Realtid > Ekonomi

Sunday, 16 June, 02:55

Realtid - I förrgår: 12:03

Wallenberg ökar i MuntersLars Wedenborn, vd för Wallenbergarnas bolag FAM, bekräftar att man ökat sitt innehav i Munters med knappt 3 procent. Nordic Capital är säljare men kvarstår som största ägare i Munters..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Munters, Wedenborn, Wallenbergarnas, FAM, Capital

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wallenberg, ökari , Munters
Expressen - 28 okt 16 kl. 14:43

Jacob Wallenberg ökar stort i Ericsson

Finansmannen och storägaren Jacob Wallenberg ökar sitt aktieinnehav i Ericsson. Detsamma gör den nya vd:n Börje Ekholm..

DI - I förrgår: 11:21

Bekräftat: Wallenberg ökar i Munters – ”passar oss väl”

Lars Wedenborn, vd för Wallenbergsfärens maktbolag FAM, bekräftar Di:s uppgifter att man ökat sitt innehav i Munters med knappt 3 procent..

DI - 14 jun 17 kl. 19:17

Anders Hägerstrand: Pressen på Wallenberg ökar

Att Cevian fortsätter köpa aktier i Ericsson ökar ytterligare pressen på bolagets två röstmässigt största ägare, Investor och Industrivärden, som bär ansvaret för att telekomjätten befinner i en djup kris..

Kristianstadsbladet - 01 feb 13 kl. 08:16

Wallenberg ökar i Investor


Wallenbergs stiftelser stärker greppet om maktbolaget Investor. Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse har köpt ytterligare 6,6 miljoner A-aktier i bolaget.Efter köpet uppgår det samlade innehavet för familjen Wallenbergs olika stiftelser till 23,3 procent av kapitalet och 50 procent av aktierna..

DI - 23 apr 19 kl. 14:34

CTT Systems ordförande ökar i Munters – nu elfte största ägare

Tomas Torlöf, styrelseordförande och storägare i CTT Systems, har ökat på sitt innehav i fukthanteringsbolaget Munters under första kvartalet. Torlöf är nu elfte störste ägare i Munters..

Dagens PS - 18 okt 18 kl. 08:46

Mäktige Wallenberg vill skrota Bromma

Jacob Wallenberg byter fot och vill nu lägga ner flygplatsen. ”Jag tror att det är många som kommit till slutsatsen att den tillväxt vi ser i dag inom flyget gör att vi måste kraftsamla på ett ställe. Det är också effektivt för Sverige som nation.

DI - 11 dec 17 kl. 10:58

Wallenbergsbolag ökar i Munters efter rapportfall

Wallenbergstiftelsebolaget FAM har ökat sitt innehav i fukthanteringsbolaget Munters genom köp av 2,6 miljoner aktier i november för cirka 150 miljoner kronor, och äger därefter 11,4 procent av bolaget, mot 10 procent före köpet..

DI - Igår: 12:32

Swedbank Robur ökar i Munters efter Nordic Capitals försäljning

Swedbank Robuer flaggar upp i Munters efter Nordic Capitals storförsäljning. Fondbolaget kontrollerar nu motsvarande 6,7 procent av kapitalet och rösterna..

PrivataAffärer - 19 dec 18 kl. 07:26

Munters vd får gå

Rekryteringen av en ny vd kommer att starta omedelbart. Styrelsen har beslutat att utse den nyvalda styrelseledamoten Johan Ek som tillförordnad vd under en övergångsperiod, framgår det vidare. ”Munters har inte presterat enligt förväntan under det senaste året och vår målsättning är att genom ett nytt ledarskap styra bolaget i rätt riktning igen.

PrivataAffärer - 16 apr 19 kl. 11:16

Kepler tror på högre orderingång för Munters

Det framgår av en analys där Kepler Cheuvreux upprepar rekommendationen köp och höjer riktkursen för Munters till 46 kronor från 40 kronor, en höjning Nyhetsbyrån Direkt redan har rapporterat om. Den höjda riktkursen motiveras med högre sektormultiplar och den är baserad på en konkurrentjämförelse. ”Aktien har fått visst stöd under kvartalet efter en återhämtning inom sektorn, men även efter introduktionen av den nya vd:n Klas Forsström från Sandvik”, skriver analyshuset.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 18 timmar sedan

Statistiken bygger upp magkänslan

Statistik bättrar på magkänslan, Realtids scoop och finanslegenden som räddade livet på Realtids reporter. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - 19 timmar sedan

Sveriges svaga krona engagerar mest

Den senaste veckan har en debattartikel om den svaga kronan väckt väldigt många läsares uppmärksamhet. Realtids inträngande karriärintervju med Nordic Capitals COO Klas Tikkanen likaså. Här är listan över veckans mest lästa artiklar..

Realtid - Igår: 16:27

Börsnoteringen av Traton sysselsätter 50 av Linklaters medarbetare

Linklaters är rådgivare till Traton i deras planerade börsnotering. "Det som sticker ut är att det handlar om ett så stort bolag och att det rör sig om en möjlig simultan börsnotering på två börser", säger Fredrik Lindqvist, Head of M&A and capital markets Linklaters Stockholm till Realtid.

Realtid - Igår: 15:00

Istället för förvirring: starkare krona

Mycket talar för att det är den svaga kronan som håller uppe inflationstrycket i den svenska ekonomin. Men vad händer när kronan stärks?.

Realtid - Igår: 12:30

Finansutskottet vill ha mer åtgärder mot penningtvätt

Ambitionsnivån behöver höjas markant i arbetet mot penningtvätt och regeringen bör utreda vad som kan göras ytterligare. Det anser ett enigt finansutskott, enligt ett pressmeddelande. .

Realtid - Igår: 11:45

"Riksbanken kommer inte att höja räntan de närmaste åren"

Fredagspanelen är ense om att det inte blir någon uppgörelse mellan USA och Kina i juni men är samtidigt oense om när Riksbanken höjer räntan..

Realtid - Igår: 11:12

Danica Pension blir Futur Pension

Danica Pension byter namn till Futur Pension från och med 2020. Namnbytet är en konsekvens att bolaget nyligen bytt ägare från Danske Bank till Acathia Capital och Polaris..

Realtid - Igår: 08:57

Nästa ECB-chef kan komma från Finland

Nästa ECB-chef kan komma från Finland. Både före detta centralchefen Erkki Liikanen och efterträdaren Olli Rehn är aktuella för posten rapporterar Bloomberg..

Realtid - Igår: 08:25

Ny ordning för redovisningstillsyn

Årsredovisningar och halvårsrapporter ska nu skickas in till nyinrättade Nämnden för svensk redovisningstillsyn istället för till Finansinspektionen..

Realtid - Igår: 08:32

Traton väntas noteras 28 juni

Traton väntas noteras 28 juni, Amerikanska advokater förbereder stämning mot Swedbank och FI försvarar amorteringskraven. Det är några av rubrikerna i fredagens nyhetssvep..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.