YA > Nyheter

Sunday, 16 June, 02:35

YA - 12 jun 19 kl. 21:00

Lärarnas riksförbund anmäler familjenämnden till SkolinspektionenSituationen i skolan i Sjöbo är ohållbar. Det anser Lärarnas riksförbund som nu gör en anmälan till Skolinspektionen för att få reda på vad en kommun kan göra utan att bryta mot lagen. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Skolinspektionen, Sjöbo, Lärarnas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lärarnas, riksförbund, anmäler, familjenämndentill , Skolinspektionen
Skånskan - 25 jan 19 kl. 19:00

Nu slår även lärarna larm om sparkraven

Sjöbo Det är inte bara rektorer som signalerar om att sparkraven som väntar inom kommunens förskolor och skolor är för tuffa. Nu slår även lärarna larm.
– Smärtgränsen är snart nådd, säger Peter Nilsson, ordförande för Lärarnas riksförbund i Sjöbo och även lärare på Emanuelskolan.

Skånskan - 12 jun 19 kl. 20:00

Lärarfack kräver svar om skolbesparingar

SJÖBO Sjöbo kommun gör genom neddragningar sig skyldig till brott mot skollagen.
Det vill Lärarnas riksförbund att Skolinspektionen undersöker.”Trots omfattande tillgänglig information om effekterna av sina ekonomiska beslut, har huvudmannen för skolorna i Sjöbo kommun, i ett flertal ekonomiska beslut, underlåtit att försäkra sig om att man följer skollagen.

Skånskan - 03 mar 19 kl. 17:00

Facket gillar inte skolförändringarna

Sjöbo Att de nuvarande sexorna på Emanuelskolan ska börja på Färsingaskolan i höst tycker inte Lärarnas Riksförbund är bra.
– Eleverna vill inte detta, säger Peter Nilsson, kommunombud i Sjöbo.I stället för att få gå högstadiet på Emanuelskolan ska de cirka 45 eleverna i årskurs sex flytta över till Färsingas högstadium i augusti.

YA - 25 nov 13 kl. 10:45

Grundskolans flytt av höstlov upprör föräldrar

Hans Dahlström och Lena Åstradsson i Blentarp är några av föräldrarna som är mycket kritiska till att kommunen beslutat att flytta höstlovet för grundskolorna nästa läsår. "Vi har en dotter i grundskolan i Blentarp och en son på gymnasiet i Lund, som nu får olika lovveckor. Det är så typiskt att man struntar i föräldraperspektivet", säger Lena Åstradsson.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Indien höjer tullar mot USA

YA - 1 timme sedan

bin Salman: Iran låg bakom

YA - 2 timmar sedan

Tågstopp mellan Ystad och Simrishamn

Sent på lördagskvällen har all tågtrafik mellan Ystad och Simrishamn stoppats, meddelar Trafikverket strax efter klockan 23..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.