Sydsvenskan > Opinion

Wednesday, 26 June, 09:48

Sydsvenskan - 12 jun 19 kl. 22:29

Kraftigt regn- och åskoväder över sydvästra SkåneSMHI: Klass 1-varning för kraftig åska i hela Skåne..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Skåne, SMHI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftigt, regnoch , åskoväderöver , sydvästra, Skåne
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Åskoväder i USA krävde liv

Kraftiga åskoväder i östra USA krävde på lördagen minst elva människoliv. Undantagstillstånd är utlyst i flera delstater och myndigheterna uppmanar människor att stanna inomhus, rapporterar Ekot. En extrem värmebölja med temperaturer runtt 40 grader råder och har följts av våldsamma oväder.

Kristianstadsbladet - 24 jun 12 kl. 13:15

SMHI varnar för kraftigt regn

Foto: Scanpix
SMHI har utfärdat en klass 1-varning för rikligt regn i stora delar av norra Götaland, Öland, Gotland samt sydöstra och nordöstra Svealand.
Det är ett omfattande regnväder som tillhör ett lågtryck ute på Nordsjön som till kvällen in över södra Götaland. Regnet förstärks i natt samtidigt som det långsamt rör sig vidare norrut och når till morgon bitti även upp över Svealand.

Kristianstadsbladet - 07 jul 14 kl. 15:24

SMHI varnar för kraftigt åskoväder

SMHI varnar för mycket kraftigt åskväder i sydvästra Sverige, längs ett band som sträcker sig från Vänern ner till Skåne.
- Det är redan mycket åska i området. I samband med det får man väldigt kraftigt, skyfallsliknande nederbörd där även hagel kan vara inblandat, säger Eva Strandberg, meteorolog på SMHI.

BT - 07 jul 14 kl. 15:24

SMHI varnar för kraftigt åskoväder

SMHI varnar för mycket kraftigt åskväder i sydvästra Sverige, längs ett band som sträcker sig från Vänern ner till Skåne. - Det är redan mycket åska i området. I samband med det får man väldigt kraftigt, skyfallsliknande nederbörd där även hagel kan vara inblandat, säger Eva Strandberg, meteorolog på SMHI.

UNT - 07 jul 14 kl. 15:24

SMHI varnar för kraftigt åskoväder

SMHI varnar för mycket kraftigt åskväder i sydvästra Sverige, längs ett band som sträcker sig från Vänern ner till Skåne..

SvD - 07 jul 14 kl. 15:24

SMHI varnar för kraftigt åskoväder

SMHI varnar för mycket kraftigt åskväder i sydvästra Sverige, längs ett band som sträcker sig från Vänern ner till Skåne..

Skånskan - 04 sep 16 kl. 18:03

Risk för kraftigt regn under kvällen

Väder Ett område med kraftiga skurar passerar Danmark och Tyskland under söndag eftermiddag och kväll. Enligt Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI,  är det svårt att säga exakt hur regnet kommer att drabba Skåne.
– Vi har under större delen av dagen berörts av skurar i Skåne men de riktigt intensiva åskskurarna befinner sig mer västerut i Danmark.

Sydsvenskan - 07 jul 14 kl. 15:30

SMHI varnar för kraftigt åskoväder i Skåne

SMHI varnar för mycket kraftig åska i sydvästra Sverige, längs ett band som sträcker sig från Vänern ner till Skåne. Det väntas också kraftiga skyfall..

Expressen - 28 aug 16 kl. 07:21

Kraftigt regn och risk för översvämningar

Ett område med regn och åska drar under söndagsförmiddagen in över sydvästra Sverige. SMHI varnar för kraftigt, skyfallsliknande regn och risk för översvämningar. – Det kommer att bli runt 20 till 40 millimeter, säger Camilla Albertsen, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kraftigt snöoväder i Skåne

Ett kraftigt snöoväder ställde under lördagsmorgonen till med stora problem på vägarna i södra Skåne.Fyra bilar var inblandade i en trafikolyckan på E4 mellan Östra Ljungby och Åstorp och räddningsarbetet försvårades av att det var mycket snödrev och att en lastbil kört fast nära olycksplatsen, rapporterar SR Malmöhus. En person fick föras till sjukhus.

YA - 07 aug 14 kl. 06:30

Vattenbrist efter helgens åskoväder

Foto: Hanna F.Ellborg
Åsk-ovädret slog ut pumpstationer och orsakade vattenproblem kring Skivarp, Östra Vemmenhög och Bingsmarken. Hundratals hushåll fick dåligt tryck i ledningarna – på flera håll var det totalstopp.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Nattid: Hatet gör mig bara större

Hon har tre miljoner följare. Men länge hade hon knappt en enda vän. Influeraren Nathalie Danielsson har gått från mobbad ung tjej till en gigant på sociala medier på bara tre år.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Varning efter aska från farlig vulkan

Vulkanen Ulawun i Papua Nya Guinea slungar ut aska och myndigheterna varnar för ett möjligt utbrott. Ulawun ligger på ögruppen Bismarckarkipelagen och anses vara en av världens farligaste vulkaner. – Den vulkaniska aktiviteten vid Ulawun började klockan.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Brand efter explosion i Örebro

En lokal i Örebro började brinna under natten. En explosion ska ha föregått branden vid 02.45-tiden, skriver Aftonbladet.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Mueller vittnar inför kongressen

Robert Mueller ska vittna inför USA:s representanthus underrättelseutskott den 17 juli. Vittnesmålet ska inte ske inför lyckta dörrar. Den särskilde åklagaren Mueller, som var ansvarig för den så kallade Rysslandsutredningen mot Donald Trumps presidentv.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

”För lite nytta med höghastighetsbanor”

Fördelarna med nya höghastighetsbanor för tåg är inte värda kostnaderna. Lägg i stället pengarna på smartare lösningar, uppmanar Stockholms handelskammare. Bland dess förslag finns tunnelbana Malmö–Köpenhamn och 150 000 laddstolpar för elbilar.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

En person död efter skottlossning i Köpenhamn

Två personer har blivit skjutna i Heved utanför Köpenhamn. Offren satt i en svenskskyltad bil..

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Förlorar vårdlegitimation efter våldtäktsdom

En man dömdes i fjol till tre års fängelse för ett våldtäktsförsök på en minderårig flicka i Örebro sommaren 2017. Mannen arbetar som sjuksköterska, men blir nu av med sin legitimation efter beslut från Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN), rappor.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Imamernas advokater: Inte rättssäker process

De är inlåsta på häkten med utvisningsbeslut hängande över sig. Sex män med starka kopplingar till svenska muslimska samfund pekas av Säkerhetspolisen ut som hot mot rikets säkerhet. Männens advokater hävdar att processen uppvisar stora brister vad gäll.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Brand i förråd på Gullviksskolan

På tisdagen började det brinna i en förrådsbyggnad på Ljungholmsgatan..

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Avslöjades av kartbild – blottare dömd igen

En man i 70-årsåldern avslöjades förra året av Google maps, som tog bilder på mannens adress, när han blottade sig för barn på sin balkong. Han fick dagsböter och villkorlig dom men nu har han åkt dit igen för samma brott och döms till två månaders fäng.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.