SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 16 June, 00:44

SmålandsPosten - I förrgår: 09:32

Huspriserna en procent högre
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Husprisernaen procent , högre
Ekonomistas - 14 okt 14 kl. 12:54

Ledde sänkningen av fastighetsskatten till högre huspriser?

En förklaringsfaktor som ofta nämns för att förklara uppgången i fastighetspriserna under senare år är sänkningen av fastighetsskatten. Fastighetsskatten sänktes 1 januari 2008 från 1 till 0,75 procent av taxeringsvärdet och ett indexerat tak på 6 000 kronor infördes. Detta innebar att skatten för alla hus med ett taxeringsvärde upp till 800 000 kronor fick marginellt sänkt skatt, medan sänkningen blev betydligt större för fastigheter med högre taxeringsvärde.

Cornucopia - 08 dec 16 kl. 13:54

SCB kallar 1% lägre småhuspriser för trendbrott

Enligt SCB har småhuspriserna i landet fallit 1% sedan i somras. Detta kallas tydligen för en trendbrott och inte för brus.
SCB skriver följande, där man både lyckas få huspriserna att stiga och sjunka samtidigt:"Sedan toppnoteringen i augusti, till och med november, har priserna för småhus sjunkit med nästan 1 procent.

DI - 26 jun 14 kl. 08:20

Småhuspriserna lyfter i storstäderna

Temperaturen är fortsatt hög på bostadsmarknaderna i storstadsregionerna. Utbudet, efterfrågan och priserna är alla högre under årets andra kvartal. Småhuspriserna ökar med den snabbaste takten på fem år, uppger mäklarna i SBAB:s kvartalsvisa Mäklarbarometer..

DI - 11 okt 17 kl. 11:13

Högre huspriser i euroområdet

Huspriserna i euroområdets steg 1,5 procent under andra kvartalet jämfört med föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal 2016 steg huspriserna 3,8 procent. Det visar statistik från Eurostat..

Expressen - 09 mar 18 kl. 10:48

Nya siffror: Småhuspriserna ligger still på samma nivåer

Småhuspriserna har varit oförändrade de senaste tre månaderna – och jämfört med förra året ligger de 7 procent högre. Det visar nya siffror från Statistiska centralbyrån, SCB. Medelåldern för den som köpt hus den senaste tiden är 38 år och för den som sålt 53 år.

DI - 28 aug 18 kl. 15:03

Huspriserna steg i USA – men lägre än förväntat

Huspriserna i 20 storstadsområden runt om i USA steg 6,3 procent i juni jämfört med samma månad 2017, enligt S&P Corelogic Case-Shillers index.  Enligt Reuters enkät väntade analytiker att priserna skulle ha stigit 6,5 procent på årsbasis..

DI - 08 maj 19 kl. 14:21

Här hoppar huspriserna upp – den största uppgången på två år

Huspriserna i Storbritannien har vänt upp med besked. I april var snittpriset 5 procent högre än för ett år sedan, enligt bolånejätten Halifax. Det är den största uppgången på två år..

DI - 10 mar 16 kl. 06:13

Huspriserna i Storbritannien tickar uppåt

Balansen mellan antalet mäklare och lantmätare som rapporterade lägre huspriser och de som rapporterade högre priser steg till 50 procent februari, från reviderade 48 procent föregående månad (49)..

Affärsvärlden - 10 nov 16 kl. 10:59

Brittiska huspriserna stiger

Balansen mellan antalet mäklare och lantmätare som rapporterade lägre huspriser och de som rapporterade högre priser steg till 23 procent oktober, från reviderade 18 procent föregående månad (17)..

SmålandsPosten - 03 nov 14 kl. 10:26

Huspriserna sjunker i Kronoberg

Priserna på småhus fortsätter uppåt samtidigt som antalet försäljningar minskar, visar statistisk från Lantmäteriet, den myndighet som ansvarar för det officiella fastighetsregistret.
Men Kronoberg är ett av två län som går mot strömmen. Diverse statistik har den senaste tiden givit ungefär samma bild.

DI - 21 jan 16 kl. 18:44

Lägre huspriser 2016 hotar sänka hela ekonomin

Huspriserna i Sverige har ökat med 6,5 procent i genomsnitt per år under de senaste 20 åren, med väldigt få tillfällen med negativ tillväxt..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Smugglare gömde vita tigerungar i bilen

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Tre knivdödade på ett dygn i London

Tre dödade i fem knivattacker och en skjutning i London. Det senaste dygnets facit visar att myndigheterna inte lyckats stävja det ökande knivvåldet i Storbritannien..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Fotbollsfest i Moheda

11 planer, 90 lag och fler än 2 500 besökare. Om någon påstår att Moheda IF:s sommarcup är en folkfest vore det ingen underdrift. – Det spelades 224 matcher.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Uppgifter: Henrik Larsson tar över HIF

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Oro för pressfriheten i Tjeckien

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Lindgren missade finalplats i Prag

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Magnusson: För enkelt att skylla på Järdler

Tre segrar på de 23 senaste superettanmatcherna. Dags för Östers IF att göra sig av med tränaren Christian Järdler? Kravet växer sig allt starkare i supporterleden..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Vittsjös VM-back ut skadad mot Kanada

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Mc-rallyt med vackra vägar och tuffa utmaningar

De djupa skogarna kring Lenhovda fylldes under lördagen med dundrande motorcyklar som deltog i det årliga mc-rallyt, Alsterrundan. – Det verkar gå åt pipsvängen med tipspromenaden, eftersom vi missat en station, men vägarna är väldigt fina att åka, säger Marie Knutsson. .

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Regering osannolik innan folketinget samlas

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.