BT > Nyheter

Sunday, 16 June, 20:36

BT - 13 jun 19 kl. 09:30

Samarbete ska förbättra Borås företagsklimatGenom ett samarbete med Västsvenska handelskammaren vill Borås stad bli den bästa största kommunen när det gäller företagsklimat. – Det är viktigt att företagarna känner att vi är en bra kommun att verka i, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S)..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Västsvenska, Ulf Olsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samarbeteska , förbättra, Borås, företagsklimat
BT - 10 sep 14 kl. 19:31

Sjuhäradskommuner: lär av varandra

Hur kommer det sig att Vårgårda kommun ligger på plats 13 i Svenskt näringslivs rankning av det lokala företagsklimatet, och Svenljunga ligger nästan på botten av listan, på plats 214? En kommun i topp och en i botten – i samma region. Betygen gäller bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter, kommunens service till företagen samt tillgången på arbetskraft med relevant kompetens.

BT - 09 sep 14 kl. 09:34

Ta debatten om ?myglet?

På söndag kan väljarna säga sitt om Borås stad ska fortsätta snedvrida konkurrensen. I söndagens BT råkade kommunstyrelsens ordförande Ulf Olssons (S) debattartikel ”Borås tillhör toppskiktet” hamna ovanför advokat Olle Lindeblads inlägg ”Kommunens dyra lagtrots fortsätter”. Två texter som båda har bäring på företagens villkor men där infallsvinklarna är lite olika: Där Olsson vill ”mysa” med näringslivet vill Lindeblad avslöja kommunens ”myglande”.

Skånskan - 28 feb 16 kl. 14:00

Dålig, sämre, Malmö

Opinion Malmö är sämst. Det är tråkigt att behöva säga det, efter att skåningar i åratal har fått förklara för riksmedier att de ger fel bild av en dynamisk och växande stad, som ingår i Nordens största region.
Det bor många invandrare i Malmö, vilket gör att staden har både praktisk integration och integrationsproblem.

Skånskan - 14 maj 17 kl. 06:00

Plats 196 för Höör på företagsrankning

höör Höörs kommun har fallit 132 placeringar på fem år i Svenskt Näringslivs årliga rankning. Nu ligger Höör på 196 bland 290 kommuner. Nu har kommunstyrelsen beslutat om en handlingsplan för att förbättra näringslivsklimatet.

BT - 06 sep 14 kl. 08:08

SD ökar i Svenljunga

”SD Svenljunga – den lilla föreningen med den stora potentialen”. Sverigedemokraterna i Svenljunga putsar på sin image. I det lokala valmanifestet – varifrån raderna ovan är hämtade – så är det skola, äldreomsorg, sjukvård, företagsklimat, medborgarservice och turistnäringen som lyfts fram.

BT - 30 sep 14 kl. 11:30

Bollebygd i botten hos näringslivet

Vårgårda kommer på 5:e plats, medan Bollebygd kommer sist – på 49:e. Det är spridda skurar för Sjuhärads del i organisationen Företagarnas ranking. Organisationen Företagarna mäter varje år i samarbete med kreditupplysningsföretaget UC hur det står till med företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner utifrån ett antal nyckeltal: antal aktiebolag i kommunen, ökning eller minskning av antal företag, ökning eller minskning av omsättningen för företagen, resultatutvecklingen, samt kreditförmåga.

Fler nyheter från BT

BT - 5 minuter sedan

Rätt – men för många – pekas ut för återfall

Att minska återfallen i brott är ett av Kriminalvårdens huvuduppdrag. En ny undersökning visar att det instrument som myndigheten använder för att identifiera dömda som riskerar att återigen hamna i kriminalitet fungerar väl. Samtidigt pekas fler än nödvändigt ut som riskindivider..

BT - 5 minuter sedan

Johansson tillbaka som en vinnare: ”Har varit tveksam...”

Kristian Johansson är tillbaka. Rallyföraren från Borås har haft en tung start på säsongen – men stod plötsligt som segrare efter SM-tävlingen i Nyköping. – En av de mest oväntade segrarna jag varit med om, säger han..

BT - 2 minuter sedan

Målvaktsmötet slutade mållöst

Två defensivt starka lag möttes på Sandevi. Inte helt oväntat blev det mållöst i det tv-sända toppmötet mellan Sandared och Kinna. – Rättvist, tycker Viktor Säf.

BT - 15 minuter sedan

M deltar i migrationsutredning – trots kritik

Moderaterna kommer att vara med i den parlamentariska migrationsutredningen, men är fortfarande kritiska..

BT - 15 minuter sedan

TV: Viktor Sääf: ”Inga riktigt bra räddningar”

I en tv-intervju med BT ger målvakten Viktor Sääf sin syn på matchen mellan Sandared och Kinna som slutade 0–0. Se här nedan..

BT - 15 minuter sedan

Stort intresse för karting på Borås motorstadion

Under söndagen arrangerades en deltävling i X30 Sweden på Borås motorstadion. Över 100 deltagare kom till start i sex olika klasser, betydligt fler än andra deltävlingar. – Vi rustade upp banan förra året och det har gjort att fler vill komma hit, säger Magnus Svensson..

BT - 30 minuter sedan

Bloggaren Kenza har fått barnOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.