DN > Kultur

Sunday, 16 June, 20:36

DN - 12 jun 19 kl. 21:00

Skivrecension: Imenellas poppiga rap visar bara en del av hennes registerÄven om Imenella har skrivit de flesta texterna på sin debut-ep tillsammans med Stor så är den pondusfyllda leveransen hennes, men hon visar långt ifrån allt vad hon kan..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Imenella, Stor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skivrecension, Imenellas, poppiga, rapvisar , baraen , delav , hennes register
DN - 24 nov 17 kl. 13:54

Skivrecension: PnB Rock suddar ut hiphopgränser

PnB Rock är en typisk representant för den moderna hiphop som suddar ut gränser mellan rap och sång, mellan album och mixtape, mellan underground och mainstream..

DN - 23 mar 18 kl. 12:12

Skivrecension: Jack White kan ha tappat det på riktigt

Normalt vurmar Jack White hårt för urgammal teknik, men nu har han tillsammans med diverse hiphopmusiker gjort en underligt digital skiva som innehåller rockoperett, robotsång och pappa-rap..

Skånskan - 23 mar 19 kl. 01:00

Rap­porten bara bör­jan för Swedbank

På fre­dagen of­fent­lig­gjordes en ”sta­tus­rap­port” från kon­sult­by­rån FRA om miss­tänkta penningtvättaffärer i Swed­banks bal­tiska dot­ter­bo­lag. En­ligt det som blev of­fent­ligt (slut­satserna men inte hela rap­porten) fram­går att Swedbank av­slu­tat hund­ra­tals kon­ton som ut­länds­ka kunder haft och att tu­sen­tals miss­tänkta trans­ak­ti­oner rap­por­terats till be­rörda myn­dig­heter. Med detta vill bank­led­ningen hävda att banken följt de lagar och regler som finns för att för­söka av­slöja och för­hindra pen­ning­tvätt.

Skånskan - 03 jul 16 kl. 15:05

Rap-SM tillbaka för att hitta nya stjärnor

Malmö Malmö
Talangjakten som gett oss artister som Leyla K, Latin Kings och Infinite Mass är tillbaka.
Under lördagskvällen på Folkets bar hölls Rap-SM för första gången sedan 2001. Över 200 personer hade under lördagskvällen tagit sig till Folkets Bar i Malmö.

Länstidningen i Jämtland - 11 feb 17 kl. 12:16

Skivrecension

Skivrecension
(Razzia/SME).

Kristianstadsbladet - 25 feb 12 kl. 11:30

Vad är ett rap battle?

Foto: Bosse Nilsson
- Det är en tävling som går ut på att två rappare möts och ska dissa varandra så mycket som möjligt, säger Malsor Sylejmani.
? Det är en tävling som går ut på att två rappare möts och ska dissa varandra så mycket som möjligt under en begränsad tid.

Skånskan - 06 mar 14 kl. 23:30

64 000 jobb ho­tas av S en­ligt C-rap­port

Sam­ma dag som Socialdemokraterna pre­sen­te­ra­de sin rap­port om vad som be­hö­ver gö­ras för att mins­ka ar­bets­lös­he­ten le­ve­re­ra­de Cen­ter­par­ti­et en rap­port om vad So­ci­al­de­mo­kra­ter­nas för­slag om höj­da ar­bets­gi­var­av­gif­ten för unga kom­mer att in­ne­bä­ra..

Sydsvenskan - 05 nov 14 kl. 04:00

Sarah Kittel: T.I. klyver molekyler och imponerar med dansant rap om dollarprassel.

Atlanta har utvecklats till en intressant stad för den som gillar rap. Därifrån kommer sexbarspappan Clifford Harris alias T.I.

Sydsvenskan - 13 jun 15 kl. 04:00

Vic Vem kan segla förutan­ vind och göra slow food-rap helt utan tvångshumor.

Precis som musikaliska kusinen Skizz är Vic Vem något så ovanligt som en svensk rappare vars låtbyggen är bättre än hans rap. I låtar som ”Jag vill bara dansa” är det bara en dialekt som skiljer dem åt. Men där Skizz döljer sin verkliga identitet som discoproducent döljer Vic Vem hur noggrant han övat sig i att plocka ut jazzackord från organisk hiphop.

Sydsvenskan - 12 sep 15 kl. 04:00

Fetty Wap är på väg att sudda ut gränsen mellan rap och traditionell sång.

Första gången jag hörde Fetty Wap trodde jag att han var Future. Detsamma tror ibland Fetty själv. När han gör sin egen vers över Futures ”Trap Niggas” gör han den som ett överentusiastiskt, åtta år yngre fan.

Fler nyheter från DN

DN - 10 timmar sedan

DN Kulturs kritiker väljer fem favoriter vecka 24

En tv-serie, en essä, en utställning, en podd och en bok. Kristofer Ahlström, Birgitta Rubin, Maria Schottenius, Greta Thurfjell och Nicholas Wennö från DN:s kulturredaktion har plockat ut fem aktuella verk som är värda din tid..

DN - 13 timmar sedan

Jessica: Vad gör vi med alla ickeklick?

Kåseri. Klicktoppar i all ära. Men ickeklicktoppen är kanske mer intressant.

DN - 23 timmar sedan

Skivrecension: Veronica Maggio får ett halvt album att verka futtigt

Att Veronica Maggio nu samarbetar med Jocke Berg är logiskt, och den urbana melankoli de skildrar är allmängiltig – men starkare som helhet än i enskilda låtar..

DN - Igår: 11:03

Konstrecension: Kvinnor, kroppar och krutlukt på nya Livrustkammaren

Livrustkammarens nya basutställning öppnar för allmänheten på måndag. En lyckad upprustning tycker Carin Ståhlberg, värd att såväl se som lyssna och lukta på! .

DN - Igår: 21:00

Skivrecension: Madonnas nya är mycket av allt och aldrig, aldrig lagom

För att komma vidare satsar Madonna på avancerade historiska referenser, att återvända till sina egna rötter, dystopisk politik och flirtar med latinamerikansk reggaeton – om vartannat..

DN - I förrgår: 18:00

Med knyppling och trollmasker för nationen

Vad vill kulturföreningen Gimle? Den leds av SD:s ­Mattias Karlsson och har beskrivits som en del i en konservativ kulturrevolution. DN var med när föreningen firade en högtid med vikingaschack, stångstörtning och valborremasker..

DN - I förrgår: 08:03

”Countrypionjären som aldrig slog igenom”

Fredrik Strage om Peter Grudzien som lovsjöng enhörningar och homosexualitet..

DN - I förrgår: 06:09

Skivrecension: Bruce Springsteen är stillsam men orkestern extravagant

När Bruce Springsteen än en gång samlar sig till en tematiskt sammanhållen skiva är den lite som en enkel demo med grandiosa orkesterarrangemang ovanpå. Och paradoxalt inbjudande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.