Skånskan > Nyheter

Tuesday, 25 June, 23:39

Skånskan - 13 jun 19 kl. 05:30

Flera kon­flikt­lin­jer i debattenSte­fan Löfven talade om klassam­häl­let i sin in­led­ning, An­nie Lööf fick med både kli­mat, mil­jö och lands­bygd i sitt hu­vud­an­fö­ran­de, Ebba Bush Thor talade om sjuk­vården och Per Bo­lund, som gjorde sin första par­ti­le­dar­de­batt, ville att alla som tänker på mil­jön ock­så ska börja handla. De flesta par­ti­le­da­rna talade allt­så om sina hjär­te­frå­gor i riks­dags­årets sis­ta par­ti­le­dar­de­batt.
Det var ock­så Jan Björk­lunds all­ra sis­ta, efter­som han av­går ef­ter midsommar. I sitt sis­ta an­fö­ran­de talade han om de fram­gångar som glo­ba­li­se­ringens fört med sig. Se­dan tog han inga re­pliker.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Löfven, Lööf, Bush Thor, Per Bo, Jan Björk, Ulf Kristersson, An, Jim, Åkesson, Ebba Busch Thor, Kristersson, Sjö, Malmö, Lin, Busch Thor, KD, Cen, SD, Ulf Kris, Bo, Björklund, Exportkreditnämndens, Ark, Jonas Sjö, MP, Ly, Jan Björklund, Ste, Al

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera kon, flikt, lin, jeri , debatten
Skånskan - 21 jun 18 kl. 01:00

Kan­ske på väg mot en kon­flikt mind­re i världen

An­talet döda i krig i världen nådde en fruk­tans­värd topp 2014, när Sy­ri­en­kriget gick in i sitt mest in­ten­siva ske­de. Då dödades 131 524 män­ni­skor i väpnade kon­flikter en­ligt Uppsala Uni­ver­si­tets kon­flikt­fors­ka­re.
Se­dan dess har in­ten­si­teten i Sy­ri­en­kon­flikten minskat och där­med döds­siff­rorna, trots kriget mot IS i Irak och det fruk­tans­värda kriget i Je­men.

Skånskan - 16 feb 17 kl. 01:00

Har kon­flikt­ni­vån i bygg­bran­schen sän­kts?

ERWP.fif(0)För­ra året krävdes det kon­flikt för att det skulle kun­na bli ett av­tal på bygg­in­du­stri­om­rå­det. En or­sak var att sam­ord­ningen inom LO inte fun­gerade.

Skånskan - 14 apr 14 kl. 23:30

Dra ut spe­let på kan­ter­na

Fotboll är spän­nan­de när spe­let sker över hela pla­nens bredd och inte bara i mit­ten. Knat­te­fot­boll är en klunga kring bol­len, så känns Socialdemokraterna och Mo­de­ra­ter­na nu.
Spän­nan­de fot­boll loc­kar pu­blik till mat­cher­na, det gör inte klungfotboll.

Skånskan - 20 apr 17 kl. 01:00

Flex­i­bel tol­kning löste ho­tell­kon­flikten

ERWP.fif(1)Facket för ho­tell- och re­stau­rang­an­ställda, HRF, hade varslat om strejk på ett an­tal ho­tell till i går mor­se. Men en flex­i­bel tol­kning av mär­ket för av­tals­för­hand­lingarna gjorde att strejken kun­de blå­sas av.

Skånskan - 10 nov 18 kl. 01:00

SSU be­höver lösa sina inre kon­flikter

Is­la­mister verkar ha in­fil­trerat SSU Skåne, en­ligt väl un­der­byggd rap­por­te­ring i me­dia. SSU:s för­bunds­ord­fö­ran­de Philip Botström har fått väl­för­tjänt kri­tik för att han inte in­gripit ti­digare, med tan­ke på de an­ti­se­mi­tiska och ho­mo­foba ut­ta­lan­den som nu av­slöjats.
Botström har sä­kert varit med­ve­ten om kon­flikten i SSU Skåne.

Expressen - 30 aug 16 kl. 10:13

SEB: Riksbanken höjer räntan om ett år

Det dröjer ett år innan Riksbanken höjer räntan, enligt SEB:s rapport "Nordic outlook". Samtidigt varnar SEB:s chefsekonom att världsekonomin befinner sig i ett osäkert läge. "Det är tillväxtutsikter för 2016–2018 som inte imponerar och som saknar tydligt kon­junkturmönster", skriver rapportförfattarna..

Dagen - 28 nov 17 kl. 03:05

LIN-D vill göra kristen pop med mening i

Örebro. Att möta den nybildade trion LIN-D höjer energin, både i verkligheten och i öronen. Och även om de är unga så är målet klart.

Dagen - 28 nov 17 kl. 03:05

LIN-D vill göra kristen pop med mening i

Örebro. Att möta den nybildade trion LIN-D höjer energin, både i verkligheten och i öronen. Och även om de är unga så är målet klart.

Skånskan - 23 dec 15 kl. 14:00

Kon­se­kvens och po­li­tik

Krönika En av de­mo­kra­tins svag­he­ter är att man i makt­po­si­tion mås­te oroa sig för att bli im­po­pu­lär och bort­rös­tad. Samma princip är iro­niskt nog ock­så de­mo­kra­tins styr­ka. I kris­ti­der med sto­ra om­ställ­ning­ar, som vi går ige­nom nu, skul­le konsekvensneutraliteten hos den som inte drar sig för att fat­ta obe­kvä­ma be­slut, göra folk arga och kal­lar en spa­de för en spa­de vara väl­be­höv­ligt.

Skånskan - 06 jun 16 kl. 14:51

En Öre­sunds­kon­troll räc­ker

Opinion Det blev inte så illa som en del olycks­korpar kraxade när id-kon­troller in­fö­rdes på den danska si­dan av Öre­sunds­bron och gräns­kon­troller på den svenska. Han­deln och ar­bets­pend­lingen löper på un­ge­fär som för­ut. Nå­gra tyd­liga eko­no­miska för­luster är svåra att påvisa.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Larm om brand på skola

Malmö Enligt larmet ska det brinna i en byggnad på Gullviksskolan.Räddningstjänst har ryckt ut till platsen för närmare kontroll. Det är inledningsvis oklart om någon är skadad i samband med händelsen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Hus i Höör har fått nya ägare

Höör Fastigheten på John Tillmans Väg 4 i Höör har fått nya ägare. Köpare är Tobias Lidberg, 31, och Filippa Blomander, 28, och säljare är Brita Åhman. Köpet blev klart i maj 2019 och priset blev 2 600 000 kronor.

Skånskan - 7 timmar sedan

Unga luras in i bedrägerier på sociala medier

INRIKES Polisen varnar för bedragare som försöker locka unga till att begå bedrägerier via platsannonser. Med hjälp av sociala medier kan bedragarna nå ut till ungdomarna.Det är kriminella ligor som ligger bakom kampanjerna och har som avsikt att rekrytera ungdomar, skriver DN.

Skånskan - 7 timmar sedan

Författare gästar museet

TORUP Sommar och ledighet står för dörren och på Statarmuseet i Torup öppnas dörren på söndag den 30 juni för ett författarbesök.
Med start klockan 14 kommer författaren Kjell Eriksson till museet för att berätta om sin senaste bok, den första i en ny trilogi – Den skrattande hazarden.
Arrangemanget är öppet för alla med fri entré..

Skånskan - 7 timmar sedan

Nya ägare till fastighet i Teckomatorp

Teckomatorp Dan Wahlgren, 54, och Anette Eva Maria Sepiolo, 44, har tagit över fastigheten på adressen Garvaregatan 7 i Teckomatorp från Christine Kia och John Lynghamar. Ägarbytet blev klart i juni 2019 och köpesumman blev 2 995 000 kronor. Huset byggdes 2010 och har en boyta på 125 kvadratmeter.

Skånskan - 8 timmar sedan

”Det finns ingen logik och rättvisa i det här”

HÖRBY Kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD) menar att de domar som har kommit om strandskyddet i området inte ger kommunen något manöverutrymme.
– Vi har verkligen gjort vad vi har kunnat, säger hon.Skånskan har i flera artiklar uppmärksammat den långdragna strandskyddstvisten på fastigheten 25:6 – det vill säga Elisabet och Alf Anderssons fastighet.

Skånskan - 8 timmar sedan

Kommunen grusar deras stugdröm – igen

HÖRBY Uppförsbacken fortsätter för Elisabet och Alf Andersson, som i flera år har kämpat mot myndigheterna för att få strandskyddsdispens för ett nytt fritidshus vid Ringsjön. Kommunstyrelsen sade i början av juni ännu en gång nej till deras ansökan.
– Vi är oerhört besvikna, säger Elisabet Andersson.

Skånskan - 8 timmar sedan

Hemlösa familjer utan hjälp

Strukturellt hemlösa ska inte erbjudas hjälp med bostad i Malmö längre. Det beslutade arbetsmarknads- och socialförvaltningens tjänstemän i maj. Det utan att informera politikerna.

Skånskan - 8 timmar sedan

Hovrätten skärper straffet för Höörsbo

höör Precis som tingsrätten menar hovrätten att det inte ska räknas som mordförsök när en 23-årig man från Höör utdelade ett oprovocerat hugg mot sin pappa med en kökskniv. Ändå väljer hovrätten att skärpa straffet till sju månaders fängelse för misshandeln som skedde.Det var i september i år som mannen hamnade i konflikt med sin pappa på en adress i kommunen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Blev lurad om bebisprodukt

ESLÖV En kvinna har gjort en polisanmälan där hon uppger att hon blivit utsatt för ett annonsbedrägeri. Kvinnan köpte en bebisprodukt av en annan kvinna, via en annons. Hon betalade 500 kronor via Swish.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.