YLE > Finland

Thursday, 20 June, 17:05

YLE - 12 jun 19 kl. 20:55

Allt fler överklaganden till studentexamensnämnden - eleverna är medvetna om betydelsen av goda vitsord för fortsatta studierStudentexamensnämnden får ta emot allt fler överklaganden. På fyra år har siffran fyrfaldigats..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, överklagandentill , studentexamensnämnden, elevernaär , medvetnaom , betydelsen av goda vitsord för fortsatta studier
YLE - 10 apr 18 kl. 14:41

Dataläcka vid Studentexamensnämnden - 6000 personer som har beställt uppgifter av nämnden kan vara drabbade

De som de senaste åren har beställt avskrifter av betyg, översättningar av betyg eller kopior av provprestationer från Studentexamensnämnden kan ha drabbats av en dataläcka. Sammanlagt kan 6 000 personer ha drabbats..

YLE - 29 sep 17 kl. 04:32

Studentexamensnämnden tar ställning till Breitbart

Studentexamensnämndens generalförsamling behandlar i dag användningen av den högerpopulistiska sajten Breitbart som källa i höstens studentskrivningar..

Sydsvenskan - 09 okt 12 kl. 00:50

Fler kontaktar patientnämnden

Antalet ärenden hos Patientnämnden i Skåne ökar stadigt. Allra mest ökar ärenden som gäller bemötande och kommunikation..

Kristianstadsbladet - 16 apr 19 kl. 11:22

Carolin Dahlman: Det behövs fler vuxna vuxna bland eleverna

Den svenska skolan har problem. Stök, bråk, hot och våld ökar, och nu måste detta verkligen fixas innan fler barn går miste om kunskap och hamnar snett i livet. Både politiker och föräldrar bär ett ansvar..

Blekinge Läns tidning - 05 maj 19 kl. 05:00

Det behövs fler vuxna vuxna bland eleverna

Den svenska skolan har problem. Stök, bråk, hot och våld ökar, och nu måste detta verkligen fixas innan fler barn går miste om kunskap och hamnar snett i livet. Både politiker och föräldrar bär ett ansvar..

YLE - 20 sep 13 kl. 17:31

Ny bedömning kan ge fler laudatur

Studentexamensnämnden har beslutat om en ny metod för att bedöma prov i studentexamen. Gauss kurva, som länge har legat som grund för bedömningen ersätts med en modell som kan göra det lättare att få vitsordet laudatur. Enligt studentexamensnämnden fungerar modellen som baserar sig på Gauss kurva inte i dagens läge då abiturienterna spjälkar upp skrivningarna och det finns många valmöjligheter.

YLE - 17 mar 16 kl. 10:15

Allt fler överklagar FPA-beslut

Allt fler överklagar beslut från Folkpensionsanstalten. Alla de tre nämnder inom FPA som behandlar överklaganden fick fler ärenden under år 2015 jämfört med året innan, totalt var ökningen nästan 19 procent. Under fjolåret fick besvärsnämnden för social trygghet in 20 procent fler överklaganden än året innan, totalt 28 523.

YLE - 21 dec 12 kl. 13:07

Ny studentexamensnämnd vald

Akademilektorn Tom Gullberg från Vasa är en av medlemmarna i den nya studentexamensnämnden som tillsatts. Undervisnings- och kulturministeriet har tillsatt nämnden för perioden 2013-2015. Ordförande är Patrik Sheinin vid Helsingfors universitet.

YLE - 29 aug 18 kl. 10:54

Lärarförbundet om digitaliseringen av studentexamen: Orättvist av Studentexamensnämnden att säga att det har funnits gott om tid

Vid Finlands svenska lärarförbund FSL säger förbundsordförande Christer Holmlund att det inte är oväntat att elever har hamnat i kläm och känner sig dåligt förberedda inför datorprogrammen i den digitala studentexamen, när digitaliseringstempot har varit så högt..

Kristianstadsbladet - 23 sep 12 kl. 06:30

Elever får vänta på fler datorer

Arkivfoto: Scanpix
Lärarna kan vänta sig egna datorer enligt nytt förslag. Men inte eleverna. Inte ännu.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Analys: Samlingspartiet måste synas, men samtidigt skilja sig från Sannfinländarna i oppositionen

Klar, men saklig ekonomisk politik är i nykelroll om Samlingspartiet ska lyckas befästa sig som det ledande oppositionspartiet, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 45 minuter sedan

Mycket tid och möda har Birgitta Dahlberg satt ner på att odla lupiner – nu borde de alla vara väck inom tre år

Lupinen är en av de nio växtarter som i början av juni i år lades till på listan över skadliga invasiva arter i Finland. Den bör således vara utrotad senast 2022..

YLE - 45 minuter sedan

Stort oljeläckage har observerats utanför Utö i Östersjön

Ett stort oljeutsläpp har observerats i Östersjön nära Utö. Sjöbevakningen i Västra Finland fick syn på utsläppet i morse cirka 25 sjömil sydväst om Utö, nära den tidigare fyren Finlands Lejon. Vi uppdaterar artikeln..

YLE - 1 timme sedan

Hangö permitterar Outi McDonald - staden och tidigare ledande läkaren hittade ingen lösning på jobbfrågan

Hangö stad har beslutat att permittera den felaktigt uppsagda läkaren Outi McDonald. McDonald accepterar inte lösningen..

YLE - 2 timmar sedan

Femte våldtäktsdomen föll i Uleåborg - tre rättegångar återstår

Uleåborgs tingsrätt har dömt den 26-årige Mohamed Ali Osman till fyra års ovillkorligt fängelse för grov våldtäkt. Det var den femte domen i den sexbrottshärva som rullats upp i Uleåborg..

YLE - 2 timmar sedan

Toppjobb inom EU på agendan när statscheferna möts - Antti Rinne tror på Timmermans som kommissionsordförande

EU-ländernas stats- och regeringschefer samlas som bäst i Bryssel för att dryfta utnämningarna till några av EU:s topposter. Finland representeras för första gången av statsminister Antti Rinne..

YLE - 2 timmar sedan

Toppjobb inom EU på toppmötesagendan

EU-ländernas stats- och regeringschefer samlas som bäst i Bryssel för att dryfta utnämningarna till några av EU:s topposter. Finland representeras för första gången av statsminister Antti Rinne..

YLE - 3 timmar sedan

Viking Lines nya svenska storägare är obekant för bolagets ledning

Viking Lines vd Jan Hanses känner inte till det svenska företaget Maelir AB som köpt en stor pott aktier i Viking Line. Men det var inte en överraskning att aktierna bytte ägare, säger Hanses. De gamla ägarna vill dra sig ur..

YLE - 4 timmar sedan

Det varma vädret har ökat förekomsten av blågrönalger i sjöarna

Förekomsten av blågrönalger (cyanobakterier) har ökat i insjöarna under veckan som gått, men i kusttrakterna och ute till havs har inga större mängder iakttagits. Läget är som det brukar vara under försommaren, rapporterar Finlands miljöcentral..

YLE - 4 timmar sedan

Matpriserna stiger igen i Finland - den som vill äta grönt eller dricka alkohol betalar mest

Frukt och grönsaker är nästan 30 procent dyrare i Finland än i EU-länderna i snitt, visar ny europeisk jämförelse. För alkoholhaltiga drycker betalar finländarna mest inom EU..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.