Expressen > Nyheter

Sunday, 16 June, 00:34

Expressen - 12 jun 19 kl. 20:22

GW sågar nya DNA- spåren i Helena-falletPolisen har hittat nya DNA-spår i fallet med Helena Andersson, som försvann i Mariestad för 27 år sedan.Men kriminalprofessor Leif GW Persson tror inte att DNA:t kommer från gärningsmannen – utan från poliserna själva.– Redan från början är det här fruktansvärt illa skött. Man borde använda det på polisutbildningen för att visa hur man inte ska göra, säger Persson i ”Nyhetsmorgon” i TV4..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
DNA, Helena, Helena Andersson, Mariestad, Leif GW Persson, Persson, Nyhetsmorgon, TV4

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: GW sågarnya , DNA, spåreni , Helena-fallet
Expressen - 10 jun 19 kl. 18:07

Familjens reaktion efter nya spåren i Helena-fallet

Helena Andersson, 22, försvann spårlöst för nästan på dagen 27 år sedan.P4 Skaraborg kunde under måndagen berätta att DNA från tre personer – två män och en kvinna – har hittats på Helenas skor.Men Helenas syster Ulrika har inte något större hopp om att DNA-träffarna ska ge en förklaring till vad som hände.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Mordutredarna intresserade av en fjärde person i Lisa Holm-fallet

Enligt källor till Expressen ska mordutredarna i Lisa Holm-fallet vara intresserade av ytterligare en person förutom den huvudmisstänkte 35-åringen, hans bror och fru.LÄS MER: Nu vet polisen hur Lisa Holm, 17, dogFörundersökningen i fallet växer och den nya personen är en av många. Dock ska utredarna ha intresserat sig extra mycket för den nya personen och undersökt tips om denne noggrant.

GT - 15 jun 17 kl. 19:28

DNA-spåret kan lösa Helenas försvinnande

En blodfläck på Helena Anderssons högra festsko kan vara den avgörande detaljen som löser fallet – 25 år efter att 22-åringen försvann i Mariestad.Men draget som polisen nu tänker göra är riskabelt.Man har nämligen bara en enda chans att få fram vems DNA det är..

GT - 10 jun 19 kl. 06:30

Nya DNA-träffarna – 27 år efter Helenas försvinnande

Polisen kan ha nått ett genombrott i fallet med Helena Andersson, som försvann i Mariestad för 27 år sedan.DNA från tre personer – två män och en kvinna – har nu hittats på Helenas skor, avslöjar P4 Skaraborg.– Om det är någon okänd som man kan identifiera då blir det ju intressant och finns personen eller vederbörande i registret så får man ju träff, säger Lars Johansson, kriminalkommissarie på roteln för grova brott i Skaraborg, till P4..

GT - 03 sep 18 kl. 20:13

Nya ledtrådar om misstänkta mordet på Helena Andersson

För 26 år sedan försvann Helena Andersson, 22, på väg hem från en fest i Mariestad. Hon har inte hittats.Polisen misstänker att hon mördats, och under sommaren har nya tips kommit in i fallet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Mamman till de misstänkta bröderna i fallet om Lisa Holm talar ut

Mamman till de två misstänkta bröderna för mordet på Lisa Holm, fick i lördags veta att hennes söner gripits. Både mamman och frun till den yngste brodern, som bor i Litauen, är nu i chocktillstånd. Nästa månad skulle bröderna som bott i Sverige de senaste sex åren komma hem till Litauen för gott.

YLE - 06 nov 16 kl. 09:48

Hangöbor: Sommargäster favoriseras - men stadsdirektören avfärdar kritiken

Många Hangöbor upplever att staden kör över deras intressen och favoriserar sommarboende. Forskare Marianne Pekola-Sjöblom har en lösning: Bli politiker och börja själv påverka på din hemort. Hans Lönnberg upplever en känsla av underläge när han tänker på de stora byggprojekten i hans hemstad Hangö.

Skånskan - 11 nov 16 kl. 14:28

Problem med isiga gator efter snöfallet

höör Snöfallet natten till onsdag ställde till det för Höörs kommuns snöröjare. På fredagen fanns det fortfarande gång- och cykelvägar som inte var plogade eller sandade. ERWP.

YLE - 02 mar 17 kl. 18:00

HS: Vasakonstnären Fritz Jakobsson utsatt för tavelförfalskning

Vasakonstnären Fritz Jakobsson har fått tag i en förfalskning av en av sina tavlor, rapporterar Helsingin Sanomat. Det är frågan om ett porträtt av Jakobssons dotter, målat år 1980. Fritz Jakobsson fick nys om förfalskningen då hans vän upptäckte att samma tavla som Jakobsson har på sin vägg fanns till salu på Bukowskis auktion i Helsingfors.

Expressen - 28 sep 15 kl. 10:54

Efter protesterna – nu tas fallet upp återigen

Den makedonske lastbilschauffören friades från åtalet olovlig körning. Tingsrätten menade att han hade ett giltigt körkort när han stoppades i Armsjön förra året - trots att Statens krimaltekniska Laboratorium slog fast att mannens handlingar var falska. Domen överklagades av över hundra personer och utlöste även massiva protester med stannade lastbilar på landets vägar.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Digital spion på Linkedin lurade tunga makthavare

Katie Jones utgav sig på karriärnätverket Linkedin för att jobba åt en tankesmedja i Washington. Hon knöt kontakter med makthavare och experter – men hon finns inte på riktigt, rapporterar AP. Hennes ansikte verkar vara skapat med artificiell intelligens och hon misstänks vara spion för främmande makt.

Expressen - 45 minuter sedan

Amanda Knox i tårar: ”Är fortfarande rädd”

Efter åtta år återvände Amanda Knox, 31, till Italien – där hon satt fängslad i fyra år efter att ha blivit oskyldigt dömd för mord. I Modena deltog amerikanskan i en paneldiskussion – och kämpade mot tårarna. – Jag är rädd att nya anklagelser kommer att riktas mot mig, säger hon enligt The Sun..

Expressen - 1 timme sedan

Larm om storbråk – 40-tal ungdomar

Polis har ryckt ut till ett bostadsområde i Skara efter larm om ett storbråk.Ett 40-tal individer var på platsen – varav tio av dem ska ha deltagit i bråket.Polisen har dock inte lyckats lokalisera de inblandade..

Expressen - 2 timmar sedan

Molly, 23, mördades med 75 hugg av Tinderdejten

De träffades på Tinder – men förhållandet sprack. Kort därefter mördade Joshua Stimpson, 27, universitetsstudenten Molly McLaren, 23. Nu visar det sig att mordet kanske hade kunnat förhindras, rapporterar Mirror.

Expressen - 2 timmar sedan

Bil ska ha voltat på Rotebroleden i Stockholm

En trafikolycka har inträffat på Rotebroleden i Stockholm och flera blåsljusfordon finns på plats. Det första larmet gällde en personbil som hade voltat. – En person är förd till sjukhus i ambulans, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Expressen - 3 timmar sedan

S-profilernas rädsla – efter Sabunis succé

Nyamko Sabuni har vind i seglen – och oron sprider sig bland tidigare S-toppar.Blir Liberalernas partiledarkandidat vald kan den politiska kartan ritas om, menar tidigare justitieministern Thomas Bodström. – Liberalerna kommer lämna fyrpartiöverenskommelsen och det blir en mycket svagare regering, säger han.

Expressen - 4 timmar sedan

HVB-hem utrymdes efter larm om brand

En brand har utbrutit på ett behandlingshem för barn och unga i Eslövs kommun. Byggnaden har utrymts. .

Expressen - 4 timmar sedan

Två till sjukhus efter fall genom tak

Två personer har körts till sjukhus efter en olycka i Kungsbacka.– Det verkar som om flera personer ska ha klättrat upp på något slags tak för att ta en gruppbild sedan har två av dem fallit igenom det, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst..

Expressen - 4 timmar sedan

Stefan Löfven höll Per Albin Hansson-tal

Statsminister Stefan Löfven citerade Per Albin Hansson och talade om att ”vårt lands söner och döttrar ska ha samma startmöjligheter”. Han tog sig själv som exempel. – Hade någon sagt till mig att jag skulle bli statsminister en dag hade jag antagligen tänkt att den var berusad..

Expressen - 4 timmar sedan

Storbranden: Ingen vet när boende kan återvända

Det misstänkta blixtnedslaget som tillfälligt tog 44 personers hem i Malmö brinner fortfarande.Branden startade natten till fredagen och under lördagen kämpade brandmännen vidare med att bekämpa glödbränder i den skadade byggnaden.– Vår bedömning är att det kommer att ta lång tid innan hyresgästerna kan flytta hem igen, säger Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.