YA > Lokalt

Sunday, 16 June, 17:04

YA - 12 jun 19 kl. 22:40

Rädda barnen kräver utredning om de gömda barnenRädda barnen i Ystad kräver en oberoende extern utredning av kommunens hantering av de gömda barnen i Ystad. – Det får inte hända igen, säger Bertil Åhnberg, ordförande i Rädda barnen i Ystad och i det södra distriktet..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystad, Bertil Åhnberg, Rädda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rädda, barnen, kräver, utredningom de , gömda, barnen
DalaDemokraten - 22 mar 17 kl. 07:35

"Väldigt utsatt situation": Rädda Barnen kräver amnesti för ensamkommande

Rädda Barnen i Dalarna stödjer kravet på amnesti för de ensamkommande flyktingbarn som varit i Sverige mer än ett år.
– Jag träffar många av dem och de är i en väldigt utsatt situation, säger Emelie Vigren, ordförande för Rädda barnen i Vansbro..

SR - 12 apr 19 kl. 07:37

Rädda Barnen kräver besked om IS-barnen

Nu sätter Rädda Barnen ytterligare press på den svenska regeringen i fråga om barn till misstänkta IS-terrorister som finns i läger i Syrien. I ett brev till statsminister Stefan Löfven idag, skriver man att agerandet är oacceptabelt långsamt..

FriaTider - 03 mar 14 kl. 17:10

Rädda Barnen kräver ”hen-toaletter”

Att de offentliga toaletterna är könsuppdelade innebär att personer som varken är män eller kvinnor blir förtryckta. Rädda Barnen ungdomsförbund storsatsar därför nu på att sätta upp byta ut toalettskyltarna på offentliga toaletter runt om i landet till "henskyltar"..

Nya Wermlands Tidningen - 16 mar 16 kl. 13:50

Rädda barnen oroas över flyktingbarnen situation

Flera av de ensamkommande flyktingbarnen har en dålig boendemiljö. En fråga som styrelsen för Rädda barnen Hagfors och Munkfors genom ordförande Hans Liljas lyfter i en skrivelse till Hagfors kommun..

Expressen - 21 apr 15 kl. 17:29

Rädda barnen utreder Malmö-ordningsvakter

Ordningsvakterna på Malmö Central åtalas inte, det stod klart i går. Nu gör Rädda Barnen en egen utredning. – Krävs det en lagändring?

SVT - 24 feb 19 kl. 22:15

Rädda barnen: Damberg har fel ur två perspektiv

Svenska Rädda barnen kräver att svenska misstänkta IS-terrorister och deras barn ska hämtas hem från lägren i norra Syrien. Men regeringen har inga planer på det. – Barnen är offer, säger Ola Mattson, vid Rädda barnen..

Dagen - 31 mar 17 kl. 03:00

Orostelefonen hos Rädda Barnen får två samtal om dagen

Sammanlagt 67 samtal har kommit in till Orostelefonen - den nationella stödtelefonen mot våldsbejakande extremism – sedan Rädda Barnen tog över i februari i år.– Det är svårt att säga om det är få samtal eller inte, säger Ola Mattsson, Sverigechef på Rädda Barnen..

Dagen - 31 mar 17 kl. 03:00

Orostelefonen hos Rädda Barnen får två samtal om dagen

Sammanlagt 67 samtal har kommit in till Orostelefonen - den nationella stödtelefonen mot våldsbejakande extremism – sedan Rädda Barnen tog över i februari i år.– Det är svårt att säga om det är få samtal eller inte, säger Ola Mattsson, Sverigechef på Rädda Barnen..

Nyan - 28 dec 18 kl. 09:06

Rädda Barnen får hundratals önskemål om julklappar

Förra året beviljade Rädda Barnen 165 julklappar till åländska barn. Men mer behöver göras för att ge alla barn samma förutsättningar till ett gott liv, konstaterar Rädda Barnens verksamhetsledare Lotta Angergård.
– Innan jag började arbeta på Rädda Barnen trodde jag att vårt skyddsnät, vårt välfärdssystem var tätare, men arbetslöshet, sjukdom, separation, livskriser, långvarigt utkomststöd och annat kan förstöra familjers ekonomi.

Nyan - 21 nov 17 kl. 13:08

Museichef rörd över Rädda Barnen-pris

Ålands sjöfartsmuseum får Rädda Barnen-priset för sina insatser i barnkonventionens anda.
Vinnarna, personalen på sjöfartsmuseet, överraskades i går på den internationella barndagen av representanter från Rädda Barnen när de trodde att ett nytt projekt skulle diskuteras. Istället tilldelades de Rädda Barnen-priset för sina insatser i barnkonventionens anda.

Fler nyheter från YA

YA - 4 timmar sedan

Här är veckans bästa nyheter - enligt YA-läsarna

Blixtnedslag, vädervarningar och en kvinna som blev överfallen med en kanyl. Det var några av de viktigaste nyheterna den här veckan på ystadsallehanda.se..

YA - 17 timmar sedan

Fontänerna ströks från sparlistan: ”Det kommer att porla”

Vattnet i fontänerna stängs inte av. Förslaget togs bort från listan över besparingar när samhällsbyggnadsnämnden behandlade den. Nu blir det besparingar på 700 000 kronor, knappt en tredjedel av de föreslagna nerdragningarna..

YA - Igår: 09:57

Inbesparingar skäl till att samlingslokalerna står utan bidrag

I år blir Balkåkra folkets hus, Erikslunds bygdegård och Surbrunnsparkens ekonomiska förening utan sina bidrag. En oenig barn- och utbildningsnämnd har beslutat att spara in anläggningsbidragen på sammanlagt 455 000 kronor..

YA - I förrgår: 16:14

Ut i friheten – se studenternas firande i Ystad

Bubbel, konfetti, musik och jubel. Kolla in när studenterna i Ystad firar den stora dagen!.

YA - I förrgår: 15:17

Helgens väder: Sol, regn och åska

Solen fortsätter skina resten av fredagen, men i helgen väntas ostadigare väder med en hel del regn natten till lördagen. Eventuellt med inslag av åska..

YA - I förrgår: 11:10

Rånarna stack kvinnan med kanyl – polisen vill ha fler tips

Polisen har fått in vittnesuppgifter efter rånförsöket på Runnerströms torg då en kvinna stacks med en kanyl. Vädjan kvarstår dock om fler iakttagelser..

YA - I förrgår: 06:00

Här flyttar de första in i nya Trädgårdsstaden

Trädgårdsstaden börjar ta form i Ystad och på torsdagen fick ägarna till åtta nya lägenheter nycklarna till sina nya hem. – Vi har längtat efter den här dagen, säger Jessica Svensson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.