YA > Nyheter

Wednesday, 19 June, 01:15

YA - 12 jun 19 kl. 20:57

Kryddans framtid: De ansvariga för nedskärningarna var inte på platsDe ansvariga politiker och chefer som fattat beslut om att skära ner på Kryddans personal valde att inte delta när det var möte om den framtida verksamheten. – Fegt! tyckte deltagarna som kom till informationsmötet på Byavången..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Kryddans, Byavången

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kryddans, framtidDe , ansvarigaför , nedskärningarnavar inte på plats
YLE - 17 okt 12 kl. 13:29

Telia Sonera: Nedskärningarna berör Finland

Teleoperatören Telia Sonera planerar stora personalminskningar som också kommer att drabba de finländska arbetstagarna.
Nedskärningarna innebär att 2 000 tjänster försvinner. Det motsvarar sju procent av den totala personalstyrkan.

BT - 21 feb 13 kl. 22:46

Protesterar mot nedskärningarna - överlämnade 1 280 underskrifter

1 281 underskrifter med uppmaning att stoppa nedskärningarna på Sandaredskolan överlämnades till kommunfullmäktige vid kvällens möte. ? Vi vill få upp ledamöternas ögon för vad som händer i skolan.

YLE - 08 sep 15 kl. 09:10

Toivakka: Nedskärningarna står fast

Uppropet mot nedskärningarna i utvecklingsbiståndet ändrar inte på regeringens beslut, säger utrikeshandels- och utvecklingsministern Lenita Toivakka (Saml). Flera organisationer anser att nedskärningarna drabbar de allra fattigaste. Toivakka säger att Utrikesministeriet under hösten granskar riktlinjerna för biståndet, men att nedskärningar står fast.

YLE - 18 nov 15 kl. 13:22

IMF kritiserar nedskärningarna

Internationella valutafonden IMF är i stort sett nöjd med den ekonomiska politik som bedrivs i Finland. Det kommer fram i den landrapport som IMF har publicerat. Men profilen på nedskärningarna får kritik.

YLE - 12 maj 16 kl. 11:22

Jorma Ollila: Nedskärningarna i utbildningen chockerande häftiga

Nokias förre vd Jorma Ollila kritiserar i starka ordalag regeringens nedskärningar av utbildningsanslagen. - Nedskärningarna är chockerande häftiga. Jag hoppas att de inte orsakar oersättliga skador i kompetensnivån, säger Jorma Ollila.

YLE - 11 jun 16 kl. 15:56

Orpo lovar: Slut på nedskärningarna i utbildningen

Samlingspartiets nya ordförande Petteri Orpo vill stärka Samlingspartiets band till finländarnas vardag. I ett allt hårdare samhällsklimat är det viktigt att alla känner att de är med. Orpo säger också att botten är nådd för nedskärningarna i utbildningen och lovar, på finska, att återuppta studierna i svenska.

YLE - 16 jun 14 kl. 14:38

Nordea: Nätbanken en orsak till nedskärningarna

Finanskoncernen Nordea har slutfört samarbetsförhandlingarna som inleddes i april och inleder nu personliga förhandlingar med högst 112 anställda. En av orsakerna till nedskärningarna är att allt fler sköter sina bankärenden på nätet. Bolagets huvudförtroendeman befarar att bolaget kommer att minska personalen med fler än 112.

HBL - 25 mar 15 kl. 23:29

Olika syn på nedskärningarna

Två prognoser varnar för alltför kraftiga och snabba nedskärningar. Tillväxten i Europa ser ut att stabiliseras.Det utbröt en liten samhällsekonomisk debatt då ekonomiprofessorn Pertti Haaparanta i söndags sade att den ekonomiska diskussionen är ointellektuell och saknar rationella slutledningar.

YLE - 25 nov 15 kl. 04:05

Skuggbudgetar: Nedskärningarna backas men hålen täpps till olika

Oppositionen gör gemensam sak för att mota nedskärningarna nästa år. SDP vill i stället bredda skattebasen medan SFP föreslår mindre pengar för regeringens spetsprojekt. Riksdagen debatterar förslagen i dag.

YLE - 03 sep 16 kl. 15:39

"Nedskärningarna slår hårt mot de fattiga"

Några hundra personer deltog på lördagen i en demonstration i Helsingfors mot regeringens nedskärningar. Medborgarrörelsen "Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan" anser att nedskärningarna slår hårt mot de fattiga i samhället. Protestmarschen som startade klockan 14:00 gick från Järnvägstorget i centrum av Helsingfors till Södra Kajen, där Näringslivet EK:s huvudkontor ligger.

YLE - 03 sep 16 kl. 15:39

Tusentals demonstranter: Nedskärningarna slår hårt mot de fattiga

Polisen bedömer att ungefär 3 000-4 000 personer deltog i en demonstration i Helsingfors i dag. Demonstranterna protesterade mot regeringens nedskärningar. Medborgarrörelsen "Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan" anser att nedskärningarna slår hårt mot de fattiga i samhället.

Fler nyheter från YA

YA - 10 minuter sedan

Ja till omdebatterad oljeledning

YA - 45 minuter sedan

Kortare prostatabehandling kan minska köer

Patienter med prostatacancer kan behandlas med en ny metod. Metoden innebär strålbehandling med hög dos men under kortare period, vilket kan minska vårdköerna..

YA - 1 timme sedan

Bengt Eriksson: Den erlandssonska konstrundan

På senare år har Vollsjö utsmyckats med tre skulpturer eller skulpturgrupper, eftersom varje skulptur består av flera samverkande delar. För detta kan Vollsjöbor och andra tacka Erlandssonska konstfonden, som finansierat konsten, skriver YA:s krönikör och Vollsjöbon Bengt Eriksson..

YA - 1 timme sedan

Musik i kärringveckan jubilerar

Det blir en stafettkonsert när Musik i Kärringveckan i Östra Hoby tioårsjubilerar. Bland artisterna märks sångerskan Almaz Yebio och stråkkvartetten Vindla..

YA - 1 timme sedan

Dan Hylander: ”Det är en värdig återkomst”

Efter snart femtio år på rockscenen ökar Dan Hylander takten. Raj Montana Band är återupplivat, en ny platta har just släppts och ännu en är på gång. Och i höst ska han ut på Woodstockturné..

YA - 1 timme sedan

Begravning: Terttu Andersson

YA - 1 timme sedan

Begravning:Maila Persson

YA - 1 timme sedan

Begravning:Ingemar Anderberg

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.