DI > Ekonomi

Wednesday, 26 June, 00:21

DI - 13 jun 19 kl. 07:31

Bornold sågar Kinnevik: ”Oseriöst – en rejäl smäll mot förtroendet”Investmentbolaget Kinneviks beslut att dra tillbaka försäljningen av Millicom tyder på att bolaget inte var moget för Cristina Stenbecks sorti, menar sparekonomen Joakim Bornold.  ”En panikåtgärd”, säger han till Di..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kinnevik, Kinneviks, Millicom, Cristina Stenbecks, Joakim Bornold, Di

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bornold, sågar, Kinnevik, Oseriösten , rejäl, smällmot , förtroendet
Dagens PS - 13 jun 19 kl. 08:41

Sparekonomen attackerar Kinnevik: ”Oseriöst”

”Det man undrar är om Kinnevik klarar av sitt uppdrag utan Cristina Stenbeck”, säger han. Joakim Bornold, tidigare sparekonom på Nordnet, i dag sparekonom på Söderberg & Partners, är inte nådig i sin kritik mot Kinnevik efter beskedet att investmentbolaget drar tillbaka försäljningen av Millicom. Dagens PS berättade i början av juni att Kinnevik skulle sälja 11 miljoner av sitt totala innehav på 38 miljoner aktier i Millicom.

Dagens PS - 09 okt 17 kl. 13:00

Sparekonom sågar Ericsson: ”Nonchalant”

”Det är tydligt att man inte har gått den väg jag hade önskat.” Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, anser att Ericsson inte förstått allvaret i den krissituation telekombolaget hamnat i. Valet av ny styrelseordförande visar det, menar han, och är inte nöjd – till skillnad mot finanstoppen och storägaren Christer Gardell.

Dagens PS - 07 mar 18 kl. 07:57

Proffs sågar bankteknik: ”Många suckar tungt”

Konsumenter gör bankens jobb och blir det fel ligger det på dig. Nu hoppas svenska ekonomer på en förändring. ”Du sköter egentligen bankens jobb”, säger Nordnets sparekonom Joakim Bornold till Dagens Industri.

DI - 21 jan 19 kl. 10:03

Börsproffset om Stenbecks sorti: ”Jag skulle inte köpa Kinnevik idag”

Kinnevik blir aldrig mer detsamma utan Cristina Stenbeck. ”Ett betydligt mindre Kinnevik som inte har samma stöd och fokus från Cristina Stenbeck är ett helt nytt bolag”, säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg och Partners..

DI - 14 mar 17 kl. 17:42

Sparekonomen sågar Videobursts vilseledande pressmeddelande

Aktietorgbolaget Videoburst rusade 73 procent på tisdagen efter att bolaget annonserat ett samarbete med Google – trots att Dagens industri kunnat avslöja att något skriftligt avtal inte finns. ”I bästa fall har bolaget vilselett marknaden, i värsta fall har man begått ett brott”, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.  .

DI - 06 okt 17 kl. 10:27

Sågar Starbreeze-vd:ns försäljning: "Inte snyggt"

Spelutvecklingsbolaget Starbreezes vd och huvudägare Bo Andersson Klint har sålt 3,3 miljoner aktier och bytt 2 miljoner B-aktier till A-aktier. Det en knapp vecka efter att nya finansiella mål lyfte aktiekursen. ”Det är inte snyggt.

DI - 04 jun 19 kl. 12:10

”En urusel börsindikator” – sparekonomen sågar ”skräcksignalen”

En makroindikator misstolkas i nuläget som en stark börssignal av såväl småsparare som proffs, enligt Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners. ”Det är en urusel börsindikator. Det är bara brus, men väldigt högt brus som dyker upp överallt nu”, säger han till Di..

Dagens PS - 01 feb 18 kl. 08:25

Svenskar fimpar folkaktier – rusar till cannabisbolag

Investmentbolag var likt de senaste månaderna favoriter hos Nordnets privatsparare i januari. Spararna har samtidigt upptäckt nordamerikanska cannabisaktier som haft en mycket stark utveckling på grund av diskussioner kring legalisering. Ericsson har länge varit en köpfavorit men var i januari i stället med på säljlistan.

PrivataAffärer - 31 jul 18 kl. 09:28

Teliaaktien en småspararfavorit i sommar

– Starka kvartalsrapporter och en oväntad vapenvila mellan USA och EU i den pågående handelskonflikten, har fått Stockholmsbörsens breda index att passera årshögsta. Småspararnas svar är optimistiskt och aktieköpen är de största sedan storhandeln i januari, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull. På köplistan finns flera bolag som upplevde stora tapp i aktiekursen under rapportdagen.

Expressen - 02 nov 18 kl. 11:10

Kinneviks gåtfulla signal om Cristina Stenbeck

Cristina Stenbeck, 41, med familj minskar sitt innehav i investmentbolaget Kinnevik.I ett kryptiskt pressmeddelande skriver Kinnevik att bolaget har fått information om att den största ägaren Verdere "träffat ett avtal med, bland andra, sina aktieägare om vissa transaktioner".Verdere är ett Luxemburg-bolag som kontrolleras av Cristina Stenbeck.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Svensk tar klubban i världens smartaste förening

För första gången har världens smartaste förening fått en svensk ordförande. Mensas nya internationella ordförande är civilingenjören och föreläsaren Björn Liljeqvist. ”Känns överväldigande”, säger han till Di.

DI - 1 timme sedan

USA:s råoljelager minskade förra veckan

De amerikanska lagren av råolja minskade med 7,5 miljoner fat under föregående vecka..

DI - 1 timme sedan

Fedex redovisar bättre resultat än väntat

Fedex redovisar ett justerat resultat per aktie på 5:01 dollar för det fjärde kvartalet 2018..

DI - 2 timmar sedan

Västsverige bromsar in – nu hotar handelskriget

GÖTEBORG: Efter år av kraftig tillväxt mattas konjunkturen av i Västsverige. Men trots att orosmolnen tornar upp sig är läget i näringslivet starkt, även om skillnaden mellan olika sektorer är stor. .

DI - 2 timmar sedan

Wall Street mot svag stängning efter Powells tal

New Yorks ledande börsindex handlas tydligt ned efter att Federal Reserve-chefen Jerome Powell varnat för ökade risker i den amerikanska ekonomin. S&P 500 handlas ned 0,9 procent med fem minuter kvar till stängning..

DI - 2 timmar sedan

Uppgifter: EQT till börsen i september

Riskkapitalbolaget EQT siktar på en börsnotering i september. Det uppger källor för den danska tidningen Børsen..

DI - 2 timmar sedan

Flera L-profiler lämnar partiet efter Ullenhags avhopp

Den tidigare riksdagsledamoten och partiveteranen Linnéa Darell lämnar Liberalernas partistyrelse efter beskedet att Erik Ullenhag drar sig ur ledarskapskampen..

DI - 3 timmar sedan

Uppgifter: Trump skyller stark dollar på Fed

USA:s president Donald Trump tycker att den amerikanska dollarn är för stark och skyller på centralbanken Federal Reserve. Det uppger en senior källa inom Trumpadministrationen för nyhetsbyrån Reuters..

DI - 3 timmar sedan

Beviset placerarna väntat på – nu syns bolagens dolda guld

På tisdagen sträckte investerarna i skogsaktier armarna i skyn efter måndagens kvällsbesked att Billerud Korsnäs säljer skog de i maj köpte loss från Bergvik Öst till pensionsbolaget AMF. Börsen har börjat omvärdera det gröna guldet. .

DI - 3 timmar sedan

Storaffären sprängde proffsens räknesnurror

Måndagkvällens storaffär i skogssektorn, där Billerud Korsnäs sålde en större areal skog till AMF till priser långt över det i skogsanalytikernas excelark, fick skogsaktierna att rusa på tisdagen. ”Vi tycket det här är rätt pris”, säger köparen till Di..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.