DN > Utrikes

Sunday, 16 June, 17:09

DN - 13 jun 19 kl. 00:47

Asylsökande från Venezuela ökar i EUAntalet asylsökande från Venezuela har ökat kraftigt i EU-länder. Ökningen innebär att venezuelaner nu är den näst största asylsökande nationaliteten i EU, visar nya siffror. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Venezuela, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Asylsökandefrån , Venezuela, ökari EU
SR - 10 feb 16 kl. 16:06

Grekland uppmanas av EU-kommissionen att förbättra för asylsökande

Grekland har i dag uppmanats av EU-kommissionen att förbättra mottagningsförhållandena för asylsökande. Pressen ökar nu både på Grekland och Italien att få mer kontroll över flyktingar och migranter, som anländer över Medelhavet..

YLE - 20 aug 16 kl. 13:19

Mjölbolsta är fullsatt men fler asylsökande ska rymmas in

Migrationsverket och Röda Korset har olika uppfattning om var asylsökande ska bo i Raseborg. Flyktingförläggningen Raasepori Resort i Antby i Karis kan inte flytta till förläggningen på Mjölbolsta när Resort i slutet av september lägger lapp på luckan. - Orsaken är att båda förläggningarna är fullsatta, säger Jari Poukka som ansvarar för fastigheter och säkerhet vid Röda Korset i Nyland.

YLE - 29 jun 15 kl. 07:59

Dubbelt fler asylsökande

Mängden asylsökande i Finland ökar på grund av kriser i till exempel Irak och Syrien. Det här leder till utmaningar för Migrationsverket som förbereder sig på ett rekordantal asylsökande i år. - Det har inte gått så långt att folk måste sova på madrasser utan alla har möjlighet till en säng, säger Annica Riddar, direktör för Kristinestads mottagningsförläggning för asylsökande.

YLE - 10 nov 15 kl. 15:18

Flera asylsökande till Finland igen, många från Afghanistan

Antalet asylsökande ökar både här hemma och i Sverige. De flesta som nu söker asyl kommer från Afghanistan. Antalet asylsökande som kommer till Finland ökar igen, det skriver tidningen Helsingin Sanomat.

YLE - 10 nov 15 kl. 15:18

Flera asylsökande till Finland igen - problem att hitta boende

Inrikesministeriet varnar för att Finland inte kan ordna med bostad till alla asylsökande, om inströmningen fortsätter i nuvarande takt.
Antalet asylsökande ökar både i Finland och Sverige. Trots att nya asylboenden öppnas räcker utrymmena inte till för inkvarterering av alla.

Cornucopia - 30 dec 14 kl. 12:28

Ju fler (m)-väljare, desto färre asylsökande i kommunen - tvärt om för (sd)

"Jag kommer att vädja till svenska folket att öppna sina hjärtan för de mycket utsatta människor som vi nu ser runt om i världen" - Fredrik Reinfeldt (m)Den gammelmoderata tankesmedjan Fri Världs VD Stefan Olsson har i en serie inlägg diskuterat sambandet mellan (sd):s valresultat och antalet asylsökande, och även uppmärksammat mina tidigare inlägg i ämnet. Olsson har nu gjort ett hästjobb och publicerat asylsökande per capita i landets kommuner, och valresultatet i riksdagsvalet för (m) och (sd) i alla landets kommuner. Slutsatsen är att ju fler (m)-väljare desto stängdare hjärtan har kommunen, och ju fler (sd)-väljare desto öppnare hjärtan i kommunen, eller så innebär fler asylsökande att (sd) plockar röster från (m).

BT - 24 jul 14 kl. 12:27

Stor ökning av asylsökande väntas

Migrationsverket räknar med en kraftig ökning av antalet asylsökande till Sverige. I den nya prognos som lämnades över till regeringen i dag förutspås 79 500 asylsökande under 2014. I den förra prognosen från april bedömde Migrationsverket att antalet asylsökande skulle bli 61 000.

YLE - 15 sep 15 kl. 10:39

Vasa öppnar för fler asylsökande

Vasa ökar platserna på sin mottagningscentral med 100 personer och ökar dessutom med 100 platser för nödinkvartering. Sannfinländarna motsatte sig. Det blev omröstning i Vasa stadsstyrelse på måndag kväll då ett utökat antal platser på stadens mottagningscentral togs upp som extraärende.

YLE - 27 okt 15 kl. 05:29

Asylsökande lämnar Utterö lägergård i Sundom

Med vintern på kommande utryms nu FMU:s lägergård på Utterö i Sundom. De 56 asylsökande kommer att få bättre boende i Vasa. Sedan drygt en månad tillbaka hyr Röda korset upp två lägergårdar i Sundomskärgården.

YLE - 10 okt 16 kl. 12:56

Vad händer om du som asylsökande får ett nej?

Antalet asylsökande som får ett nekande svar ökar och framtiden är för många oviss. Här listar vi tre vägar som en asylsökandes liv kan ta efter det livsviktiga asylsamtalet. Finland tog emot över 30 000 flyktingar förra året och asylprocessen kan bli väldigt lång.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Suzanne Reuter får årets Karamelodiktstipendium

Den folkkära skådespelaren Suzanne Reuter är årets mottagare av Karamelodiktstipendiet. Hon prisas för sin meriterande bredd och höjd som skådespelare och komedienn..

DN - 3 timmar sedan

Två förändringar i VM-elvan mot Thailand – så startar Sverige

NICE. Förbundskapten Peter Gerhardsson gör två förändringar i den svenska startelvan mot Thailand i VM. Anfallarna Stina Blackstenius och Sofia Jakobsson får börja på bänken.

DN - 3 timmar sedan

Massivt strömavbrott i Sydamerika

Både Argentina och Uruguay är utan ström efter ett omfattande strömavbrott på söndagen. Sammanlagt rör det sig om 48 miljoner människor som drabbats..

DN - 4 timmar sedan

Stökigt presidentval i Guatemala

Guatemalanerna röstar under söndagen i landets presidentval efter en kaotisk valrörelse där diskussionerna om gängkriminalitet, fattigdom och migrationen till USA har dominerat..

DN - 5 timmar sedan

Segerreceptet: ”Måste definitivt utnyttja det”

Sveriges lagkapten Caroline Seger ser fasta situationer som en väldigt viktig ingrediens i segerreceptet mot Thailand, men känner inte att det måste bli målkalas. – Det viktigaste är att vinna matchen, sedan hur vi gör det… det får vi se, sa hon på lördagens presskonferens..

DN - 7 timmar sedan

Mässlingsutbrottet i USA: Ovaccinerade elever portas från skolor och sommarläger

Myndigheterna i USA tar till allt mer drastiska metoder för att kväsa det pågående utbrottet av mässling, med hittills över 1.000 sjukdomsfall i landet. I New York togs på torsdagen möjligheten att neka vaccinering av religiösa skäl bort.

DN - 8 timmar sedan

Tusentals protesterar i Hongkong

Ett omstritt lagförslag om utlämningar till Fastlandskina har lagts på is, men den folkliga vreden i Hongkong har inte lagt sig. Svartklädda demonstranter i tusental har samlats i Victoria park i centrala Hongkong..

DN - 8 timmar sedan

Karin Bojs: Får man klippa till en bättre bebis?

Gensaxen Crispr kan vara den största uppfinning som världen har upplevt de senaste tio åren. Frågan är var den etiska gränsen ska gå. Får man klippa till nya bebisar?

DN - 10 timmar sedan

Bokrecension. Caitlin Morans svada får brittpopens London att leva

I romanen ”Konsten att bli känd” återvänder Caitlin Moran till Oasis och det glittriga London under 90-talet. Hon kan vara genialt rolig, skriver Kristina Lindquist, men blir lite för hög på sin egen historia. .

DN - 10 timmar sedan

Colombias dubbel sänkte Argentina i Copa América

Argentina gick på en mina direkt i Copa América. Laget föll med 2–0 i sin premiärmatch mot Colombia i Salvador..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.