Barometern > Nyheter

Monday, 17 June, 01:39

Barometern - 12 jun 19 kl. 19:00

Mötesplats för äldre ska byggas ut - ”den bästa medicinen”Den populära mötesplatsen Jutegården i Nybro ska byggas ut. Nu vill kommunen även utöka mötesplatsen i Fröjdekulla i Alsterbro. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Jutegården, Nybro, Fröjdekulla, Alsterbro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mötesplatsför , äldreska , byggasut den bästa , medicinen
News55 - 18 mar 16 kl. 16:44

Ekonomidoktorn: Låt de äldre investera i bostäder innan det är för sent

Våra beslutsfattare saknar en samlad strategi för att tillgodose ett redan nu skrikande behov av bostäder för äldre medborgare, menar Petter Ahlström. Han är ekonomie doktor och grundare av Seniorvärldskonferensen, en mötesplats om hur morgondagens bästa seniorbostäder ska byggas och fungera. ”Läget är akut” Enligt Boverket behöver Sverige bygga över 700 000 nya bostäder.

Skånskan - 12 apr 18 kl. 08:00

Ny mötesplats vid Falsterbokanalen

HÖLLVIKEN Nu tas de första stegen för att utveckla området kring Falsterbokanalen till en attraktiv plats med havsnära bostäder och mötesplatser.
Vellinge kommun gick nyligen ut med en markanvisningstävling för området nordost om kanalen.– Vi hoppas på ett stort intresse för tävlingen och att vi får fram många spännande förslag för den första etappen av planen, säger stadsbyggnadschef Anna Möller.

SmålandsPosten - 01 dec 14 kl. 06:21

Kommunen: Ungdomarna i Araby behöver mötesplats

Det saknas en mötesplats för äldre tonåringar i Araby. Det tycker några ungdomar som i våras kontaktade kommunen. Den utredning som nu är klar bekräftar deras uppfattning.

Skånskan - 22 okt 15 kl. 14:00

Central mötesplats för unga öppnar igen

STAFFANSTORP Centrumpunkten för unga över 15 år har öppnat igen i Staffanstorp.Mötesplatsen kom till på önskemål från ungdomarna själva, öppnade i vintras och blev en framgång.
– I snitt hade vi 25-30 besökare varje tisdagskväll.

Skånskan - 12 jan 19 kl. 15:00

Lyckan över att öppna en åttonde mötesplats

Malmö Under fredagen invigdes Lyckan, en ny mötesplats i Malmö för äldre att umgås. ”Vi vill skjuta på åldrandet”, säger Mats Nilsson, förvaltningschef på MKB som var på plats och höll tal.Malmö stad har tillsammans med MKB Fastighets AB öppnat upp en åttonde mötesplats i Malmö: Lyckan.

Cornucopia - 13 feb 16 kl. 15:46

Få igång flyttkedjorna - bygg lägenheter åt äldre

Sverige behöver upp till 700 000 nya bostäder de kommande tio åren. Att få igång flyttkedjorna och få äldre att flytta till mer ändamålsenliga bostäder är ett effektivt sätt att frigöra resurser för att uppnå detta. Sverige bör alltså satsa på att bygga bostäder för äldre, sk trygghetsboenden.

Barometern - 06 aug 13 kl. 07:25

Ny ordförande vill skapa mötesplats

En ny restaurang som en mötesplats mitt i byn och ett nytt fritids.
Ännu finns inte inga konkreta planer, men funderingar finns och i Långasjö brukar funderingar bli verklighet. För ett antal år sedan brann den gamla restaurangen ner.

BT - 26 nov 14 kl. 06:05

Blodförtunnande bra även för äldre

Allt fler äldre behöver blodförtunnande läkemedel. Men många blir utan på grund av rädsla för allvarliga biverkningar. Nu visar en ny rapport att nyttan med medicinen överväger riskerna för äldre.

Sydsvenskan - 04 jan 16 kl. 09:11

Svårt att hjälpa deprimerade äldre

Antidepressiva mediciner fungerar sämre på äldre och biverkningarna blir fler. Nu kan Socialstyrelsen komma att ändra sina rekommendationer, uppger Sveriges Television.— Ju äldre man blir, desto sämre effekt har medicinen.

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 16 kl. 09:11

Svårt att hjälpa deprimerade äldre

Antidepressiva mediciner fungerar sämre på äldre och biverkningarna blir fler. Nu kan Socialstyrelsen komma att ändra sina rekommendationer, uppger Sveriges Television.— Ju äldre man blir, desto sämre effekt har medicinen.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Lufthansa bromsar in

Barometern - 30 minuter sedan

Galiciska separatistledare gripna

Barometern - 1 timme sedan

Strömavbrott i Sydamerika – miljoner utan el

Nästan hela Argentina och Uruguay blev utan el efter ett massivt strömavbrott på söndagen. Argentinas president säger att han aldrig sett något liknande och utlovar en grundlig utredning..

Barometern - 1 timme sedan

Qatar tog historisk poäng i Copa América

Barometern - 1 timme sedan

Utryckning till singelolycka på riksväg 25

Sent på söndagskvällen ska en singelolycka med personbil har inträffat på riksväg 25 öster om Eriksmåla..

Barometern - 2 timmar sedan

Italien fick pangstart på hemma-EM

Barometern - 2 timmar sedan

Boris och brexit huvudämnen i Torydebatt

Brexit var den stora frågan när fem hoppfulla kandidater till posten som ledare för Konservativa partiet möttes i en tv-debatt. Favoriten Boris Johnson var inte på plats men stal ändå mycket av utrymmet..

Barometern - 2 timmar sedan

Förteget om Hongkong på fastlandet

Protesterna i Hongkong omnämns knappt i Fastlandskinas statliga och regeringstrogna medier. I kinesiska sociala medier har bilder och omnämnanden av händelserna tagits bort..

Barometern - 3 timmar sedan

"Trollkarl" försvann i trick i Ganges

Barometern - 3 timmar sedan

Ståhl gjorde det igen – tredje raka vinsten

Daniel Ståhl hade tagit hem de två inledande Diamond League-tävlingarna. Och det blev en tredje rak seger. Den svenske diskuskastaren vann i Rabat med ett kast på 69,94 meter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.