runt 200 000:-

Den första elbilen för runt 200 000:- SEK från Volkswagen-gruppen har nu presenterats. Handlade det om en V70-stor kombi, med dragkrok och 100 mils räckvidd?
Bil.

Helsingborgs Dagblad - 02 nov 15 kl. 08:55

Ny rekordmånad för bilhandeln

Bilförsäljningen fortsätter att slå rekord. I oktober registrerades 31 563 nya personbilar, en ökning med 11,7 procent jämfört med i fjol och det högsta antalet hittills under en oktobermånad, enligt branschorganisationen Bil Sweden."Köpstarka hushåll, låga räntor, en stabil arbetsmarknad och ökad privatleasing är några förklaringar till den positiva utvecklingen på bilmarknaden", skriver Bil Swedens vd Bertil Moldén i ett pressmeddelande.

Sydsvenskan - 02 nov 15 kl. 08:55

Ny rekordmånad för bilhandeln

Bilförsäljningen fortsätter att slå rekord. I oktober registrerades 31 563 nya personbilar, en ökning med 11,7 procent jämfört med i fjol och det högsta antalet hittills under en oktobermånad, enligt branschorganisationen Bil Sweden."Köpstarka hushåll, låga räntor, en stabil arbetsmarknad och ökad privatleasing är några förklaringar till den positiva utvecklingen på bilmarknaden", skriver Bil Swedens vd Bertil Moldén i ett pressmeddelande.

SR - 29 sep 15 kl. 13:48

Seat dras in i VW-skandalen

Skandalen inom Volkswagen fortsätter att växa. Nu erkänner bilmärket Seat att 700 000 bilar utrustats med fuskprogrammet som skakat bilindustrin, rapporterar AFP.Texten uppdateras....

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

M deltar i migrationsutredning — trots kritik

Moderaterna kommer att vara med i den parlamentariska migrationsutredningen, men är fortfarande kritiska. ”Jag är ohyggligt kritisk till att det här är ett beställningsverk för mer omfattande invandring till Sverige”, säger M-ledaren Ulf Kristersson..

DI - 1 timme sedan

Vårdkostnaderna skenar – illröda siffror för USA

Hade USA varit ett bolag i S&P 500 hade aktien sannolikt gått uselt. De senaste 50 åren har USA Inc nämligen gått med plus ynka fem år..

DI - 1 timme sedan

Bards droghyllning skapade ramaskri – skrek ”Sätt mig i land!”

Trots att Bibi Rödöö har varit chef för Sommar i P1 i 23 år kan hon inte tänka sig ett roligare jobb. ”När vi hittar de där magiska ögonblicken i etern är det värt all möda”, säger hon..

DI - 2 timmar sedan

Vinskörd i fara efter fransk hagelstorm

Ett oväder med hagel stora som pingisbollar har ödelagt frukt- och vinodlingar i sydöstra Frankrike. ”Katastrofalt”, säger jordbruksminister Didier Guillaume..

DI - 2 timmar sedan

Varenne går i graven när Tommy Jacobson stuvar om

Finansmannen Tommy Jacobson monterar ned sitt riskkapitalbolag Varenne, som äger bland annat kapitalförvaltaren Quesada och är storägare i börsnoterade VRG. Quesada säljs till Jacobson-kontrollerade Zenith, som ska byta namn på banken och själv expandera..

DI - 2 timmar sedan

Geopolitisk oro sänkte börserna i Mellanöstern

Den stigande geopolitiska oron i Mellanöstern fick börserna i regionen att falla tillbaka i söndagens handel..

DI - 2 timmar sedan

KD: Anpassa migrationen till nordisk nivå

Den svenska migrationspolitiken måste stramas åt rejält. Det skriver Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor och partiets migrationspolitiske talesperson Hans Eklind i en debattartikel i Svenska Dagbladet..

DI - 3 timmar sedan

Attackerade fartyg i hamn för undersökning

Skadorna på de två fartyg som attackerades i Omanbukten förra veckan har börjat undersökas. Saudiarabien har anslutit sig till USA:s linje – att Iran ligger bakom attackerna – och Storbritannien varnar för var situationen är på väg..

DI - 4 timmar sedan

Lantbrukaren viker inte ned sig: ”Det ser lovande ut”

Efter ett extremt utmanande fjolår ser 2019 lovande ut för Sveriges lantbrukare. ”Maj blev bra och det är en viktig månad för oss”, säger Ebbe Persson på Egonsborg gård utanför Trelleborg.

DI - 4 timmar sedan

Bönderna rustar för ny extremsommar

Fjolårets torka blev ett hårt slag mot svenska lantbrukare. Nu rustar bönder för fortsatt extremväder genom att lägga om sina strategier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.