Skånskan > Nyheter

Sunday, 16 June, 16:52

Skånskan - 13 jun 19 kl. 05:30

I dag invigs största solcellsparkenTÅGRA I dag ska den invigas, Sveriges största solcellspark.
Alla som vill vara med kan bege sig till Tågra 10.30.Då kan man få höra på högtidliga tal av Annelie Johansson, miljödirektör på länsstyrelsen. Sparbanken Skånes bankchef Johan Fjelkner, som var först med att teckna avtal om solenergileveranser, ska också tala.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
TÅgra, Tågra, Annelie Johansson, Skånes, Johan Fjelkner, Martinsson, Svea Solar, Anette Myrheim, Göteborgs, Sveriges, Varbergs, Björn Sjöström, Eva-Lena Johnsson, Varberg, Annika Scheller, Träslövsläge, Sjöström, Alf Engqvist, Nya Solevi, Tågraanläggningen, Sjöbo, AB, Leif Johansson, Karl-Axel Dahlgren, Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I dag, invigsstörsta , solcellsparken
YA - 30 aug 13 kl. 11:11

I dag invigs Väderleken

Foto: Anette Sjöstrand
I ett par veckor har det putsats och förberetts för inflyttning i det nya äldreboendet Väderleken i Västra sjöstaden. I dag invigs boendet. Men det dröjer innan utemiljön är klar.

SR - 22 jul 15 kl. 05:30

Fyra år sedan terrordådet - i dag invigs minnescentra

I dag, den 22 juli, är det fyra år sedan terroristen Anders Behring Breivik dödade 77 personer i Oslo och på Utøya. I samband med den minnesstund som hålls i Oslo i dag invigs ett Minnescenter som ägnas helt åt de båda terrordåden..

Nerikes Allehanda - 05 dec 13 kl. 06:47

I dag invigs biogasfabriken

I dag invigs den kommunalt ägda biogasfabriken i Karlskoga. Och även om den första gasen beräknas vara klar nästa vecka kan det dröja innan Örebro kommuns bilar kör på egen biogas..

SvD - 08 dec 15 kl. 06:24

Efter 18 års byggande – i dag invigs tågtunneln

Avgången är 18 år försenad, men på söndag rullar det första luciatåget genom Hallandsås. I dag invigs den skandalomsusade tågtunneln. – Det känns nästan magiskt efter allt man har fått utstå, säger Trafikverkets Johan Persson, född och uppvuxen på åsen..

SR - 08 dec 15 kl. 03:00

I dag invigs Hallandsåstunneln

Det har tagit 23 år, men i dag invigs till slut de två järnvägstunnlarna genom Hallandsåsen. Därmed är den största flaskhalsen för trafiken på Västkustbanan bortbyggd..

IDG - 05 aug 16 kl. 06:02

I dag invigs OS i Rio - här är teknikjättarna som får spelen att rulla


I dag invigs OS i Rio de Janeiro. 10 500 deltagare från 206 länder tävlar I 28 sporter på 37 platser under 16 dagar. För att allt ska flyta smidigt krävs att det fungerar även bakom kulisserna – inte minst tekniken.

Computer Sweden - 05 aug 16 kl. 06:02

I dag invigs OS i Rio - här är teknikjättarna som får spelen att rulla


I dag invigs OS i Rio de Janeiro. 10 500 deltagare från 206 länder tävlar I 28 sporter på 37 platser under 16 dagar. För att allt ska flyta smidigt krävs att det fungerar även bakom kulisserna – inte minst tekniken.

ÖstersundsPosten - 07 jun 17 kl. 11:03

I dag invigs tre nya akutrum i Härjedalen

I dag invigs tre akutrum i Härjedalen. Där kan patienten träffa en sjuksköterska på plats och vid behov en läkare via internet ..

Länstidningen i Jämtland - 07 jun 17 kl. 11:03

I dag invigs tre nya akutrum i Härjedalen

I dag invigs tre akutrum i Härjedalen. Där kan patienten träffa en sjuksköterska på plats och vid behov en läkare via internet ..

Nyteknik - 21 jun 16 kl. 10:54

I dag invigs Max IV i Lund

I dag vid lunchtid invigs den nya forskningsanläggningen Max IV, som ska avslöja nya rön kring molekyler och deras strukturer..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Hästfolk delade med sig av sina kunskaper

svabesholm På söndagen avslutades Hästrundan 2019. Idén – att låta verksamma inom hästnäringen visa vad man sysslar med på hemmaplan – var något som lockade Erica Håkanson i Lövestad.
– Man är ofta ganska ensam annars.

Skånskan - 30 minuter sedan

Stora förväntningar på Sverige

ESLÖV VM-pulsen steg igen när det var dags för Sveriges damer att möta Thailand under söndagen. På VM-festen på Stora torg förväntade sig många att Sverige skulle ta storslam.– Jag tror det blir 7-o till Sverige, tippade Mikael Andersson som på söndagseftermiddagen bänkat sig framför den stora tv-skärmen på torget.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ramlade ner från träd

Eslöv Ett larm kom in på söndagseftermiddagen om att en person ska ha ramlat ner från ett träd och fastnat i taggtråd med sitt ena ben.Räddningstjänst och ambulans åkte till Stehags by där olyckan ska ha skett. När räddningstjänsten anländer blir personen omsedd av ambulanspersonal.

Skånskan - 3 timmar sedan

Personbil och mc i kollision

Malmö En personbil och en motorcykel är inblandade i en olycka på Svågerstorp under söndagseftermiddagen.Räddningstjänst, ambulans och polis har åkt till platsen för kontroll. Vägarna i korsningen Kulthusgatan/Stolpbodagatan kommer att stängas av under räddningsarbetet, uppger polisen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Personbil for rakt in i mitträcket

Sjöbo En singelolycka har inträffat på söndagsförmiddagen på väg 11 strax väster om Sjöbo.Räddingstjänst är på väg till olycksplatsen. Det är inledningsvis oklart om någon är skadad i samband med olyckan.

Skånskan - 8 timmar sedan

Struligt i tågtrafiken

Skåne Inställda avgångar för tågtrafiken mellan Ystad och Simrishamn väntar resenärer även under söndagen. Först vid middagstid beräknas trafiken återgå som normalt.Orsaken är ett signalfel i Tomelilla.

Skånskan - 22 timmar sedan

Misstänkt skottlossning mot bostad

Kristianstad Någon har under lördagskvällen skjutit mot ett bostadshus på Hjalmar Söderbergs väg.Enligt polisen får man in samtal om misstänkt skottlossning på Hjalmar Söderbergs väg vid 18-tiden. Både polis och ambulans skickas till platsen där ingen person konstateras skadad.

Skånskan - 9 timmar sedan

”Du får inte vika ner dig”

Motorprofil och offroad-pionjär. Framför allt är det äventyrslusten som strömmar i Annie Seels blodomlopp. Häromveckan testade hon, 50 plus, speedway för första gången och hennes bästa hoj blev även museiföremål.

Skånskan - 19 timmar sedan

Rosengård föll i toppmötet

FOTBOLL FC Rosengård 1917 tappade förstaplatsen i division 2 västra efter en snöplig 1-2 (1-1)-förlust borta mot Onsala BK.
Ny serieledare är Qviding FIF.– En toppmatch mellan två mycket bra fotbollslag som spände sina muskler och i dag var Onsala något vassare, summerade tränare Mladen Blagojevic.

Skånskan - 21 timmar sedan

Klassisk boxermotor i ny och tystare modell

Nya Subaru Forester E-Boxer är en trygg och säker arbetshäst. Men trots ny elhybridteknik släpper bilen ut alldeles för mycket koldioxid.Visst blir det en fin färgmatchning när Subaru Forester E-Boxers metallicgröna lack stryker förbi de gyllengula rapsfälten längs de skånska grusvägarna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.