Expressen > Nyheter

Sunday, 16 June, 00:36

Expressen - 12 jun 19 kl. 21:04

Kungen: ”Extremväder” gör framtiden osäker för svenska bönderKung Carl XVI Gustaf citerade bondepraktikan i sitt välkomsttal på den årliga Stenhammardagen tidigare i dag.Han frågade sig hur väl den stämmer när klimatet och extrema väderförhållanden gör framtiden osäker för Sveriges bönder. – Livsviktiga frågor. Inte bara för lantbrukare. Utan för hela vårt land, sa kungen i sitt välkomsttal..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Carl XVI Gustaf, Stenhammardagen, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kungen, Extremväder, gör, framtiden, osäkerför svenska , bönder
BT - 04 sep 14 kl. 17:47

Oseriöst om klimat och extremväder

Replik. Svar till Tom Andersson (MP), BT 29/8. Tom Andersson (MP) målar i sin debattartikel upp ett scenario som inte har stöd verkligheten.

DI - 03 feb 19 kl. 16:24

Larmet: Extremväder höjer premier - försäkringsstopp hotar för vissa tillgångar

Extremväder i spåren av klimatförändringarna kostar samhället alltmer och ofta är det försäkringsbolagen som står för notan. Nu varnar branschen för att det i framtiden kan bli omöjligt att försäkra vissa typer av tillgångar..

Kristianstadsbladet - 09 okt 12 kl. 09:30

Bygge för extremväder

Foto: Tommy Svensson
Hässleholms förbereder sig för stora regnmängder i framtiden. Jätterör på nästan en och en halv meters diameter har lagts ner i Kvarnsmedsgatan.
?

YLE - 30 jan 17 kl. 17:55

Kommunerna dåligt förberedda på extremväder - kan överraskas av översvämningar och värmeböljor

Finland ser ut att klara EU:s utsläppsmål fram till år 2020, men när det kommer till klimatanpassningen finns det mycket att förbättra. Hur åldringsvården ska klara av värmeböljor och hur städerna klarar översvämningar är ännu stora frågetecken i de flesta kommuner. För Finlands del kommer klimatförändringen i första hand att synas i en allt extremare väderlek.

DN - 15 aug 18 kl. 21:00

”Extremväder kommer att påverka svenska folkhälsan”

DN DEBATT 16/8. Konsekvenserna av verkligt extrema väderförhållanden underskattas. Vi har sammanställt några konkreta exempel på effekter till följd av den ovanligt varma sommaren i år.

Expressen - 10 okt 18 kl. 21:42

Björn Söder: Låt kungen föreslå statsminister

Björn Söder (SD) har tröttnat på regeringspusslet.I en motion till riksdagen skriver han att kungen bör föreslå statsminister i framtiden, rapporterar Aftonbladet.”Valet till talman och talmansämbetet i sig skulle därmed undgå att dras in i politiska fulspel som skedde 2018”, skriver Söder enligt tidningen..

DN - 10 okt 18 kl. 22:36

Björn Söder (SD): Kungen ska föreslå statsminister

I framtiden ska kungen föreslå statsminister. Det föreslår Björn Söder (SD) i en motion till riksdagen. – Valet till talman och talmansämbetet i sig skulle därmed undgå att dras in i politiska fulspel, skriver Björn Söder i förslaget.

Skånskan - 14 apr 18 kl. 14:00

Får guldmedalj av kungen

HÖRBY I 23 år Lars och Heléne Lindberg på Korsåkra gård utanför Hörby levererat mjölk av högsta kvalitet.
Nu belönas de med LRF Mjölks guldmedalj för sitt arbete. Priset delas ut på måndag av kung Carl Gustaf vid en ceremoni i Stockholm.

BT - 25 okt 12 kl. 09:50

Kronprinsessparet: "Vi gläder oss"

Hovet har lagt lyckönskningar från prinsessan Madeleines och Christopher O'Neills familjemedlemmar på sin hemsida:
"Vi är båda mycket glada och lyckliga i dag. Vi har kommit att lära känna Christopher O'Neill som en mycket vänlig och varmhjärtad person och vi önskar dem båda all lycka i framtiden", hälsar kungen och drottningen.
Kronprinsessparet hälsar att "vi gläder oss oerhört åt den fina nyheten och önskar prinsessan Madeleine och Chris all lycka!

Supermiljöbloggen - 08 dec 13 kl. 17:26

Veckans miljöcitat – DN debatt special

Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar. Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Digital spion på Linkedin lurade tunga makthavare

Katie Jones utgav sig på karriärnätverket Linkedin för att jobba åt en tankesmedja i Washington. Hon knöt kontakter med makthavare och experter – men hon finns inte på riktigt, rapporterar AP. Hennes ansikte verkar vara skapat med artificiell intelligens och hon misstänks vara spion för främmande makt.

Expressen - 45 minuter sedan

Amanda Knox i tårar: ”Är fortfarande rädd”

Efter åtta år återvände Amanda Knox, 31, till Italien – där hon satt fängslad i fyra år efter att ha blivit oskyldigt dömd för mord. I Modena deltog amerikanskan i en paneldiskussion – och kämpade mot tårarna. – Jag är rädd att nya anklagelser kommer att riktas mot mig, säger hon enligt The Sun..

Expressen - 1 timme sedan

Larm om storbråk – 40-tal ungdomar

Polis har ryckt ut till ett bostadsområde i Skara efter larm om ett storbråk.Ett 40-tal individer var på platsen – varav tio av dem ska ha deltagit i bråket.Polisen har dock inte lyckats lokalisera de inblandade..

Expressen - 2 timmar sedan

Molly, 23, mördades med 75 hugg av Tinderdejten

De träffades på Tinder – men förhållandet sprack. Kort därefter mördade Joshua Stimpson, 27, universitetsstudenten Molly McLaren, 23. Nu visar det sig att mordet kanske hade kunnat förhindras, rapporterar Mirror.

Expressen - 2 timmar sedan

Bil ska ha voltat på Rotebroleden i Stockholm

En trafikolycka har inträffat på Rotebroleden i Stockholm och flera blåsljusfordon finns på plats. Det första larmet gällde en personbil som hade voltat. – En person är förd till sjukhus i ambulans, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Expressen - 3 timmar sedan

S-profilernas rädsla – efter Sabunis succé

Nyamko Sabuni har vind i seglen – och oron sprider sig bland tidigare S-toppar.Blir Liberalernas partiledarkandidat vald kan den politiska kartan ritas om, menar tidigare justitieministern Thomas Bodström. – Liberalerna kommer lämna fyrpartiöverenskommelsen och det blir en mycket svagare regering, säger han.

Expressen - 4 timmar sedan

HVB-hem utrymdes efter larm om brand

En brand har utbrutit på ett behandlingshem för barn och unga i Eslövs kommun. Byggnaden har utrymts. .

Expressen - 4 timmar sedan

Två till sjukhus efter fall genom tak

Två personer har körts till sjukhus efter en olycka i Kungsbacka.– Det verkar som om flera personer ska ha klättrat upp på något slags tak för att ta en gruppbild sedan har två av dem fallit igenom det, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst..

Expressen - 4 timmar sedan

Stefan Löfven höll Per Albin Hansson-tal

Statsminister Stefan Löfven citerade Per Albin Hansson och talade om att ”vårt lands söner och döttrar ska ha samma startmöjligheter”. Han tog sig själv som exempel. – Hade någon sagt till mig att jag skulle bli statsminister en dag hade jag antagligen tänkt att den var berusad..

Expressen - 4 timmar sedan

Storbranden: Ingen vet när boende kan återvända

Det misstänkta blixtnedslaget som tillfälligt tog 44 personers hem i Malmö brinner fortfarande.Branden startade natten till fredagen och under lördagen kämpade brandmännen vidare med att bekämpa glödbränder i den skadade byggnaden.– Vår bedömning är att det kommer att ta lång tid innan hyresgästerna kan flytta hem igen, säger Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.