SVT > Utrikes

Wednesday, 19 June, 10:59

SVT - 12 jun 19 kl. 21:08

Kommunen: “Färsk avföring” bakom massiva sjukdomsutbrottet i Norge Över 2 000 personer i norska Askøy har insjuknat efter att ha druckit orent vatten. Nu slår kommunen fast att det är “färsk avföring” som orsakat massförgiftningen. Samtidigt utreder polisen om det förorenade dricksvattnet ligger bakom en ettårings död. .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Norge, Askøy

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, Färsk, avföring, bakom, massiva, sjukdomsutbrotteti , Norge
Skånskan - 16 jul 16 kl. 06:00

Avföring ligger i buskarna

MALMÖ Hundbajs väcker starka reaktioner, men på Danska vägen är det istället avföring från människor som är ett problem.I oktober rapporterade Skånskan om nya protester mot de trafikproblem som de lastbilar som parkerar längs med danska vägen orsakar. Av någon anledning har chaufförerna fått tillåtelse av kommunen att stå där.

News55 - 15 dec 17 kl. 12:25

Joannas mamma levde i misär bland avföring och mögel

Joanna Holmgren har inte besökt sin 82-åriga mamma de senaste halvåret då hon själv haft en svår lungsjukdom. Att ta hand om sin mamma som lider av både demens och diabetes har därför inte varit möjligt, skriver Expressen. Joannas mamma har hemtjänst två gånger om dagen men när Joanna i förra veckan tog sig till Norrköping för att hälsa på möttes hon av något man inte önskar sin värsta fiende.

Skånskan - 12 okt 18 kl. 12:42

Lade avföring i butiken

ESLÖV En livsmedelsbutik i kommunen har polisanmält att en kund placerat avföring på en hylla i butiken. Det var sedan en annan kund upptäckt det som personalen tittade på övervakningsbilderna och kunde se personen ta upp avföringen ur sin ficka och lägga den på hyllan. Personalen kunde se vem personen var och har gjort en polisanmälan om ofredande och nedskräpning.

Expressen - 27 aug 13 kl. 16:35

63-åringen låg i sin avföring utan hjälp

Inge-Lise Wheeler, 63, låg i sin egen urin och avföring i åtta dagar utan att få någon hjälp från kommunen. ? Det skulle ta veckor innan jag kunde få hjälp, men jag behövde ju gå på toaletten nu på en gång, säger hon till tidningen Ekstrabladet..

BT - 03 jul 14 kl. 16:43

Mänsklig avföring arbetsmiljöproblem

Bristen på offentliga toaletter i Jönköping har lett till stora arbetsmiljöproblem för kommunens parkarbetare. Allt oftare påträffas mänsklig avföring på kommunala grönytor, uppger SVT Jönköpingsnytt. – När en jobbare träffar en bajshög med gräsröjaren är det bara att gå hem och duscha och byta kläder, säger arbetsledaren Lennart Karlsson, till SVT Jönköpingsnytt.

Expressen - 20 feb 18 kl. 17:02

Efter personalens miss – låg i sin egen avföring

En äldre man blev liggandes i sin egen avföring hela natten på ett äldreboende i Karlshamn.Först när morgonpersonalen började sitt skift fick mannen hjälpNu gör kommunen en lex Sarah-anmälan..

DN - 09 aug 18 kl. 14:20

Personliga assistenter sparkas – lämnade brukare i sin egen avföring

Två personliga assistenter i södra Stor-Stockholm har sparkats av kommunen efter att de misskött sina jobb. Enligt en lex Sarah-anmälan har de låtit en brukare ligga i sin egen avföring och urin. .

Kristianstadsbladet - 16 aug 18 kl. 20:00

Boende låg i avföring – IVO har fattat beslut

Det fanns avföring i sängen som den boende låg i och katetern var felaktigt inkopplad. Efter anmälan har kommunen vidtagit åtgärder. IVO avslutar ärendet..

SmålandsPosten - 12 apr 16 kl. 17:19

Brukare hade sängkläder med avföring, blod och kräk

Efter att en anhörig visat bilder på hur det såg ut i en brukares hem efter att denne avlidit har kommunen gjort en egen Lex Sarah-anmälan..

Barometern - 27 sep 17 kl. 16:25

Fann tjockt lager av avföring på gård

En djurägare i kommunen har uppmärksammats på flera brister i djurhållningen. Länsstyrelsen har utfärdat ett föreläggande..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Robotangrepp mot oljeföretag i Irak – minst tre skadade

En robot har slagit ner i en bas för flera globala oljebolag väster om Basra i södra Irak..

SVT - 3 timmar sedan

Ny FN-rapport: Rekordmånga på flykt i världen

Antalet människor som drivits på flykt är fler än någonsin. Totalt är än 70 miljoner människor, varav hälften barn, på flykt, visar en ny rapport från FN:s flyktingorgan UNHCR. Under 2018 ökade antalet flyktingar i världen med 2,3 miljoner..

SVT - 8 timmar sedan

Före detta Uefa-ordföranden Platini släppt efter förhör

Michel Platini har släppts av fransk polis. Den förre Uefa-ordföranden greps under tisdagen, misstänkt för korruption i samband med att Qatar tilldelades fotbolls-VM 2022..

SVT - 8 timmar sedan

Trump sparkade igång sin omvalskampnaj i Florida

Omkring 25 000 människor jublade i Amway Center i Orlando, Florida när Donald Trump invigde sin kampanj för att åter väljas till USA:s president 2020. .

SVT - 9 timmar sedan

Kokain värt 9,5 miljarder beslagtaget i USA

Över 16 ton kokain har beslagtagits på ett fartyg i hamnen i Philadelphia i östra USA. Narkotikan beräknas ha ett värde i missbrukarledet på motsvarande omkring 9,5 miljarder kronor och beslaget beskrivs som ett av de största i landets historia..

SVT - 12 timmar sedan

Efter protester – Berlin fryser hyror i fem år

De styrande i Berlin har beslutat att frysa hyresnivån i fem år. Berlinbornas allt högljuddare protester mot stigande hyror har fått gehör..

SVT - 13 timmar sedan

Trump startar sin omvalskampanj

På en samling under tisdagseftermiddagen i Orlando, Florida deklarerade president Trump att han ställer upp för omval. Presidenten väntas fortsatt ha fokus på handel och immigration under sin kommande kampanj..

SVT - 13 timmar sedan

SVT:s reporter: ”Trump är mer populär än någonsin”

Nästa år är det val i USA, men redan nu startar återvalskampanjen för nuvarande president Donald Trump och vice president Mike Pence. Fouad Youcefi, SVT:s utrikeskorrespondent lyfter de viktigaste frågorna och tar tempen på väljarstödet och intresset direkt från USA..

SVT - 15 timmar sedan

Blodig attack i Mali – flertalet döda

Oidentifierade beväpnade män på motorcyklar attackerade två byar i centrala Mali och dödade 41 människor. Attacken skedde i del av landet där etniska konflikter har ökat, rapporterar Reuters..

SVT - 16 timmar sedan

Ny omröstning hos Tory-partiet: Boris Johnson befäster sitt favoritskap

Processen med att hitta Storbritanniens nästa premiärminister fortsätter. I en andra omröstning av Konservativa partiets ledarval fick förhandsfavoriten Boris Johnson flest röster. Fem kandidater återstår då den tidigare brexitministern Dominic Raab fick för få röster och gallras bort..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.