YLE > Finland

Monday, 17 June, 23:20

YLE - 12 jun 19 kl. 20:08

Med full fart tillbaka till 1960-talet - Pojo hembygdsförening firar med ett uppfräschat museum i SkarpkullaVill du åka tidsmaskin till det granna, fräsiga 1960-talet ska du inte missa Pojo hembygdsförenings uppsnyggade museum i Skarpkulla. Här samsas gamla mopeder och motorsågar med ett tidsenligt vardagsrum, det obligatoriska telefonbordet och pelargoner i fönstret..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Skarpkulla, Pojo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Med full, farttillbaka till , 1960-talet, Pojo, hembygdsförening, firar, med ett uppfräschat museum i Skarpkulla
Sydsvenskan - 03 aug 11 kl. 06:35

Full fart i Mittens rike

Foto: Privat
Martin Nilsson lämnade Skåne för en sommarkurs i Peking för fem år sedan. Han är kvar där än, fascinerad av farten och framåt­andan i det kinesiska samhället. "Det är som Sverige på 1960-talet".

Magazin24 - 25 jun 11 kl. 21:34

Full fart på sommarcafé

Hade premiär under midsommarhelgen. Det nyöppnade sommarcaféet på Heds Prästgård var ett populärt utflyktsmål för många under premiären på midsommardagen.
- Vi hade fullt med gäster hela dagen.

Helsingborgs Dagblad - 06 jul 15 kl. 17:22

Full fart i fotbollsskolan

I dagarna tre är det full fart på Ljungavallen i Ljungbyhed. Visserligen ligger seriefotbollen nere men det hindrar inte föreningen, som siktar på att ta sitt A-lag upp en division i år, att åter satsa på en fotbollsskola i sommar. Totalt är det 50-talet barn i åldern 8 till 13 som anmält sig i år..

Nya Wermlands Tidningen - 26 sep 14 kl. 06:00

Djurgårdsskolan 1960-talet

Den här bilden togs i mitten av 1960-talet när Djurgårdsskolan precis var färdig. Fyra, då unga, killar i bästa skolkläder ställer upp sig för fotografen..

YLE - 14 aug 15 kl. 05:00

Sommarquiz: 1960-talet

Fem snabba frågor om 1960-talet.
((vis:949260)).

Blekinge Läns tidning - 19 nov 17 kl. 22:29

Var vore vi utan 1960-talet?

Romanen "Maken" från 1976 har översatts till en teaterpjäs fyrtio år efter publiceringen. Resultatet blir en rolig påminnelse om vilken enorm betydelse 1960-talet hade för vårt samhälle..

Nya Wermlands Tidningen - 29 mar 18 kl. 06:00

Hembygdsbilden: 1960-talet

Affärslivet på Storgatan i början av 1960-talet. Tobakshörnan och Haglunds och alla affärer har andra verksamheter i dag. Fotograf var Karl-Erik Nordin.

Sydöstran - 05 apr 18 kl. 16:00

USA blev fullvärdig demokrati på 1960-talet

USA var en ofullständig demokrati fram till mitten av 1960-talet. I amerikanska södern existerade ren apartheid som hade stora likheter med forna Sydafrika. .

Barometern - 18 jul 18 kl. 06:00

Vad var bäst med 1960-talet?

I och med att ”Musik på Larmtorget” höll 60-talstema under tisdagskvällen passade vi på att höra med publiken vad de tyckte var bäst med 1960-talet..

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 18 kl. 11:00

Trots att kommunen har mark står tomtkön still –finns folk som köat sedan 1960-talet

Kommunen vill inte att villapriserna ska sjunka – en del har köat sedan 1960-talet..

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

THL: Behåll ytterskorna på inomhus, det är bra för hälsan - förebygger astma och allergier hos barn

Ju mer bondgårdsbakterier det finns i hemmet, desto mindre är risken för att ett barn får astma. Den slutsatsen drar THL:s forskare efter att ha analyserat 1400 hem. Men det finns också andra åsikter..

YLE - 6 timmar sedan

Halla-aho: De nationalistiska partierna är här för att stanna - politikens brytningstid diskuterades på Gullranda

Överlever demokratin då politiken upplever en brytningstid, var ämnet under samtalen på presidentens sommarresidens Gullranda på måndagen..

YLE - 11 timmar sedan

Nattjouren vid Ekenäs sjukhus läggs inte ner i augusti - men bristen på anestesiläkare finns kvar

Uppdaterad. Raseborgs sjukhus framtid ska dryftas i en ny arbetsgrupp. Det blev beslutet styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS på måndagen..

YLE - 7 timmar sedan

“Vi måste följa lagen och vi kan inte se mellan fingrarna” - Raseborgspolitiker förklarar varför staden är tvungen att stoppa olovlig uthyrningsverksamhet

Nyheten att Raseborgs miljö- och byggnadsnämnd kräver att en privatperson slutar hyra ut sitt hus till turister har väckt mycket diskussion. Nämnden kan inte syssla med tyckande utan måste följa lagen, säger ordförande Mikael Nylund (SFP)..

YLE - 7 timmar sedan

Svenska Yle provåkte Borgbackens dyraste attraktion någonsin - se reportrarnas reaktioner under åket!

Berg- och dalbanan Taiga är Borgbackens största satsning genom tiderna. Det nya åket har kostat över 10 miljoner euro och ska locka våghalsar från överallt i världen..

YLE - 8 timmar sedan

Gruvlagen behöver inga stora förändringar, bara små preciseringar, säger ministerieutredning

Kommunernas rättigheter och miljöansvaret för eftervården av gruvor borde förstärkas, säger en ny utredning om lagarna kring gruvdrift i Finland..

YLE - 9 timmar sedan

Pojke lade upp "rasistfilm" om polis, som begärde 500 euro av pojkens familj – döms nu för brott mot tjänsteplikt

En polis i Helsingfors dömdes på måndagen till böter för brott mot tjänsteplikt efter att han krävt 500 euro av en familj för att ett videoklipp av honom lades upp på nätet. Äldre konstapeln ordnade ett möte i polishuset kvällstid och kom då med sitt krav. Enligt tingsrätten utnyttjade polisen sin tjänsteställning och gjorde sig skyldig till brott mot tjänsteplikt..

YLE - 9 timmar sedan

En kvinna med ryskt och finländskt medborgarskap diskriminerades då hon inte fick jobba i en garnisonsrestaurang

Helsingfors tingsrätt har friat den diskrimineringsåtalade mannen som skötte rekryteringen till Försvarsmaktens garnisonsrestaurang. Rätten anser att mannen hade fått lagstridiga instruktioner från Försvarsmakten..

YLE - 11 timmar sedan

HUS styrelse: Ny arbetsgrupp ska fundera på Raseborgs sjukhus framtid - samjourens öde nämns inte längre

Raseborgs sjukhus framtid ska dryftas i en ny arbetsgrupp. Det blev beslutet styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS på måndagen. Artikeln uppdateras..

YLE - 12 timmar sedan

Frontalkrock mellan personbil och lastbil i Terjärv – vägen avstängd

Olyckan skedde på Högnabbavägen i Terjärv i Kronoby på måndagsförmiddagen. Lastbilen blockerar vägen som kommer vara avstängd till tvåtiden, enligt räddningsverket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.