YA > Nyheter

Sunday, 16 June, 16:33

YA - 13 jun 19 kl. 00:01

Landshövdingen: ”Erosionen borde vara ett nationellt ansvar”Erosionen orsakar stora problem och kostnader för fastighetsägare och Ystads kommun, som länge kämpat för att få statlig hjälp. – Det är inte rimligt att Ystadsborna via skattesedeln ska behöva betala för något de inte kan påverka, säger landshövding Anneli Hulthén som på onsdagen var på plats för att få en bild av erosionen..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystads, Ystadsborna, Anneli Hulthén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Landshövdingen, Erosionen, bordevara ett , nationellt, ansvar
SN - 25 jul 16 kl. 08:32

Magstarkt om mat från landshövdingen

Landshövding Liselott Hagberg skriver i Sörmlands Nyheter ("Sörmland har blivit ett verkligt matlän", 24 juni) om hur stolt hon är över matlänet Sörmland. Visst, det äts mycket mat i Sörmland men enda problemet är ju att det inte produceras så mycket mat längre här.Detta bär landshövdingen själv ett tungt ansvar för.

Nyan - 24 nov 16 kl. 09:32

Landshövdingen ångerfull efter övertramp

Landshövdingen lät sin sekreterare boka resor som inte ingår i hans ämbetsuppdrag.

– Jag medger att jag har begått ett fel, säger landshövding Peter Lindbäck.
Enligt en granskning utförd av Yle har majoriteten av Finlands statliga ämbetsverk brister i sin ledning.

Barometern - 22 apr 14 kl. 11:13

Landshövdingen ser fram emot badsäsongen

Landshövdingen fyller 60 år i dag och firar med öppet hus på residenset. Han önskar sig inget men lär ändå få en hel del. Störst förhoppning har han på hustruns present.

Alingsås tidning - 15 apr 18 kl. 05:30

Landshövdingen på bondebesök

Framtidsveckan lockade landshövdingen till Bjärke. I onsdags morse tog Anders Danielsson på sig stövlarna och besökte bonden Per Arvid Karlsson. Det var LRF som ett inslag i Framtidsveckan hade bjudit in landshövdingen till ett besök för att berätta om böndernas arbete med jorden.

SmålandsPosten - 25 apr 14 kl. 16:09

Landshövdingen inviger pridefest

Växjö Pride är en kulturfestival som arrangeras i Växjö i början av maj. Det är nu klart att landshövdingen Kristina Alsér tillsammans med RFSL:s förbundsordförande Ulrika Westerlund, invigningstalar.  – Det är självklart för oss som myndighet att arbeta­ för alla människors lika värde.

SmålandsPosten - 01 jan 15 kl. 16:17

Landshövdingen bjöd på ostkaka

Sedan 1930-talet har landshövdingen i Kronoberg öppnat upp residenset för intresserade gäster och serverat ostkaka och kaffe på nyårsdagen. 2015 var inget undantag.

När Smålandsposten tittade in hade över 400 besökare kommit förbi och totalt serverades 95 kg ostkaka och kökspersonalen vispade över 19 liter grädde.

Skånskan - 27 okt 15 kl. 15:19

Landshövdingen prickas av revisionen

Nyheter När länsöverdirektören valde att säga upp sig från sin anställning fick han ett avgångsvederlag på drygt två miljoner kronor beviljat av landshövdingen Margareta Pålsson. Något som inte var ok enligt riksrevisionen. Riksrevisionen har granskat ärendet där landshövdingen i Skåne län, Margareta Pålsson, beviljat en fallskärm till länsöverdirektören efter att han valde att säga upp sig från sin anställning vid länsstyrelsen.

Expressen - 28 okt 15 kl. 06:52

Landshövdingen får kritik för miljonrullning

Länsstyrelsens högst betalda chefstjänsteman Carl Älfvåg, 53, i Skåne tvingades bort från sin tjänst efter bara 19 månader. Orsaken till sparken var att han var för ambitiös på jobbet, enligt honom själv. Med sig i bagaget fick han ett avgångsvederlag på 2,1 miljoner kronor.

Magazin24 - 10 dec 15 kl. 11:07

Landshövdingen avgår

Landshövdingen väljer att avgå. Västmanlands landshövding Håkan Wåhlstedt avgår. Efter egen begäran entledigades Wåhlstedt från sin tjänst av regeringen.

Nya Wermlands Tidningen - 02 mar 16 kl. 18:23

Landshövdingen prisade kommunen

Under onsdagen delade landshövdingen Kenneth Johansson ut pris till kommunen för ett bra jämställdhetsarbete. Hör landshövdingen berätta om varför valet föll på Kristinehamns kommun. Kommunalrådet Ann-Marie Walloch berättar även hur hon tycker att jämställdheten ska fortsätta att utvecklas..

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Historisk "Svensk" seger i Finland

YA - 15 minuter sedan

Man gripen för utomhusvåldtäkt

YA - 30 minuter sedan

Gamla lanthandeln i Vitaby får nytt liv – för en dag

Den gamla lanthandeln i Vitaby får nytt liv. Åtminstone för en dag när Vitaby Grevlunda byalag arrangerar vis- och tonfestival med den gamla lastbryggan som scen..

YA - 45 minuter sedan

Fotboll: ”En av våra bästa på länge”

Ett Rydsgård på spelhumör hade inga som helst problem att besegra gästerna från IFK Osby i helgen. 4-0 (3-0) slutade drabbningen och RAIF-tränaren Michael Sander var minst sagt belåten efteråt..

YA - 30 minuter sedan

Stockholm inför eldningsförbud

YA - 30 minuter sedan

Bara två landskamper – men uttagen till EM

Hon gjorde sin första seniorlandskamp för tio dagar sedan. Nu tar Regan Magarity plats i den svenska EM-truppen som presenterades idag..

YA - 1 timme sedan

Statsvetare om Greta-effekten: Unik rörelse

Från en sittstrejkande 15-åring utanför svenska riksdagen till klimatstrejker med tiotusentals ungdomar över hela jorden. På kort tid har miljöaktivisten Greta Thunberg fått människor i över hundra länder att mobilisera sig för klimatet. Varför har rörelsen fått så stor spridning?

YA - 1 timme sedan

Trafikverket riskerar miljardsmäll

Trafikverket hotas av en jättestämning för att ha rivit upp två stora tunnelkontrakt i E4 Förbifart Stockholm i mars. En konkursförvaltare summerar preliminärt ersättningskraven till nästan 1,4 miljarder kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.