VA > Ekonomi

Sunday, 16 June, 21:30

VA - 13 jun 19 kl. 11:36

Landet inför förbud mot kryptovalutanHandeln i kryptovalutan kan sluta med 10-års fängelse.  .
Läs mer på VA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Landetinför , förbudmot , kryptovalutan
YLE - 12 sep 17 kl. 04:26

Svagt sug för rökförbud i höghus

Sedan årsskiftet har bostadsaktiebolag kunnat ansöka om rökförbud. Någon rusch har det inte varit, Fastighetsförbundet känner till färre än tio bolag i hela landet som blivit rökfria. Efter mer än åtta månader med den nya lagen är det nu dags för den första ansökan om rökförbud i Åbo.

YLE - 12 sep 17 kl. 04:26

Svagt sug för rökförbud i höghus - första ansökan efter åtta månader i Åbo

Sedan årsskiftet har bostadsaktiebolag kunnat ansöka om rökförbud. Någon rusch har det inte varit, Fastighetsförbundet känner till färre än tio bolag i hela landet som blivit rökfria. Efter mer än åtta månader med den nya lagen är det nu dags för den första ansökan om rökförbud i Åbo.

Supermiljöbloggen - 30 okt 15 kl. 21:21

Han vill att Sverige ställer sig bakom förbud mot nya kolgruvor

Richard Denniss är antikolkraftskämpe och chefsekonom på den australienska tankesmedjan The Institute. Nyligen var han på besök i Sverige för att få svenska politiker att ställa sig bakom ett förbud mot nya kolgruvor. Genom ett brev har Karibatis president Anote Tong bett världens statsministrar ställa sig bakom sig ett globalt förbud mot nya kolgruvor, vilket australiensaren Richard Denniss tagit på det allvar det förtjänar.

Cornucopia - 26 jul 18 kl. 15:23

Påminnelse: Totalt grill- och eldningsförbud

Dags för en liten påminnelse om att det i princip i hela landet råder totalt eldningsförbud, inklusive att grilla på egen tomt. Därtill är det i stora delar av landet varning kategori 2 för dödsmördarvärme alternativt varning kategori 1 för skitvarmt.Riseldning 22:e april.

HBL - 08 jul 13 kl. 07:00

Besöksförbud utfärdas i varierande grad

Behandlingen av besöksförbud strandar ofta på att den som är i behov av skydd inte dyker upp i tingsrätten. Den stora sannolikheten för att processen torkar ihop minskar på polisens vilja att utfärda besöksförbud, säger forskardoktorn Mirka Smolej.

?

Skånskan - 06 maj 18 kl. 07:00

Mobilförbud enbart i omklädningsrum

STAFFANSTORP Mobiltelefoner, surfplattor och datorer får inte användas i Bråhögsbadets omklädningsrum.
Men det blir inget förbud i simhallen enligt beslut i Staffanstorps kommunfullmäktige.Debatten om mobilförbud i badhus har blossat upp på flera platser i landet i veckan.

BT - 23 mar 13 kl. 13:55

Olika bedömning i landet när det gäller ansökan om kontaktförbud

Varje år utfärdas drygt 4 000 kontaktförbud i Sverige. Men möjligheterna att få ansökan beviljad varierar stort beroende på var i landet man bor, visar statistik från stiftelsen Tryggare Sverige. I Norrköping beviljades förra året drygt 50 procent av ansökningarna om kontaktförbud.

YLE - 09 jun 13 kl. 19:24

Exportförbud för finska designklassiker

Sällsynta finska designklassiker får inte föras ut ur landet, anser Museiverket. Verket oroar sig över att en så stor del av det äldre inhemska designarvet förs utomlands. Det här gäller också designföremål från 1950-talet.

Supermiljöbloggen - 14 mar 18 kl. 12:46

Storbritannien går emot EU om palmoljeförbud

I konflikt om ett EU-förbud mot palmolja i biobränslen, planerar Storbritanniens regering att etablera ett handelsavtal med Indonesien för handel med palmolja. Detta visar läckta regeringsdokument som The Guardian tagit del av. I april 2017 röstade EU-parlamentet igenom ett förbud mot palmolja i biobränsle.

BT - 21 jul 14 kl. 18:08

Eldningsförbud på flera håll

Torrt och varmt väder har medfört eldningsförbud på många håll runt om i landet. Sedan något dygn tillbaka har räddningstjänster i bland annat Bohuslän, Stockholm, Uppsala och södra Dalarna infört förbud mot att elda utomhus. Brandrisken betecknas på vissa håll som mycket stor och räddningstjänsten manar till stor försiktighet.

Fler nyheter från VA

VA - I förrgår: 16:20

Nu börjar Lidl med förarlösa leveranser

Lidls butik i Halmstad blir först i världen med att transportera varor med självkörande lastbilar.  .

VA - I förrgår: 15:47

Inför midsommarveckan: Enersize gick bonanza, spänning kring H&M:s siffror

Här får du en snabbkoll på börsveckan och viktiga hållpunkter inför nästa, som återigen blir en kortvecka. Närmast i blickfånget ligger H&M:s försäljningssiffror på måndag. .

VA - I förrgår: 15:07

Supertalangens resa från gerillan till growth hacking

Så har Jorge Castro lyckats förvandla sin streetsmartness från förorten till marknadsföring till minimala kostnader för snabbväxande ABS Wheels. .

VA - I förrgår: 14:58

”Flyget? Vi tar tåget överallt”

På White Arkitekter har tåg varit normen sedan flera år tillbaka. "Vi har ändrat vårt sätt att bygga hus. Självklart har vi ändrat vårt sätt att resa också", säger Rickard Nygren.

VA - I förrgår: 14:52

Chocksiffror från Morgan Stanley – index når sin lägsta nivå sedan 2008

Nu flaggar storbanken för en dyster juni månad. .

VA - I förrgår: 14:40

Amazon betalade 0 kronor i skatt trots en vinst över 100 miljarder kronor

Det är orimligt att bolag med miljarder i vinst betalar lägre skatt än brandmän och lärare, skriver den förre vicepresidenten Joe Biden.  .

VA - I förrgår: 14:31

Nu ger sig Indien in i handelskriget

Inför tullar mot amerikanska varor. .

VA - I förrgår: 14:01

Svenske elbilspionjären långt före Elon Musk: Hans elbil har rullat i 30 år

Miljontals kineser har svenske Hansi Kobes att tacka för det billiga elfordonet och hans gamla sportbil är utställd på Tekniska museet.  .

VA - I förrgår: 13:49

Topp 10 Norden: Här är de hetaste aktierna

Ökad optimism för Kungsleden och Clas Ohlson fortfarande på tapeten.  .

VA - I förrgår: 12:18

Avslöjar vem som tar över podden - “Skulle beskriva mig som en kameleont”

I veckans avsnitt av Påjobbetpodden får vi möta Kristina Vallins nya poddpartner. Efter mycket sökande efter ersättaren till Johan Segergren har hon äntligen funnit den person som gör duon komplett. Lyssna på historien om hur han tidigt fick sitt intresse för människor, som senare kom att forma hans karriär.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.