UNT > Utrikes

Wednesday, 26 June, 00:34

UNT - 13 jun 19 kl. 12:32

De vill ta över efter MayBoris Johnson, Michael Gove och Jeremy Hunt anses som de främsta av de totalt tio kandidater som anmält sitt intresse för att ta över efter Theresa May och bli nästa ledare för det brittiska Konservativa partiet..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
May, Johnson, Gove, Jeremy Hunt, Theresa May, Konservativa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De vill ta över efter May
Skånskan - 11 jul 16 kl. 23:00

Theresa May ny premiärminister

Utrikes Nu är det klart. Theresa May blir Storbritanniens nästa premiärminister och det konservativa partiets ledare. Det rapporterade många medier vid 16-tiden i går.

Barometern - 31 jul 13 kl. 08:29

May Johnsson

May Johnsson, Madesjö avled den 18 juli i en ålder av 92 år. May föddes i Lessebo 1920, som första barn till Klara och Carl Liljegren och växte upp i en varm familjegemenskap tillsammans med sin yngre bror Lennart. Lessebo, med Liö och Djurhult, släktingar, familjevänner och kamrater kom att prägla hela hennes liv.

YLE - 18 apr 17 kl. 14:49

Expert: "May tar till en skicklig taktisk fint"

En av Finlands främsta experter på brittisk politik, Pertti Salolainen, gör bedömningen att den brittiska premiärministern har kalkylerat att hon kommer att vinna nyvalet. Därmed blir hon starkare i brexitförhandlingarna. Ett förtida val utlystes i dag för den 8 juni.

Skånskan - 13 jul 16 kl. 07:13

Theresa May tar över som premiärminister

Redan i kväll kommer Theresa May ta över som Storbritanniens nästa premiärminister rapporterar BBC.I måndags stod det klart att bara Theresa May stod kvar som kandidat för att bli ledare för det konservativa partiet och Storbritanniens nya premiärminister. Nu tar hon över efter David Cameron då han håller sin sista ”frågor till premiärministern” i parlamentet i dag.

PrivataAffärer - 15 jan 19 kl. 21:59

Svidande nederlag för May – massivt nej till brexitavtalet

Brexitavtalet var tänkt att skapa en övergångsperiod efter att Storbritannien ska lämna EU den 29 mars. Theresa May har nu tre dagar på sig att återkomma till parlamentet med vad regeringen avser att göra, ”plan B”. Tänkbara följder är nya förhandlingar med EU, krav på nyval, en ny folkomröstning om brexit (eller brexitavtalet i sig) eller att Storbritannien lämnar EU utan avtal, en ”hård brexit”.

Skånskan - 24 maj 19 kl. 12:26

Maktvacuum efter Theresa May

Therese May avgår som premiärminister sjunde juni. När hon tillträdde menade hon att huvuduppdraget var att bekämpa ”brinnande orättvisa”. Istället har hennes gärning präglats av Brexitförhandlingarna.

Sydsvenskan - 10 apr 16 kl. 14:17

May om Queen-filmen: Cohen ljuger

Rockbandet Queens gitarrist Brian May säger att komikern Sacha Baron Cohen inte talade sanning när han berättade om varför han hoppade av filmrollen som Queen-sångaren Freddie Mercury.Det är i en intervju med The Mail on Sunday som May kallar Cohen "ett arsle", skriver The Guardian.— Vi hade det trevligt när vi bollade idéer med Sacha.

Skånskan - 11 okt 16 kl. 01:00

The­re­sa May ändrar spel­planen

Det är inte den ung­erska folk­om­röstningen, inte hel­ler den auk­to­ri­tära ut­vecklingen i Polen el­ler risken att Trump vinner va­let om en månad, som främst ska oroa, även om det­ta själv­klart är syn­ner­li­gen all­var­ligt. Det mest dra­ma­tiska är att The­re­sa May, pre­mi­är­mi­nis­ter i Stor­bri­tan­ni­en, på den kon­ser­va­tiva par­ti­kon­gressen för­ra vec­kan sa: ”Låt oss göra en sak klar. Vi lämnar inte EU för att där­ef­ter ge upp kon­trollen över in­vandringen igen.

Skånskan - 25 jan 17 kl. 01:00

Nu måste May lyssna även på EU-vännerna

ERWP.fif(1)Pre­mi­är­mi­nis­ter The­re­sa May vill slippa EU-dom­stolens över­hög­het över Stor­bri­tan­ni­en. Det var hu­vud­mo­tivet för Brexit om man lyssnade på Mays tal här­om­da­gen.

YLE - 18 apr 17 kl. 14:49

Pertti Salolainen: May tar till en skicklig taktisk fint

En av Finlands främsta experter på brittisk politik, Pertti Salolainen, gör bedömningen att den brittiska premiärministern har kalkylerat att hon kommer att vinna nyvalet. Därmed blir hon starkare i brexitförhandlingarna. Ett förtida val utlystes i dag för den 8 juni.

Dagens PS - 16 jul 18 kl. 06:41

Theresa May: Trump bad mig stämma EU

Den amerikanska presidenten Donald Trump skall ha rekommenderat Storbritanniens premiärminister Theresa May att stämma EU istället för att förhandla om Brexit. Det säger Theresa May i en intervju med BBC. I samband med parternas presskonferens uppgav Trump att han hade gett henne ett råd, men att May hade tyckt att det varit för hårt.

Fler nyheter från UNT

UNT - 15 minuter sedan

Klart med ny dansk regering

De danska socialdemokraterna har kommit överens med stödpartierna Radikale Venstre, Enhedslisten och Socialistisk Folkeparti i regeringsförhandlingarna..

UNT - 1 timme sedan

Kushner: Pengar först – därpå politik

Den av USA organiserade tvådagarskonferens i Bahrain om läget mellan Israel och palestinierna inleddes på tisdagen..

UNT - 2 timmar sedan

Hantering av migrantbarn fick chef sparkad

Efter hård kritik över hur migrantbarn behandlas avgår den tillförordnade chefen för USA:s myndighet för tull- och gränsbevakning CBP..

UNT - 2 timmar sedan

S-ja till ryssar i Europarådet kritiseras

Alla svenska ledamöter röstade nej till att låta Ryssland delta i Europarådets arbete igen – förutom Socialdemokraternas representant..

UNT - 3 timmar sedan

Två döda i skjutning mot svenskskyltad bil

Två människor sköts ihjäl när den bil de befann sig utsattes för beskjutning i Köpenhamnsförorten Herlev, meddelar den danska polisen..

UNT - 4 timmar sedan

Boris Johnson – en provokatör som charmar

Den 66-åriga Toryväljaren Delyth Miles avskyr droger och äktenskapsbrott..

UNT - 4 timmar sedan

Dödlig skjutning mot svenskskyltad bil

En människa har dödats och för ytterligare en person är tillståndet kritiskt efter att deras bil beskjutits i Köpenhamnsförorten Herlev, meddelar den danska polisen..

UNT - 4 timmar sedan

Europa rustar för rekordhetta

Fartgränser på Autobahn, uppskjutna skolprov och höjda vädervarningar – Europa rustar sig för värmebölja..

UNT - 5 timmar sedan

Melania Trumps pressekreterare får toppjobbet

USA:s president Donald Trump har utsett Stephanie Grisham till ny pressekreterare i Vita huset..

UNT - 5 timmar sedan

Hotelser och hårda ord mellan USA och Iran

Tonen hårdnar mellan Iran och USA..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.