Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 19 June, 01:48

Världen Idag - 12 jun 19 kl. 19:00

Vatikanen till angrepp mot genusteori i ny skolguideGenusteori är ett förvirrat koncept. Det är budskapet i en skrift som släppts av Vatikanen och är tänkt att fungera som en guide i katolska skolor. Idéerna förnekar den naturliga skillnaden mellan män och kvinnor, står det i texten..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Vatikanen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vatikanentill , angreppmot , genusteorii ny , skolguide
Sydsvenskan - 10 jun 19 kl. 18:45

Vatikanen: Genusteori ett förvirrat koncept

Vatikanen för första gången släppt en skrift som behandlar ämnet genusteori. Och den katolska institutionens dom är hård. Genusteori beskriv som "sällan grundad i mer än ett förvirrande frihetskoncept på känslornas och begärens område".

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 19 kl. 18:45

Vatikanen: Genusteori ett förvirrat koncept

Vatikanen för första gången släppt en skrift som behandlar ämnet genusteori. Och den katolska institutionens dom är hård. Genusteori beskriv som "sällan grundad i mer än ett förvirrande frihetskoncept på känslornas och begärens område".

Världen Idag - 12 jun 19 kl. 19:00

Vatikanen till angrepp mot genusteorier i skolan

Genusteori är ett förvirrat koncept. Det är budskapet i en skrift som släppts av Vatikanen och är tänkt att fungera som en guide i katolska skolor. Idéerna förnekar den naturliga skillnaden mellan män och kvinnor, står det i texten..

UNT - 10 jun 19 kl. 18:45

Vatikanen: Genusteori ett förvirrat koncept

Vatikanen för första gången släppt en skrift som behandlar ämnet genusteori..

GöteborgsPosten - 10 jun 19 kl. 18:45

Vatikanen: Genusteori ett förvirrat koncept

Vatikanen för första gången släppt en skrift som behandlar ämnet genusteori..

Dagen - 23 dec 14 kl. 13:00

Påven: Vatikanen lider av "andlig alzheimers"

I sitt jultal gick påve Franciskus till hårt angrepp mot byråkratin inom Vatikanen. Han radade bland annat upp 15 åkommor som han anser att kyrkan lider av..

Newsmill - 18 mar 12 kl. 21:15

Attacken mot genusteori bygger på ett förlegat vetenskapsbegrepp

http://www.newsmill.se/trackback/43890Doktorand i straffrätt: Claes Anderssons artikel om genusteori bygger på ett förlegat vetenskapsbegrepp och på konspirationsteorier..

Dagen - 20 jan 11 kl. 03:00

Vatikanen försökte hindra polisutredning

Vatikanen ville hindra de irländska biskoparna från att polisanmäla misstänkta pedofilpräster. Det framgår av ett brev från den påvlige nuntien på Irland till biskoparna 1997. Brevet skickades strax efter att kyrkan på Irland bestämt att prästers övergrepp skulle polisanmälas.

BT - 12 feb 13 kl. 16:27

Vatikanen förbereder farväl

Vatikanen förbereder ett högtidligt avsked av den avgående påven Benedictus XVI ? och inför valet av hans efterträdare. Själv blir Benedictus pensionär i påvedömet efter sina sista plikter.

Dagen - 25 aug 11 kl. 17:02

Vatikanen och SSPX i möte

Vatikanen och den ultrakonservativa gruppen SSPX ska mötas för samtal om en eventuell försoning.

Mötet kommer att äga rum den 14 september och förberedande samtal ska ha hållits "i en väldigt god atmosfär", enligt talespersoner för Society of Saint Pius X (SSPX). Vatikanens presstjänst har bekräftat att mötet ska äga rum, och att kardinal William Levada, prefekt för Troskongregationen, är kyrkans representant.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Konferenserna är en möjlighet till kalibrering

Sommaren är de kristna konferensernas tid. Denna vecka inbjuds det till såväl Nyhemsvecka som Torpkonferens, och på liknande sätt fortsätter det under hela semestertiden. På plats efter plats strålar Guds folk samman för att mötas inför Herrens ansikte.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Ekumenisk oenighet om abort i ny SKR-skrift

Sveriges kristna råd (SKR) kom nyligen ut med en skrift om människovärdet, där man försöker sammanfatta de olika kyrkornas syn och teologi i centrala frågor. På vissa områden, som till exempel i abortfrågan, konstaterar man att samfunden har olika synsätt..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Ebba Busch Thor ska gå i Prideparaden

KD-ledaren Ebba Busch Thor ska gå i årets Prideparad i Stockholm, trots att hon själv tidigare riktat kritik mot evenemanget. Det beskedet ger hon i en intervju med Expressen. – Som rörelse är Pride så otroligt viktig, säger hon..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Sköna Blekinge räcker långt som semestermål

– Det var så fantastiskt vackert, nästan lika fint som hemma i Blekinge! Så sade mina svärföräldrar en gång när de skulle beskriva sin senaste utlandssemester. Ja, varför ska man åka utomlands när man ”svemestra” i Blekinge?.

Världen Idag - Igår: 20:00

Välkomnar till möten med Jesus i Ladan

Midsommarhelgen 1887 hölls den första Torpkonferensen. Redan från starten samlade den tusentals besökare. Nu är tideräkningen framme vid sommaren 2019, och temat för den 133:e konferensen är ”Helande och hopp”..

Världen Idag - Igår: 16:50

KD försvarar hållning om familjeåterförening

Kristdemokraternas syn på rätt till familjeåterförening har kritiserats och påståtts vara orsak till att partiet inte går ännu starkare i opinionen. Men några planer på att svänga i frågan finns inte. – Vi i Kristdemokraterna tycker inte att barn ska skiljas från sina föräldrar, säger Hans Eklind, migrationspolitisk talesperson..

Världen Idag - Igår: 14:30

Nyhemsveckan tar sikte på Jesu fotspår

Med Jesu utmanande kallelse ”Kom och följ mig” som ledord bjuder Nyhemsveckan 2019 in till en vecka med det uttalade målet att inspirera till att slå följe med Mästaren själv..

Världen Idag - Igår: 11:48

Kritiserat böneförbud i Bromölla är inte totalt

Att Bromölla kommun har förbjudit bönestunder på arbetstid för sina anställda, har väckt starka reaktioner. Nu berättar kommunen för Världen idag att det inte innebär ett totalt förbud mot böner, utan att det handlar om att verksamheten inte ska påverkas..

Världen Idag - Igår: 11:33

Kvinnor presterar bättre på varmare kontor

Filtar, extra element under skrivbordet och smygande turer till kontrollpanelen. ”Termostatkriget” är ett välkänt begrepp på många arbetsplatser. Konflikten kan ha koppling till kombattanternas kön.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Bönepromenader

Så säger Herren, ”... jag ska leda dem när de går bedjande fram” (Jer 31:9). Det finns en rytm i relationen med Gud.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.