YLE > Finland

Sunday, 16 June, 01:28

YLE - I förrgår: 05:12

Morgonkollen: Riksdagen röstar om regeringens förtroende, ingen iver att installera laddningsstationer för e-bilarLi Andersson vill se ändringar i samband med reformen av antagningen till högskolor. Riksdagen ska rösta om regeringens förtroende för första gången på eftermiddagen. USA:s president Donald Trump skickar ytterligare 1 000 soldater till Polen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Andersson, USA, Donald Trump, Polen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgonkollen, Riksdagen, röstarom , regeringens, förtroendeingen , iveratt , installera laddningsstationer för e-bilar
YLE - 15 dec 17 kl. 05:59

Morgonkollen: Riksdagen röstar i dag om alkohollagen, ingen enighet om EU:s asylpolitik

Riksdagen röstar i dag om regeringens förslag till ny alkohollag, Utrikes- och säkerhetspolitiken satte tonen för Yles presidentvalsdebatt på torsdag och EU-ledarna är fortfarande oense om unionens asylpolitik..

YLE - 20 jun 17 kl. 05:51

Morgonkollen: Riksdagen röstar om regeringens framtid, USA-studerande död efter frigivande från Nordkorea

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Utrikes Den amerikanske studenten Otto Warmbier, som hölls fången i Nordkorea, har avlidit. 22-årige Warmbier dömdes till 15 års straffarbete för "fientlig verksamhet mot staten" och tillbringade 17 månader i ett nordkoreanskt fängelse.

YLE - 11 apr 14 kl. 06:04

Riksdagen röstar om regeringens familjepolitik

Riksdagen röstar i dag om regeringens familjepolitik. Omröstningen gäller den interpellation som Sannfinländarna, Centern och Vänstergruppen har lagt fram. Oppositionen har framförallt kritiserat nedskärningen av barnbidraget och ifrågasatt regeringens förmåga att förstå dem som har det sämst ställt.

YLE - 13 dec 16 kl. 08:30

Direkt: Riksdagen röstar om jourreformen - frågan tillbaka till grundlagsutskottet?

Riksdagen röstar om en ny behandling av jourreformen klockan 9:30. Det är oppositionen som föreslår att regeringens förslag till jourreform ska sändas tillbaka till grundlagsutskottet. Riksdagen debatterade livligt jourreformen fram till midnatt på måndag.

DN - 07 jun 18 kl. 16:07

Riksdagen röstar ja till ny chans till uppehållstillstånd för ensamkommande

Riksdagen har bifallit regeringens förslag som ger 9000 ensamkommande ungdomar chans att gå klart gymnasiet i Sverige..

YLE - 17 feb 17 kl. 09:17

Riksdagen röstar om att riva upp lag om homoäktenskap

Riksdagen röstar i dag ännu en gång om ett könsneutralt äktenskap. Redan tidigare hade riksdagen beslutat att tillåta homoäktenskap, men ett medborgarinitiativ krävde att lagen som skulle träda i kraft den 1 mars rivs upp. Riksdagens lagutskott ville inte riva upp den redan beslutade lagstiftningen, det vill säga utskottet förordade att medborgarinitiativet om att äktenskap bara ska gälla par som består av en man och en kvinna förkastas.

YLE - 24 feb 17 kl. 04:39

Riksdagen röstar om Anne Berners förtroende

Riksdagen röstar i dag om förtroendet för kommunikationsminister Anne Berner från Centern. Omröstningen sker på initiativ av socialdemokraterna efter att riksdagen diskuterat Berners agerande i frågan om statsbolaget Finavias förlustbringande derivataffärer. Det var socialdemokraterna som med stöd av Vänsterföbundet i onsdags krävde att riksdagens ska rösta om kommunikationsminister Anne Berners förtroende.

HBL - 21 jun 12 kl. 09:38

Riksdagen stöder regeringens kommunreform

En majoritet i riksdagen stöder regeringens kommunreform. Regeringen fick på torsdagsmorgonen riksdagens förtroende med rösterna 106-71. I de sista omröstningarna före riksdagens sommarpaus godkändes också avtalet om den permanenta europeiska stabilitetsmekanismen och den trafikpolitiska redogörelsen.

YLE - 20 jul 12 kl. 04:51

Riksdagen röstar om Spanienstöd

Riksdagen röstar i dag om krisstödet till de spanska bankerna och Finlands säkerheter för lånet. Omröstningen sker under riksdagens plenum som börjar klockan 10 i förmiddag. Riksdagen behandlade stödet till Spanien under gårdagen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Emil Lindhom blev sjunde i österbottninska FM-rallyt – sensorfel fällde Ingåbon från tätstriden

Den femte deltävlingen i rallyns FM-serie slutade i moll för Ingåbon Emil Lindholm. Före sista specialsträckan var Lindholm endast 3,1 sekunder efter täten, men ett tekniskt fel förstörde kampen om segern..

YLE - 7 timmar sedan

Piffens orienteringsdamer tillbaka i världstoppen, 15:e i Venlakavlen

Pargas IF:s bästa placering på 13 år. I Kangasala 2019 var Piffen bästa finlandssvenska förening och sjunde bästa finländska förening..

YLE - 8 timmar sedan

Matti Vanhanen opererades och är sjukledig hela juni

Riksdagens talman Matti Vanhanen opererade bort sin ena njure på grund av två tumörer, berättar han i ett inlägg på Facebook. Vidare säger han att tumörerna hittades för ungefär en månade sedan i och med förberedelser inför hjärtoperationen han ska genomgå i augusti..

YLE - 9 timmar sedan

Prideparaden i Vasa hade stor uppslutning - deltagare från Jakobstad och Mexico City

Lördagens Prideparad i Vasa lockade stora mängder deltagare. Paraden som är kulmen på den pågående Prideveckan gick från torget till Sandö..

YLE - 10 timmar sedan

Prognos: Midsommarvädret varmt men regnigt på sina håll

Det utlovas värmebölja i stora delar av landet i morgon söndag. Och vädret blir varmare ju närmare midsommar vi kommer - men samtidigt också regnigare..

YLE - 14 timmar sedan

Glada miner vid De grönas kongress - Maria Ohisalo vald till partiordförande

De grönas partikongress har valt inrikesminister Maria Ohisalo till ny partiordförande. Ohisalo hade inga motkandidater..

YLE - 11 timmar sedan

Fondpengar ska rulla fram och tillbaka när Karis får nytt kulturhus

Karis ska få ett nytt kulturhus. Före det får Svenskfinland ytterligare en fond. Den nya fonden ska be andra fonder om pengar för Nya Fokus..

YLE - 11 timmar sedan

Nya utrikesministern Pekka Haavisto ser allvarligt på fartygsattackerna i Hormuzsundet

Finlands nya utrikesminister Pekka Haavisto från De gröna säger att det är tragiskt att den internationella fartygstrafiken utsätts för fara. Han kommenterade på lördagen den senaste veckans incidenter i Omanbukten där ett norskt och ett japanskt tankfartyg utsatts för angrepp..

YLE - 13 timmar sedan

Vem bär ansvaret om dina bankkoder försvinner och används för en annan persons snabblån?

Bankkoder används i dag på många sätt och teknologin för att identifiera sig utvecklas hela tiden. Men det finns ändå alltid en risk för missbruk, och det kan i vissa fall stå dig dyrt, beroende på vilken lag som tillämpas..

YLE - 14 timmar sedan

Maria Ohisalo vald till De grönas partiordförande

De grönas partikongress har valt inrikesminister Maria Ohisalo till ny partiordförande. Ohisalo hade inga motkandidater..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.