YA > Nyheter

Thursday, 20 June, 00:51

YA - 13 jun 19 kl. 00:10

Dubbeljubileum firas på Gösta Werner-museetI år är det 40 år sedan planerna på ett Gösta Werner-museum började smidas av några vänner till konstnären. Det är också 110 år sedan konstnärens födelse. Ett dubbeljubileum som firas med den största Gösta Werner-utställningen hittills på det lilla museet i Simrishamns hamn..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Gösta Werner, Simrishamns

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dubbeljubileum, firas, Gösta, Werner-museet
YLE - 23 aug 13 kl. 15:19

Nästa år tänds alla eldar samtidigt

Att kulturväsendet i Hangö bestämde sig för att nonchalera Forneldarnas natt och i stället tända Hangöeldarna en vecka tidigare har väckt debatt i Hangö. Kulturaktivisten Johannes Runeberg och Hangös tf kulturchef Jennika Friman diskuterade saken på fredagsmorgonen just före Hangödagarna körde igång.
Spela upp klipp på Arenan
Johannes Runeberg är en förespråkare av Forneldarnas natt ett evenemang som firas det sista veckoslutet i augusti och därför gillar han inte Hangöeldarna som tänds en vecka tidigare.

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 15 kl. 10:15

Prins Eugen firas med utställning

I samband med Prins Eugens 150-årsjubileum firas han med en stor utställning på konstmuseet prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm. I "Prins Eugen 150 år - Fasetter ur ett livâ? visas inlånade och aldrig förr visade verk av prinsen, men även av hans konstnärsvänner Carl Larsson, Nils Dardel och Anders Zorn.

Sydsvenskan - 07 feb 15 kl. 10:15

Prins Eugen firas med utställning

I samband med Prins Eugens 150-årsjubileum firas han med en stor utställning på konstmuseet prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm. I "Prins Eugen 150 år - Fasetter ur ett livâ? visas inlånade och aldrig förr visade verk av prinsen, men även av hans konstnärsvänner Carl Larsson, Nils Dardel och Anders Zorn.

Kristianstadsbladet - 28 dec 16 kl. 03:00

Miljön i fokus för museet

Nästa höst firas den svenska folkskolan på Regionmuseet, men innan dess blir det Bamse, klädkonsumtion och sopor. Och utställningar om Åhus badliv, med nyinsatta badtåg från Södra station..

YLE - 26 jul 16 kl. 05:13

Degerby Igor behöver nya krafter

Lena Selén och museet Degerby Igor är starkt sammankopplade sedan nästan 20 år, men nu vill Selén trappa ner. Hon hoppas att någon vill ta över arbetet med museet, annars kan det hända att verksamheten inte förblir lika omfattande som nu. Lena Selén har varit med sedan Degerby Igor startade.

YLE - 10 mar 17 kl. 05:43

Taket är på - snart öppnar nya frontmuseet i Lappvik

Upprustningen av Hangö frontmuseum har nått en milstolpe. Nu firas taklagsöl på den nybyggda delen av huset och i juni kan de första besökarna strömma in. Det är mycket som har hänt på museet sedan Krigshistoriska föreningen i Västnyland köpte museet och dess samlingar i januari 2016.

Kristianstadsbladet - 29 nov 12 kl. 06:42

Moskva gästar Maglehem

Foto: Annica Jönsson
Först tog konstnärerna i Maglehem byn och sig själva till Moskva. I sommar är det dags för nästa steg i utbytet, när flera Moskvakonstnärer ställer ut i ateljéer i Maglehem.
Det började som en manifestation för den egna hembygden.

Skånskan - 11 dec 15 kl. 17:26

Winstrup är tillbaka

Lund Med fredagens minneshögtid i Domkyrkan avslutades 1600-talsbiskopen Peder Winstrups gästspel i den nutida offentligheten.Återstår gör endast lördagens gravsättning i norra domkyrkotornet men den är inte öppen för allmänheten.
– Han har faktiskt redan tidigare vilat i tornet där flera personer är begravda, förklarar biskop Johan Tyrberg.

Skånskan - 28 apr 18 kl. 15:01

Birgit Nilsson hyllas med utställning

MALMÖ Birgit Nilsson skulle ha fyllt 100 år i år. Detta uppmärksammas med en rad tv- och radioprogram, tidningsartiklar, priser och utställningar.
Teatermuseet i Malmö invigde sin utställning på lördagen.

Magazin24 - 31 jan 13 kl. 16:28

På gång i helgen

I helgen blir det bland annat dopfester och vernissage i regionen. Här tipsar vi om några av helgens evenemang. Här följer några tips på evenemang i helgen.

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Slutsålt till Queen-konsert

Förhandsbiljetterna till Queen-aftonen i Sövde amfiteater är slutsålda. .

YA - 45 minuter sedan

Lars Carlstedt, 80, tänker inte bli pensionär

Arbetet med att bygga upp och reparera specialbilar har varit hans liv i många år. Som 78-åring blev Lars Carlstedt själv ägare till en röd Ferrari som han nu lever livets glada dagar med. Det är också på fyra hjul han firar sin stundande 80-årsdag.

YA - 45 minuter sedan

Kammarmusik i Lillehem

Stråktrion Melen från Berlin spelar i Lillehem 25 juni i konstnären Irene Trotzigs ateljé. .

YA - 45 minuter sedan

Möteslokal fortsatt fråga för fullmäktige: ”Fullständigt hopplös”

Är arbetet med att hitta en alternativ lokal för fullmäktiges sammanträden helt nerlagt? Det undrade Gudrun Schyman (FI) vid församlingens senaste möte..

YA - 45 minuter sedan

Kommunens interna hyror sänker ekonomin

Ystad bör slå av på utbyggnadstakten, sälja ut fastigheter och framför allt se över sina interna hyror. När en extern konsult granskar samhällsbyggnadsnämndens verksamhet blottas många brister..

YA - 45 minuter sedan

Nu rullar brandbilen för 33:e året

I fjor åkte 2 700 personer med på Frivilligans stads- och Wallanderturer. På måndag drar verksamheten igång för säsongen. .

YA - 45 minuter sedan

Konstprofessorer ställer ut eget

På vernissagekortet till Galleri CH:s sommarutställning ställs de båda utställarnas bildvärldar mot varandra. Det ser ut som om Katrin von Maltzahns färgkaskader spränger Jan Svenungssons monumentala skorstenar. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.