BT > Nyheter

Sunday, 16 June, 17:19

BT - 13 jun 19 kl. 01:56

Ja till homoäktenskap i Ecuador
Läs mer på BT
Läs mer om:
Ecuador

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ja till homoäktenskapi , Ecuador
BT - 24 mar 13 kl. 13:41

Homoäktenskap känsligt i USA

Kan delstaten Kalifornien verkligen förbjuda homoäktenskap? Och hur långt sträcker sig grundlagens skydd av homosexuella par? De känsliga frågorna tas upp av Högsta domstolen i USA på tisdag.

YLE - 17 feb 17 kl. 09:17

Riksdagen röstar om att riva upp lag om homoäktenskap

Riksdagen röstar i dag ännu en gång om ett könsneutralt äktenskap. Redan tidigare hade riksdagen beslutat att tillåta homoäktenskap, men ett medborgarinitiativ krävde att lagen som skulle träda i kraft den 1 mars rivs upp. Riksdagens lagutskott ville inte riva upp den redan beslutade lagstiftningen, det vill säga utskottet förordade att medborgarinitiativet om att äktenskap bara ska gälla par som består av en man och en kvinna förkastas.

BT - 18 okt 14 kl. 15:17

Homoäktenskap går framåt i USA

I delstat efter delstat i USA faller förbud mot samkönade äktenskap - en utveckling som en majoritet av amerikanerna gör tumme upp för. Närmare 56 procent av amerikanerna stödjer Högsta domstolens beslut nyligen som innebär att äktenskap mellan människor av samma kön tillåts i flertalet delstater, rapporterar nyhetskanalen ABC och tidningen Washington Post med hänvisning till en opinionsmätning. Redan i maj meddelade opinionsinstitutet Gallup att stödet för samkönade äktenskap i USA var rekordhögt, nämligen 55 procent.

BT - 18 okt 14 kl. 17:00

Homoäktenskap går framåt i USA

I delstat efter delstat i USA faller förbud mot samkönade äktenskap – en utveckling som en majoritet av amerikanerna gör tumme upp för. Närmare 56 procent av amerikanerna stödjer Högsta domstolens beslut nyligen som innebär att äktenskap mellan människor av samma kön tillåts i flertalet delstater, rapporterar nyhetskanalen ABC och tidningen Washington Post med hänvisning till en opinionsmätning. Redan i maj meddelade opinionsinstitutet Gallup att stödet för samkönade äktenskap i USA var rekordhögt, nämligen 55 procent.

YLE - 27 mar 13 kl. 10:45

Vikström: Kyrkan väntar på riksdagens beslut om homoäktenskap

Spela upp klipp på Arenan
Kyrkan ska inte försöka diktera lagstiftning, utan nu vänta på hur riksdagen behandlar frågan om homoäktenskap, säger biskop Björn Vikström. Vikström säger att frågan om homoäktenskap är svår både för politiker och för kyrka, den delar både politikerna, kyrkan och kyrkorna. Men kyrkan ska inte diktera hur jämställdheten ska förverkligas i lagstiftningen utan i stället delta i värdedebatten och hävda alla människors lika värde.

Nyhetskanalen - 08 nov 12 kl. 07:02

Seger för homoäktenskap i USA-valet

I fyra delstater i USA innebar folkomröstningarna på valdagen en seger för homosexuellas rätt att ingå äktenskap. I Maryland, Maine och Washington legaliserades homoäktenskap och i Minnesota röstade väljarna ned ett förslag om att förbjuda samkönade äktenskap i delstatens grundlag. Homoäktenskap är sedan tidigare tillåtna i Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, New York och Vermont..

YLE - 13 mar 13 kl. 04:26

Initiativ för homoäktenskap utdömt redan nu?

Riksdagens lagutskott röstade för ett par veckor sedan nej till motionen om en jämlik äktenskapslag, som 76 ledamöter hade tecknat under. Nu försöker förespråkarna få en jämlik äktenskapslag till stånd, med hjälp av ett medborgarinitiativ som startar den 19 mars. Femtiotusen namn behövs, men kampanjen "Tahdon" siktar på ännu fler.

Expressen - 13 jan 13 kl. 16:12

Massiva protester mot homoäktenskap

Frågan om homoäktenskap har delat Frankrike mitt itu. Under söndagen tog sig hundratusentals till gatan i Paris för att protestera mot president Hollandes plan att legalisera homosexuella äktenskap. Tidigare på dagen fördes fyra kvinnor bort av polis sedan de genomfört en toplesskupp vid Vatikanen i Rom i en protest mot Påvens motstånd till homoäktenskap..

YLE - 28 maj 13 kl. 14:02

Soini marscherade mot homoäktenskap

Sannfinländarnas ordförande Timo Soini deltog i söndags i demonstrationen mot homoäktenskap i Paris. Timo Soini. Arkivbild.

NT - 24 mar 13 kl. 12:15

Homoäktenskap het fråga för USA:s HD

Kan delstaten Kalifornien verkligen förbjuda homoäktenskap? Och hur långt sträcker sig grundlagens skydd av homosexuella par? Högsta domstolen i USA tar på tisdag och onsdag upp två omdebatterade fall för att avgöra om de är förenliga med landets konstitution.

Sydöstran - 27 jun 17 kl. 03:35

Merkel mjuknar om homoäktenskap

Tysklands förbundskansler Angela Merkel mjuknar något i sitt motstånd mot homoäktenskap. Hon sade på måndagen att parlamentsledamöter kan rösta enligt sitt eget samvete, och inte enligt partiets linje. Det är ett stort steg för Merkel, som 2013 sade att hon inte vill ha homoäktenskap för barnens skull.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

TT-FLASH: Svensk seger mot Thailand

Sverige vann mot Thailand i fotbolls-VM med 5–1 och är därmed klart för åttondelsfinal..

BT - 15 minuter sedan

General: Ansvariga i Khartum ska till galgen

Personerna som stod bakom massdödandet av demonstranter i Sudans huvudstad Khartum kommer att hängas, varnar generalen Mohamed Hamdan Dagalo – som själv pekats ut som högst ansvarig..

BT - 15 minuter sedan

Ny seger – och allt närmare att bli världsetta

Sätt honom på en häst och han vinner. Peder Fredricson är på god väg att uppfylla drömmen om att bli världsetta efter succén på Stockholms stadion. Både poängen och pengarna ramlar in..

BT - 30 minuter sedan

Hanna Grahn: Är det dags att skrota begreppet dagstidning?

Gång på gång får vi bevis på att Borås Tidnings texter läses långt efter att de skrivs. Dagstidning – är det en gång för alla dags att skrota det begreppet? .

BT - 30 minuter sedan

Västsveriges Liberaler: Sabuni bör bli partiledare

Liberalerna i Västsverige har nu gjort sitt val: Nyamko Sabuni bör bli ny partiledare. Det fastslogs vid söndagens förbundsmöte i Göteborg..

BT - 1 timme sedan

Greta-effekten: Detta har hänt

Tal vid FN:s klimatmöte, klimatstrejker i över hundra länder och ett möte med påven. I augusti förra året satte sig 15-åriga Greta Thunberg utanför svenska riksdagshuset för att klimatstrejka. Detta har hänt sedan dess..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.