SR > Nyheter

Sunday, 16 June, 01:29

SR - I förrgår: 05:19

Politiker i Göteborg vill stoppa linbananEn planerad linbana över hamninloppet i Göteborg blir betydligt dyrare än planerat. Linbanan har blivit rejält försenad och nu vill den politiska oppositionen i Göteborg avbryta utredningsarbetet kring linbanan..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Göteborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikeri , Göteborgvill , stoppa, linbanan
Kristianstadsbladet - 22 jun 17 kl. 00:01

Politiker lyckades inte stoppa vite

Trots ordförandes försök att stoppa ärendena beslutade miljönämnden i tisdags om att belägga AB Bröderna Hall med vite på 250 000 kronor..

YA - 22 maj 14 kl. 14:06

Fler politiker börjar tveka

Foto: Liljewall arkitekter
På tisdag ska politikerna bestämma om Sjöbo ska satsa på ett nytt badhus för 151 miljoner kronor. In i det sista är dock utgången oklar. Flera politiker tvekar inför satsningen.

Blekinge Läns tidning - 01 dec 18 kl. 05:00

Politiker kan inte stoppa huvudet i sanden - integrationens frågor behöver svar nu

En rapport från SCB visar att det är stor skillnad i hur enkelt det är för en invandrare att integreras, beroende på deras ålder, utbildningsnivå och ursprungsland. Det är viktiga aspekter att ta hänsyn till i integrationsarbetet..

Sydsvenskan - 20 dec 18 kl. 12:48

Privat S-politiker ber domstol stoppa folkomröstning

”Jag vill att min hemkommun följer lagen.”.

Politologerna - 24 jan 19 kl. 08:00

Attityder till infrastruktur och politiskt förtroende i Göteborg

Det här blogginlägget bygger på kapitlet ”Västlänken – en fråga om förtroende” av Dennis Andersson, Henrik Oscarsson och Maria Solevid i boken Hemma Väst av Anders Carlander och Björn Rönnerstrand (red) från 2018. Inlägget lyfter fram några av resultaten från kapitlet med fokus på attityder till infrastrukturfrågor (särskilt Västlänken) och förtroende för politiker i Göteborg. Resultaten bygger på svar från den västsvenska SOM-undersökningen respektive SOM-undersökningen i Göteborg.

Alliansfritt Sverige - 03 sep 14 kl. 15:09

Nu vill även en FP-politiker stoppa Västlänken i Göteborg

För någon vecka sedan bröt en mindre storm ut i Göteborg efter att den moderate kommunpolitikern Martin Wannholt gick ut på GP Debatt och skrev en lång artikel om varför den stora infrastruktursatsningen Västlänken är en fruktansvärt dålig idé. Alltså en idé som Moderaterna tillsammans med övriga partier i Göteborg röstat igenom. Utan att blinka valde Wannholt att gå emot sitt eget parti och slopa Västlänken helt.

GöteborgsPosten - 19 okt 16 kl. 16:05

Risk att tidsplanen för linbanan spricker

Politiker är överens om att det är linbana som gäller i Göteborg. Men fortfarande finns det många frågetecken kring tidsplanen och vem som egentligen ska betala..

GöteborgsPosten - 28 maj 18 kl. 05:00

Linbanan kan hota Folkteaterns verksamhet

Linbanan, som är tänkt att gå från Järntorget till Lindholmen, kan få oönskade konsekvenser. "Folkteatern får inte påverkas av ombyggnaden" inskärper Kulturnämndens rödgröna politiker nu i ett yttrande till byggnadsnämnden..

GöteborgsPosten - 22 mar 19 kl. 12:08

Dåligt pålästa om linbanan

Att som politiker vara chockad över kostnaderna för linbanan över Göta älv visar att man inte läst på i frågan..

SmålandsPosten - 20 aug 13 kl. 06:58

Sluta stoppa huvudet i sanden

Måndagen den 12 augusti kunde man läsa en intressant debattartikel i Smålandsposten om vikten av ?krafttag mot mäns våld mot kvinnor?. Denna­ debattartikel gjorde att jag måste få fram mina synpunkter på detta meningslösa våld som ofta får förekomma fritt i landet.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Löfven efterlyser rejäl samhällsförändring

Statsminister Stefan Löfven efterlyste en rejäl samhällsförändring för att komma tillrätta med flera "skriande orättvisor" när han talade på Järvaveckan..

SR - 8 timmar sedan

Hongkongborna besvikna på Lams beslut

Demonstranterna tycker inte att det är tillräckligt med ett uppskjutet lagförslag..

SR - 10 timmar sedan

Barnombudsmannen: "Barn behandlas som brottslingar"

Att tonåringar har tvingats sova över på häkten och i arrester när de transporteras till ungdomshem, har nu fått Barnombudsmannen, BO, att begära ut mer informationen från de berörda myndigheterna..

SR - 10 timmar sedan

IOK:s specialkrav kan innebära juridiska problem

Det finns flera problem med Internationella olympiska kommitténs krav och den svenska lagstiftningen om Sverige skulle få vinter-OS år 2026..

SR - 11 timmar sedan

Sabuni får stöd från Skåne

Liberalerna i Skåne ställer sig bakom Nyamko Sabuni som partiets nya partiledare..

SR - 12 timmar sedan

Polisens vapenbeslag ökade under förra året

Allt fler vapen beslagtas. Under förra året var det en markant ökning jämfört tidigare år. Enhandsvapen och kulgevär dominerar varje år bland beslagen..

SR - 12 timmar sedan

Handel största frågan när Löfven träffar Sydkoreas president

Under det pågående sydkoreanska statsbesöket i Sverige har länderna idagingått två samförståndsavtal i strävan att öka handeln och samarbete..

SR - 15 timmar sedan

Protester mot korruption i Senegal

Det är presidentens bror som anklagas för att ha tagit emot mutor och i går hade oppositionen kallat till en manifestation i huvudstaden Dakar, men demonstranterna möttes av tårgas..

SR - 19 timmar sedan

Fler centralamerikaner söker asyl i Europa

Europa har blivit allt mer attraktivt för alla de som flyr undan gängvåldet i El Salvador. Detta eftersom många oroar sig för att inte kunna komma in i USA..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.