Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Thursday, 20 June, 15:17

Trelleborgs Allehanda - 12 jun 19 kl. 21:00

Träffpunkt för äldre i Smyge kan drivas ideelltAktivitetsledaren på äldreboendet Smygehem, Aneta Hartman, slutar i sommar. Detta har lett till oro för att Träffpunkt Smygehamn ska försvinna. Kommunen lovar att verksamheten blir kvar, men den kan komma att drivas av volontärer..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Smyge, Smygehem, Hartman, Träffpunkt Smygehamn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Träffpunktför , äldrei , Smygekan , drivas, ideellt
Sydsvenskan - 10 mar 15 kl. 04:00

Klostergården behöver en ny träffpunkt

Träffpunkterna i Lund är ett utmärkt system för att tillgodose viktiga behov för den äldre befolkningen, särskilt i en tid när de flesta väljer att bo kvar i sina hem så länge som möjligt.På träffpunkterna kan de som blivit ensamma sedan livskamraten avlidit och barnen flyttat ut finna en miljö för umgänge, gymnastik, enkel vård och stimulerande inslag som sång, föreläsningar och dans.Samtidigt ger de kommunen möjlighet att hålla kontakt med de äldre och ge dem vård och omsorg.

Skånskan - 23 maj 19 kl. 16:55

”Äldre i behov av mer info”

lund Hjälp finns när man behöver hjälp och stöd i vardagen.
Det var temat för torsdagens arrangemang på träffpunkt Arkivgatan, där olika nyckelpersoner samlats för att informera de äldre om hur man tar sig fram i den djungel som dagens samhälle kan vara.– Det här har jag tänkt att göra i tre år.

Jönköpingsnytt - 18 dec 12 kl. 20:59

Träffpunkt Kålgården får leva vidare

Nedläggningshotade Träffpunkt Kålgården i Jönköping får leva kvar. Aktivitetscentrat för funktionsnedsatta kommer även i fortsättningen att drivas vidare i kommunal regi..

YLE - 16 feb 15 kl. 12:49

Sannfinländare angriper träffpunkt för regnbågsunga

Riksdagsledamoten Mika Niikko (Sannf) går i ett blogginlägg till angrepp mot Esbo stads träffpunkt för regnbågsunga. Niikko skriver att de som besöker stället är unga som funderar över sin sexuella identitet och de kan råka ut för manipulation. Riksdagsledamot Niikko från Vanda har tidigare gjort sig känd för sina fientliga åsikter mot homosexuella och var en av dem som mest högljutt motsatte sig den könsneutrala äktenskapslagen när den behandlades i riksdagen.

Corren - 11 mar 19 kl. 17:00

Träffpunkt för äldre på dagordningen

Medborgarförslaget om inrättande av en träffpunkt för äldre var uppe vid senaste sammanträdet i kommunfullmäktige..

Trelleborgs Allehanda - 28 jul 13 kl. 14:04

Jazzig lördagskväll i Smyge

Foto: Claes Nyberg
Den numera uppdelade jazzfestivalen i Smyge fortsatte i lördags med sommarens andra omgång. Denna gång med Sammy Rimington som ett av dragplåstren. Ulrika Christmar Stafström fick ta emot årets stipendium ur Mias minnesfond.

Skånskan - 29 sep 18 kl. 05:00

Granen – träffpunkt för äldre

MALMÖ Många av dem som besöker vårdcentralen Granen på Värnhem berättar att de känner sig ensamma och isolerade.
Nu startar vårdcentralen, som kanske först i Skåne, en mötesplats för att äldre som söker nya kontaktvägar.– I vårt uppdrag som vårdcentral ingår att jobba förebyggande och prioritera patienternas behov.

Trelleborgs Allehanda - 01 apr 11 kl. 11:00

Ungt artisteri på Smyge jazz

Foto: Werner Nygård
Det är det unga gardets år på sommarens Jazz i Smyge.
Det är för 14:e året som jazzfestivalen fyller Köpmansmagasinet och dess grusiga gård vid havet med livlig musik och drivet artisteri. Det sker sista helgen i juli, närmare bestämt fredag 29 och lördag 30 juli.

Barometern - 31 jul 14 kl. 06:16

Värmen tuff för äldre

Den långvariga värmeböljan som pågår är jobbig för många, speciellt för de äldre. På ett äldreboende var temperaturen 29 grader på onsdagsmorgonen. – Några dagar med värme tycker nog alla om men när det blir så här länge blir det jobbigt för de äldre, säger sjuksköterskan Laila Strandsten.

Trelleborgs Allehanda - 11 nov 16 kl. 17:00

Vindkraft i Smyge diskuteras på nytt

Frågan om en vindkraftpark i havet utanför Smygehuk bör drivas av berörda medborgare i bygden, inte av storbolag. Det anser forskaren Magnus Jiborn..

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Åtal: Smugglade 150 liter alkohol

Den 10 juni stoppades två män i Trelleborg vid en tullkontroll. I sitt fordon hade de över 150 liter alkoholhaltiga drycker, nu åtalas de för smuggling..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Poesivandringen för en hållbar framtid fortsätter

Poesivandringen för en hållbar framtid som går genom Trelleborgs centrum mål bland annat att lyfta fram de globala målen från agenda 2030. ”Det är också ett projekt som skapar en stark tillsammans känsla och att ska vara med”, säger Maria Glawe, lärare på Söderslättsgymnasiet..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Låna gratis sport- och fritidsutrustning i sommar

Låna en skateboard eller tennisracket från Fritidsbanken i sommar. Det är gratis och du får låna i två veckor åt gången. Fritidsbanken är ett kommunalt projekt som finns i 87 kommuner varav Trelleborg är en..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Väder: Friluftsbadet i Anderslöv stängt på grund av åskan

På grund av åskovädret natten till torsdag tvingades friluftsbadet i Anderslöv stänga hela torsdagen, för att reparera skador..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Stöld: Solglasögon för tusentals kronor stulna

En större mängd solglasögon försvann från en optiker på Algatan i Trelleborg. Trots att glasögonen var larmade märktes stölden först i efterhand..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Sommarträning: Jogging och löpning

Denna årstidens långa ljusa dagar kan ge det perfekta tillfället att börja träna. Varje vecka i sex veckor kommer vi att tipsa om en ny sorts träning som passar bra att göra på sommaren. .

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Bedrägeri: Kvinna fick identitet kapad – bestulen på över 100 000 kronor

En kvinna i 70-års åldern bosatt i Skanör upptäckte i veckan att någon gjort flera utbetalningar från hennes konto. Men det visar sig inte vara det enda..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan några större nyhetshändelser i Trelleborg med omnejd. I Ystad har en bilist gripits, misstänkt för flera brott..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Han gör två mål per match

När ÖT Smygehuk krossade Onslunda med 17–1 svarade Marcus Lundell för åtta av målen. ”Det går bra nu”, säger 19-åringen som nu står noterad för 22 mål på 11 matcher i division sju..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Larm: Trafikolycka mellan Jordberga och Hönsinge

Strax innan klockan nio på torsdagen larmades polis och räddningstjänst till en trafikolycka utanför Jordberga, i höjd med Slättåkra..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.