YA > Nyheter

Thursday, 20 June, 01:46

YA - 13 jun 19 kl. 08:16

Protest mot namnbyte på skola: ”Risk för platsförväxling i samband med utryckning”Fyra kommunala tjänstemän protesterar mot att skolan Änga/Västervång ska byta namn till Västerportskolan. De pekar på att namnet Västerport redan finns i en annan del av Ystad. – Det finns risk för platsförväxling i samband med utryckning av blåljuspersonal, skriver de fyra i ett brev till de ansvariga inom skolan..
Läs mer på YA
Läs mer om:
ÄngaVästervång, Västerport, Ystad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Protestmot , namnbyte, skola, Riskför , platsförväxlingi , samband med utryckning
Expressen - 28 maj 15 kl. 15:01

Protest på skola – eleverna gick hem

Elever på en högstadieskola i Uppvidinge kommun lämnade i dag skolan – i protest mot skolans rektor som ska omplacera flera lärare. – Det är väldigt ledsamt. Våra lärare satt och grät och vi blev så arga och ledsna att vi bestämde oss för att lämna skolan i protest, säger eleven Ebba Olsson..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Misstanke: Sålde smuggelsprit utanför skola

En 49-årig man anklagas för att ha smugglat in stora mängder alkohol från Tyskland och sedan sålt till minderåriga utanför en skola i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten..

Skånskan - 10 aug 16 kl. 23:16

Skurupsklubb funderar på namnbyte – i protest mot kommunen!

BOXNING Skurups Kick- och Boxningsklubb funderar på att byta namn som en ren protest mot kommunens stöd, eller rättare sagt uteblivna stöd, för deras elitsatsning.– Varför ska vi ha Skurup med i namnet om de styrande inte kan se vilken nytta och reklam vi gör för kommunen, frågar sig Björn Ljungdahl, kassör i klubben.
Det här året har Skurups Kick- och Boxningsklubb fått två svenska mästare (Paul Lindén och Linus Fredriksson i kickboxning) och en nordisk mästarinna (landslagsmeriterade Sara Svensson i boxning).

Dagen - 26 mar 11 kl. 15:53

Schyman led nederlag om namnbyte

Feministiskt initiativ behåller sitt namn. Avgående talespersonen Gudrun Schyman hade motionerat till kongressen, som nu pågår i Malmö, om namnbyte till Feministerna. Men ombuden ville inte gå på Schymans linje.

YLE - 16 dec 15 kl. 11:32

Anginautbrott i Sundom skola - två klasser testas

Angina har brutit ut i Sundom skola i Vasa och i två klasser ordnas masstestning. Men det påverkar inte onsdagskvällens julfest. Barnen från en av klasserna köar till rådgivningen som finns i lärcentret i Sundom.

YLE - 17 feb 16 kl. 13:59

Veronica Hertzberg: Se möjligheterna med nordisk skola

Frågan om en nordisk skola på Busholmen i Helsingfors väcker starka reaktioner. Veronica Hertzberg, ordförande för svenska sektionen vid utbildningsnämnden i Helsingfors önskar att man kunde se möjligheter i stället för att bara måla upp hotbilder. - Om man har en tvåspråkig skola utan en vettig plan, kan det bli mycket besvärligt för språkliga minoriteter.

Cornucopia - 21 apr 17 kl. 10:25

"Köpte lägenhet för 7 miljoner på Söder - barnen lottades till skola i Rinkeby"

Så hur är den föreslagna lottningen av elever till grundskolan tänkt att fungera egentligen? Kan man som boende på Södermalm tvingas sätta sina barn i en skola i Rinkeby?
Det enkla svaret på den frågan är antagligen inte, utan det får betraktas som en väldigt osannolik, men inte omöjlig händelse.

Sydsvenskan - 06 dec 13 kl. 06:30

”Risk att läraryrket blir mindre attraktivt”

I början av november kom resultaten av tredjeklassarnas nationella prov. Snart är det dags för sjätteklassarnas. Igår kom niondeklassarnas.

Cornucopia - 18 nov 15 kl. 09:44

Nej, Folkpartiet - ni blir inte liberala tack vare ett namnbyte

Folkpartiet Liberalerna har insett att de inte har folkets stöd och byter namn till Liberalerna. Men partiets repressiva statismpolitik blir inte liberal för ett namnbyte, lika lite som Vänsterpartiet slutade vara kommunister med sitt namnbyte.

Jan Björklund.

Dagen - 18 jun 18 kl. 14:27

Makedonskt namnbyte fick klartecken

Men kyrkklockor ringde i protest i Grekland.

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Insändare: Nu går det plötsligt bra att höja lånetaket med 185 miljoner

Moderaterna gick ut mycket hårt och protesterade under hela förra mandatperioden när den då sittande majoriteten ville låna för att komma i fatt med det eftersatta underhållet på våra vägar och gator, inte minst i våra byar..

YA - 45 minuter sedan

Egenansvar och samtidigt stark rättstat

Svar till Ingwor Holmqvist YA den 18 juni ”När sunt förnuft inte finns då?”..

YA - 1 timme sedan

Slutsålt till Queen-konsert

Förhandsbiljetterna till Queen-aftonen i Sövde amfiteater är slutsålda. .

YA - 1 timme sedan

Lars Carlstedt, 80, tänker inte bli pensionär

Arbetet med att bygga upp och reparera specialbilar har varit hans liv i många år. Som 78-åring blev Lars Carlstedt själv ägare till en röd Ferrari som han nu lever livets glada dagar med. Det är också på fyra hjul han firar sin stundande 80-årsdag.

YA - 1 timme sedan

Kammarmusik i Lillehem

Stråktrion Melen från Berlin spelar i Lillehem 25 juni i konstnären Irene Trotzigs ateljé. .

YA - 1 timme sedan

Möteslokal fortsatt fråga för fullmäktige: ”Fullständigt hopplös”

Är arbetet med att hitta en alternativ lokal för fullmäktiges sammanträden helt nerlagt? Det undrade Gudrun Schyman (FI) vid församlingens senaste möte..

YA - 1 timme sedan

Kommunens interna hyror sänker ekonomin

Ystad bör slå av på utbyggnadstakten, sälja ut fastigheter och framför allt se över sina interna hyror. När en extern konsult granskar samhällsbyggnadsnämndens verksamhet blottas många brister..

YA - 1 timme sedan

Nu rullar brandbilen för 33:e året

I fjor åkte 2 700 personer med på Frivilligans stads- och Wallanderturer. På måndag drar verksamheten igång för säsongen. .

YA - 1 timme sedan

Konstprofessorer ställer ut eget

På vernissagekortet till Galleri CH:s sommarutställning ställs de båda utställarnas bildvärldar mot varandra. Det ser ut som om Katrin von Maltzahns färgkaskader spränger Jan Svenungssons monumentala skorstenar. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.