SVT > Inrikes

Wednesday, 26 June, 09:49

SVT - 12 jun 19 kl. 19:38

Här möter svenska spaningsplanet ett ryskt jetplanDet svenska spaningsflyget åkte genom internationellt luftrum när de mötte ett ryskt jetplan. Enligt Försvarsmaktens presschef Philip Simon gick allt väldigt odramatiskt till..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Försvarsmaktens, Philip Simon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här mötersvenska , spaningsplanetett , ryskt, jetplan
DI - 06 nov 14 kl. 10:50

Ryskt jetplan kränkte finskt luftrum

Ett ryskt jetplan kränkte finskt luftrum i slutet av augusti, enligt en undersökning som finska Gränsbevakningsväsendet har gjort. Men piloten uppgav till den finska flygledningen att han flög för Aeroflot. Det rapporterar Aftonbladet..

Nyheter 24 - 09 maj 12 kl. 14:01

Ryskt jetplan saknas i Indonesien


Minst 44 passagerare ska ha funnits ombord på planet som försvann spårlöst under onsdag förmiddag. JAKARTA. Planet, ett ryskt Suchoj Superjet 100 passanger, försvann under förmiddagen nära Indonesiens huvudtad Jakarta.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Hans cykel låter som ett jetplan

Man kan tro att ett jetplan håller på att landa vid Bräckefjärden. Men så dyker farkosten upp i rasande fart ? på asfalten.

BT - 25 apr 13 kl. 12:03

Böter i ryskt agentlags-fall

En rysk domstol dömde i dag den fristående valobservatörsorganisationen Golos att betala motsvarande 66 000 kronor i böter för att ha underlåtit att registrera sig som utländsk agent, rapporterar AFP. Det är det första rättsfallet som har koppling till landets omstridda "agentlag", sedan den klubbades igenom i fjol. Lagen tvingar alla oberoende organisationer som verkar politiskt i Ryssland - och som är finansierade med utländska medel - att registrera sig som "utländska agenter".

Kristianstadsbladet - 25 apr 13 kl. 12:01

Böter i ryskt agentlags-fall


En rysk domstol dömde i dag den fristående valobservatörsorganisationen Golos att betala motsvarande 66 000 kronor i böter för att ha underlåtit att registrera sig som utländsk agent, rapporterar AFP.Det är det första rättsfallet som har koppling till landets omstridda "agentlag", sedan den klubbades igenom i fjol. Lagen tvingar alla oberoende organisationer som verkar politiskt i Ryssland - och som är finansierade med utländska medel - att registrera sig som "utländska agenter".

Expressen - 20 jun 17 kl. 16:00

Ryskt flygplan nära amerikanskt plan över Östersjön

Ett ryskt jetplan flög en och en halv meter från ett amerikanskt flygplan över Östersjön under måndagen, rapporterar Fox News..

Sydsvenskan - 11 apr 15 kl. 14:03

Ryskt flyg "hotade" över Östersjön

Ett ryskt jaktplan hotade ett amerikanskt spaningsplan ovanför Östersjön i tisdags, uppger USA:s försvarsdepartement.Det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon beskriver markeringen som farlig och oprofessionell. Departementets talesperson tog inte ställning till avståndet mellan planen.

Helsingborgs Dagblad - 11 apr 15 kl. 14:03

Ryskt flyg "hotade" över Östersjön

Ett ryskt jaktplan hotade ett amerikanskt spaningsplan ovanför Östersjön i tisdags, uppger USA:s försvarsdepartement.Det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon beskriver markeringen som farlig och oprofessionell. Departementets talesperson tog inte ställning till avståndet mellan planen.

Helsingborgs Dagblad - 18 sep 18 kl. 02:40

Ryskt plan försvunnet vid Syriens kust

Ett ryskt militärflygplan med 14 personer ombord har försvunnit från försvarets radar ungefär samtidigt som robotar avfyrades mot staden Latakia, uppger Rysslands försvarsdepartement. USA tror att spaningsplanet av typen Il-20 oavsiktligt skjutits ned a.

Expressen - 21 okt 14 kl. 14:34

Ryskt spaningsflyg uppe över Östersjön

Ett ryskt signalspaningsflygplan ska ha varit uppe över Östersjön under tisdagen. Lettlands armé skriver på Twitter att man varit uppe med Natoplan: "Natos baltiska luftenhets F-16 jetplan uppmärksammade den 21 oktober ryska flygvapnets Il-20 över Östersjön"..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

183 000 barn har minst en förälder med skulder hos Kronofogden

En ny undersökning från Kronofogden visar att 183 000 barn i Sverige bor i hushåll där minst en förälder har skulder hos Kronofogden. Flera av dem känner både skam och skuld för familjens ekonomiska situation..

SVT - 11 timmar sedan

S och M i debatt om gängkriminaliteten i Sverige

Moderaterna anser att regeringen har tappat kontrollen över situationen med gängkriminalitet i Sverige. Frågan debatterades i riksdagen under tisdagen och på kvällen mötes Ulf Kristersson (M) och inrikesminister Mikael Damberg (S) i SVT:s Aktuellt..

SVT - 12 timmar sedan

Svensk forskarrapport: Kina bedriver hotfull kampanj mot svenska journalister och forskare

Kina bedriver en aggressiv påtryckningskampanj mot svenska journalister, forskare och mänskliga rättighetsaktivister sedan ett drygt år tillbaka. I vissa fall sker detta med inslag av hot och personangrepp mot utpekade individer. Det är slutsatsen av en forskarrapport från Utrikespolitiska Institutet som SVT tagit del av..

SVT - 12 timmar sedan

Ola Bini: Känner mig inte fri, nu börjar den riktiga kampen

Den svenske programmeraren Ola Bini som suttit häktad i Ecuador sedan i april släpptes för fyra dagar sedan. Men han får inte lämna landet och vet fortfarande inte vad han är anklagad för. – Min största frustration är att de inte presenterat ett enda bevis på att jag gjort något fel, säger han i en intervju med SVT Nyheter..

SVT - 14 timmar sedan

Extremt regnoväder på ingång i delar av Götaland

SMHI flaggar för extremt mycket regn i vissa delar av landet. Det gäller främst områden från Västra Götaland tvärs över landet till Södermanland och Östergötland. Den extrema värme i Europa just nu ser ut att påverka nederbörden.

SVT - 14 timmar sedan

Styrelsemedlem i Liberalerna lämnar efter Ullenhags avhopp

Partistyrelsemedlemmen Linnéa Darell väljer att lämna sitt uppdrag i Liberalerna. Det meddelar hon under tisdagen efter att Erik Ullenhag gick ut med att han hoppar av valet till partiledarposten..

SVT - 14 timmar sedan

Listeria hittad i varmkorv

Varmkorvar från Siljans chark återkallas efter att man har hittat listeriabakterier under en rutinkontroll..

SVT - 15 timmar sedan

AF-tjänst för nyanlända bröt mot lagen – hög chef anmäls efter advokatutredning

Arbetsförmedlingen anmäler en av sina högsta chefer till Statens ansvarsnämnd. En utredning från en advokatbyrå visar att chefen kan ha brutit mot lagen i samband med den kritiserade tjänsten Jobskills. Tjänsten, som ska hjälpa asylsökande hitta arbetsgivare, har i i flera reportage granskats av SVT..

SVT - 15 timmar sedan

SVT/Novus: Var femte väljare har förtroende för Sabuni

Erik Ullenhag avbröt sin kampanj under tisdagen – Nyamko Sabuni är nu ensam kandidat till partiledarposten i Liberalerna. Samtidigt har en stor del av väljarna förtroende för henne..

SVT - 17 timmar sedan

Plastikkirurg opererade sönder näsor – får tillbaka legitimation

Förvaltningsrätten upphäver Hälso-och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, beslut och ger nu tillbaka läkarlegitimationen till den plastikkirurg som orsakade skador på patienters näsor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.