GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 20 June, 02:55

GöteborgsPosten - 12 jun 19 kl. 12:17

För att behålla välfärden krävs mer än bara pengarDet kommer att krävas 90 miljarder kronor för att klara välfärden. Men personalbehovet oroar nästan ännu mer..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För att behålla, välfärden, krävs, mer, än, bara, pengar
Dagens PS - 02 feb 18 kl. 07:00

Krönika: Sossar ljuger för att behålla makten

Regeringen och V fortsätter att slösa med våra skattemedel och ljuger dessutom om det allt medan journalister och media eldar på lögnen. Det handlar så klart om debatten om vinster i välfärden. Detta är en krönika.

SmålandsPosten - 26 jul 13 kl. 00:30

Låt folk behålla mer av lönen

Runt om i Sverige planerar många kommuner att höja kommunalskatten. Regeringen har tappat kraft i sin skattesänkarlinje. Det femte jobbskatteavdraget dröjer.

Kristianstadsbladet - 10 okt 14 kl. 21:45

Playboy får behålla ikonisk handske


En lyxvilla i kaliforniska Malibu, en sportbil och sex Michael Jackson-statyer i naturlig storlek. Det är vad det amerikanska justitiedepartementet får ut av en tioårig kamp för att beivra en centralafrikansk playboys extravaganta leverne som de menar bekostats av korruption, skriver Washington Post.Ekvatorialguineas diktatorson Teodoro Nguema Obiang Mangue har gått med på en förlikning där han tvingas sälja tillgångar värda uppskattningsvis motsvarande 250 miljoner kronor, men får samtidigt behålla värden för mer än det dubbla - inklusive Michael Jacksons juvelprydda vita handske från Bad-turnén på 1980-talet.

BT - 10 okt 14 kl. 21:45

Playboy får behålla ikonisk handske

En lyxvilla i kaliforniska Malibu, en sportbil och sex Michael Jackson-statyer i naturlig storlek. Det är vad det amerikanska justitiedepartementet får ut av en tioårig kamp för att beivra en centralafrikansk playboys extravaganta leverne som de menar bekostats av korruption, skriver Washington Post. Ekvatorialguineas diktatorson Teodoro Nguema Obiang Mangue har gått med på en förlikning där han tvingas sälja tillgångar värda uppskattningsvis motsvarande 250 miljoner kronor, men får samtidigt behålla värden för mer än det dubbla - inklusive Michael Jacksons juvelprydda vita handske från Bad-turnén på 1980-talet.

YLE - 01 apr 15 kl. 06:41

Socialvården tyngs av mer byråkrati

Chefen för socialarbetet på Vasa stad, Nadja Suomela, ger både tummen upp och tummen ner för lagändringarna som socialvården står inför. Hon tycker att den nya socialvårdslagen ger en bra ram för socialvårdens arbete. Vid årsskiftet trädde den första delen av den nya socialvårdslagen i kraft.

YLE - 07 okt 14 kl. 18:19

Kronqvist: Vi kan inte behålla all den verksamhet vi har idag

Social- och hälsovårdsnämnden i Jakobstad vill ha mer information. Därför valde man att återremittera budgetförslaget och ekonomiplanen. Ordförande Bo Kronqvist (Sfp) tror inte att man framöver kan erbjuda all den service man gör idag.

Skånskan - 26 maj 18 kl. 01:00

Mer personal behövs i vården

Kraven är höga från med­bor­ga­rna som vill att väl­färds­tjänsterna ska ha hög kva­li­tet och stor till­gäng­lig­het. Kva­li­ta­tiva, bra väl­färds­tjänster och nöjda med­bor­ga­re går hand i hand med mo­ti­verade, yr­kes­stolta och pro­fes­sio­nella med­ar­be­ta­re.
Men ar­bets­dagarna för per­so­nalen inom om­sorgen är tunga med då­lig ar­bets­mil­jö, tunga lyft och stres­siga dagar.

YLE - 08 dec 14 kl. 04:57

Vården ska bli mer jämlik men finansiering saknas

Finansieringen av vårdreformen har fått klarare konturer men en modell för helhetsfinansieringen av statens ekonomi saknas fortfarande. En sådan modell måste komma under följande regeringsperiod. Det hela handlar om hur resurserna i samhället skall fördelas.

YLE - 09 nov 15 kl. 06:40

Tolv sjukhus får behålla fullskalig jour

I och med vårdreformen minskar de dejourerande sjukhusen i antal från 19 till 12. Yle har fått tag på en karta över de sjukhus som ska ha fullskalig jour också i fortsättningen. Sjukhusen med fullskalig jour kommer efter vårdreformen finnas i Helsingfors, Åbo, Lahtis, Villmanstrand, Tammerfors, Björneborg, Jyväskylä, Joensuu, Kuopio, Seinäjoki, Uleåborg och Rovaniemi.

YLE - 13 nov 14 kl. 19:40

Slaget om skärgården i Slaget efter 12

Det är bistra budgettider i många kommuner just nu, och i framför allt i många små skärgårdskommuner tvingas man eventuellt avstå från service som många upplever som avgörande för att skärgården ska hållas livskraftig. Nedskärningar och inbesparingar är vardag i de flesta kommunerna i dag och det gäller i högsta grad också skärgårdsstaden Pargas. I debatten Slaget efter 12 deltog Nagubon och föräldern Staffan Åberg, Pargas stadsdirektör Folke Öhman och riksdagsledamot Mikaela Nylander, från Svenska Folkpartiet.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

En person skottskadad i Uppsala

En person har skottskadats i Gottsunda i Uppsala..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Det här googlar utländska turister på om Sverige

När utländska resenärer söker på nätet om Sverige är det aktiviteter som skidåkning, norrsken, kryssningar och vandring som de är mest nyfikna på..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Tösse ny serieledare efter seger mot Frändefors

Tösse slog Frändefors hemma med 6–2 (3–2) och är ny serieledare i division 4 Dalsland/Bohuslän norra i fotboll efter åtta spelade matcher, tre poäng före Viken. Viken har dock en match mindre spelad. Frändefors ligger på femte plats i tabellen..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Emil Håkansson i målform när Halmia vann mot Vinberg

Hemmalaget Halmia tog hem de tre poängen efter seger mot Vinberg i division 2 västra Götaland. 4–1 (4–1) slutade matchen på onsdagen..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Våldtog sovande kvinnor – nu skärps hans straff

Ny dom mot festfixaren Bardiya Pajouhi som redan avtjänar ett nioårigt fängelsestraff..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Torns Anton Kinnander sänkte Kristianstad

Torn vann borta mot Kristianstad i division 1 södra i fotboll med 2–0 (0–0). Anton Kinnander gjorde båda målen för Torn i andra halvleken..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

FN: Journalistmord kopplas till saudisk prins

Det finns trovärdiga bevis för att Saudiarabiens kronprins har kopplingar till mordet på den saudiska journalisten Jamal Khashoggi..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

J-Södra bröt Varbergs monstersvit

Det dröjde till den 13:e omgången – men nu har även årets sensationslag Varberg förlorat en match i superettan..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Ekdals tränare klar för Milan

Serie A-klubben Milan har gjort klart med en ersättare till ikonen Gennaro Gattuso..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Nytt avtal för flygtrafiken i norra Sverige

Trafikverket har tecknat avtal med tre flygbolag som ska säkra flygtrafiken på sju linjer i norra Sverige från oktober 2019 till oktober 2023. Vi kommer att ställa högre krav och ha uppföljningar varje månad, säger Anna Fällbom, chef för trafikavtal och transportnät på Trafikverket..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.