GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 26 June, 00:14

GöteborgsPosten - 12 jun 19 kl. 16:06

Vi måste värna den sekulära rättsstatenDet är bara den sekulära rättsstaten som kan värna frihet i trosfrågor för alla. En sådan frihet förutsätter givetvis att vi definierar det offentliga och värnar avsaknad av konfessionella inslag i det..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi måste värnaden , sekulära, rättsstaten
Trelleborgs Allehanda - 17 aug 18 kl. 16:03

Rädda den sekulära rättsstaten

Diskrimineringsombudsmannen och Arbetsdomstolen blandar in religiösa skrifter och tolkningar i sina avgöranden. Lagstiftarna undantar religiös klädsel från maskeringsförbud. Den sekulära rättsstaten naggas i kanten av myndigheter, domstolar och lagstiftare.

YA - 17 aug 18 kl. 16:03

Rädda den sekulära rättsstaten

Diskrimineringsombudsmannen och Arbetsdomstolen blandar in religiösa skrifter och tolkningar i sina avgöranden. Lagstiftarna undantar religiös klädsel från maskeringsförbud. Den sekulära rättsstaten naggas i kanten av myndigheter, domstolar och lagstiftare.

GöteborgsPosten - 12 mar 18 kl. 05:00

Altstadt: Värna den sekulära rättsstaten

Vi väljare får inte glömma att vi kan sätta gränser för politikernas geschäft med rättsstatens principer om likhet inför lagen oberoende av kön, bakgrund och sexuell läggning, skriver ledarsidans kolumnist Ann Charlott Altstadt..

Nerikes Allehanda - 15 apr 16 kl. 05:15

Ska vi säga ajöss till rättsstaten?

Det finns nu en officiell utredning om händelserna i Köln på nyårsnatten, där ett stort antal kvinnor blev utsatta för sexuella och andra övergrepp. Enligt utredarna var det 1 218 personer som utsattes för någon form av brott. 529 av dem utsattes för sexualbrott.

Sydsvenskan - 12 dec 14 kl. 04:00

Solkigt komiska turer i franska rättsstaten

Fyrtioåriga domaren Ariane (Sandrine Kiberlain) har försakat allt privatliv för att sikta mot toppen i högsta domstolen när hon tar några glas för mycket på nyårsfirandet. Sex månader senare gör sig natten påmind vid ett besök hos en gynekolog, som upptäcker att magproblemen hon brottats med är ett foster. Sökandet efter pappan går från adlige kollegan De Bernard (Philippe Uchan) med genetisk skräcksläkt till landets mest eftersökta förbrytarmonster: inbrottstjuven Bob Nolan (Albert Dupontel), misstänkt för att med vinkelslip ha styckat ett av sina offer och ätit dennes ögon.

Skånskan - 20 okt 15 kl. 16:29

Miljöpartiet maktdelar

Krönika Herregud. Det är det första intrycket när man läser Miljöpartiets nya förslag till kulturpolitik. Inte bara är det en lista över modeord och ett fokus på ras och hudfärg som vi inte sett sedan mindre upplysta tidevarv.

SvD - 12 apr 17 kl. 14:45

Varför så tyst i Sverige om hotet mot den akademiska friheten?

Hallå, varför hörs inte fler svenska röster som försvarar den fria tanken och det akademiska utbytet i Europa? På många håll i världen protesteras det mot att Central European University (CEU) i Budapest nu hotas av stängning. I förra veckan antog Ungern en lag som sätter stopp för fortsatt verksamhet.

DN - 05 mar 18 kl. 12:49

Domstolsverket: Inte rimligt att kunna hota på sociala medier

Att personer som är satta att värna demokratin och rättsstaten kan hotas och trakasseras på sociala medier utan att det finns en enkel procedur att komma tillrätta med problemen är inte rimligt. Det menar hovrättspresidenten Fredrik Wersäll. Domstolsverket ska driva fall mot Google, för att skydda landets domare.

Barometern - 12 sep 18 kl. 19:30

Rätt att värna rättsstaten i hela EU

Välkommen moderatkritik av Orbaniseringen..

Politologerna - 01 dec 15 kl. 08:00

Julgodis #1: Demokratins rätt att ta till svärdet

Politologernas julkalender 2015 är igång! Vårt första statsvetenskapliga julgodis handlar om den ständigt närvarande motsättningen mellan demokrati och nationell säkerhet: Med vilka medel kan en demokratisk rättsstat försvara sig mot inre och yttre fienden utan att dess själ går förlorad? Hur stora inskränkningar av medborgarnas fri- och rättigheter kan vara okej om målet är att skydda den demokratiska rättsstaten?

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Kritiserad näskirurg återfår legitimation

En plastikkirurg i Stockholmsområdet som anmälts 66 gånger för att ha orsakat skador vid näsoperationer ska återfå sin legitimation, rapporterar Dagens Nyheter med hänvisning till nyhetsbyrån Siren..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Kritiserade målregeln ändras

Godkänna eller döma bort?Det var den återkommande frågan förra SHL-säsongen när målvakterna vidrördes av en motståndare i samband med mål..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Miljontals grisar avlivade efter svinpest

Vietnam har avlivat nästan tio procent av sitt grisbestånd för att stoppa den afrikanska svinpesten som börjat sprida sig till stora grisfarmar i landet, enligt ett uttalande från den vietnamesiska staten..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Kode tog rättvis seger mot Guldheden

Kode startade bra i matchen mot Guldheden på bortaplan på tisdagen. Och 1–0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 4–1 i matchen i division 4 Göteborg A i fotboll..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Tyska förbundskaptenen: "En 50/50-match"

Statistiken talar för Tyskland. Varje svit kan någon gång ta slut också. Så det räknas inte nu.

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Dåligt väder hotar fransk honungsskörd

Ogynnsam väderlek har lett till en ovanligt skral inledning på den franska honungssäsongen..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

JO: Göteborg kränkte personalens yttrandefrihet

Förskolepersonalen fick inte ha Förskoleupprorets protesttröjor på jobbet..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Niclas Frisk: "Som livet på snabbspolning"

Spelningen i Japan 1994 är ett fint minne för Atomic Swing och dess sångare Niclas Frisk..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Pappan sålde knark i Nordstan – med sönerna

Rätten: "Förkastligt att ägna sig åt narkotikaförsäljning tillsammans med sina barn"..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

"Aldrig varit rädd för Tyskland"

För att nå semifinal i fotbolls-VM måste Sverige skrämma bort det tyska spöket..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.