Blekinge Läns tidning > Nyheter

Wednesday, 26 June, 00:00

Blekinge Läns tidning - 13 jun 19 kl. 05:00

Folkhemmets sprängkraftPartiledarna har ägnat mycket energi åt att ta avstånd från missnöjesyttringar, mindre åt att rannsaka den egna politiska passivitet som ligger bakom. .
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Folkhemmets, sprängkraft
YA - 12 jun 19 kl. 15:41

Folkhemmets sprängkraft

Politikerna varnar för extremismen. De har bäddat själv för den. .

BT - 17 dec 12 kl. 10:22

Mumieland med sprängkraft

Kill your darlings är ett populärt uttryck i det stora landet i väster. För att se klart bör man blicka bortom det som står en allra närmast. Detta kan sägas gälla för såväl huvudpersonen i Sara Tuss Efriks egensinniga debut Mumieland som för författarens egen gestaltning.

BT - 11 jan 13 kl. 00:42

Svag sprängkraft får inte stå i vägen för bättre kollektivtrafik

En före detta kommunstyrelseordförande, tillika regionstyrelseordförande, står tillsammans med en före detta överste framför Krokshallsberget och blickar upp mot dess topp. Vad de ser? Ett problem, ty berget ska inte vara där.

GöteborgsPosten - 02 aug 14 kl. 11:38

Medievanor ger ny politisk sprängkraft

Facebook och Twitter blir allt viktigare som nyhetsförmedlare. Vilka konsekvenser får det för politiken och demokratin? Journalisten Maria Sköld skriver om en utveckling där ändrade medievanor fått ny politisk sprängkraft..

DN - 25 okt 16 kl. 19:00

Karin Eriksson: Kvartetten i Miljöpartiet har en särskild sprängkraft

KOMMENTAR. Många partier tampas just nu med rebeller. Men kvartetten i Miljöpartiet har en särskild sprängkraft..

Kristianstadsbladet - 13 nov 12 kl. 07:00

Frågor med sprängkraft

De mjuka nämndernas underskott fortsätter att vara politisk dynamit i Hässleholm. En revisionsrapport från Ernst & Young kräver uppstramning av budgetrutinerna.
De ?

BT - 01 jun 12 kl. 19:49

Marinen spränger 70 år gamla minor

Runt 175 000 minor fälldes i Östersjön under 1900-talens krig och många av dem ligger kvar än i dag. De är fortfarande explosiva och farliga, en dykare eller fiskare kan utlösa dem av misstag. Därför desarmerar svenska marinen minorna ?

YLE - 26 jul 15 kl. 16:13

Kylpåsar kan fortfarande bli sprängämne

Kylkompresser som används för idrottsskador kan fortfarande innehålla för mycket ammoniumnitrat. Trots att ett förbud att sälja rent ammoniumnitrat till privatpersoner trädde i kraft för nästan tio år sedan innehåller kylkompresser på marknaden ibland fortfarande höga halter av ämnet. Försäljning av produkter med en hög ammoniumnitrathalt förbjöds enligt ett EU-direktiv år 2007 för att man ville minska möjligheterna att få tag på ämnen som kan användas i hemmagjorda bomber.

SVT - 28 jan 15 kl. 13:23

Sprängkraften i integrationsfrågorna minskar

För femte gången i ordningen återlanserar Folkpartiet i dag ett språkkrav för medborgarskap. Det är ett förslag som gått från att helt dominera den politiska dagordningen 2002 till att i dag mer förbigås med tystnad. Integrationsfrågorna vinner i betydelse vad de förlorar i sprängkraft..

SR - 18 feb 15 kl. 06:00

"Språnget ut i friheten" av Birgitta Holm

Kan konsten revolutionera vår tillvaro? Litteraturprofessor Birgitta Holm anser det, i sin nya essäsamling Språnget ut i friheten: om ögonblicket då konsten blir revolutionär undersöker hon vad i ett verk som gör läsaren, lyssnaren, betraktaren vidöppen inför ett verk, och vilken sprängkraft konstverk haft i hennes eget liv. Annina Rabe har läst den..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Tokyo-OS slår sponsorrekord: "Otrolig summa"

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Sent straffmål tog Nederländerna vidare

Japan hade läge på läge i slutet av den andra halvleken. Då fick Nederländerna en straff, gjorde mål och vann åttondelsfinalen i fotbolls-VM med 2–1..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Fridlund tog ett nytt EM-brons

Julia Fridlund, BK Atle, tog i helgen brons vid ungdoms-EM i Italien. Det var andra året i rad som Fridlund brottade till sig en bronsmedalj..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Cardi B i rätten: Jag är oskyldig

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Svälte sitt barn – vill slippa straff

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Uppblossande handelsoro sänkte Wall Street

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Indianerna åkte på första förlusten

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Hantering av migrantbarn fick chef sparkad

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Hällaryd tillbaka som en vinnare igen

Hällaryd gick från förlust 0–4 Ronneby BK till seger med 3–0 mot AIK Atlas. – Vi hittade tillbaka till grunderna, säger tränaren Niclas Olsson..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Kristianopel fick anledning att jubla igen

Kristianopel tog en viktig seger mot Asarums IF. – Fantastiskt skönt med tanke på den senaste matchen, säger tränaren Roger Nilsson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.