Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 25 June, 10:16

Nyan - 12 jun 19 kl. 19:04

Beijar vill bevara kantstenar på begravningsplatsenDet ska inte vara tillåtet att ta bort kantstenarna runt gravarna på Mariehamns begravningsplats när de återanvänds. Det anser Christian Beijar i en motion till kyrkofullmäktige. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Mariehamns, Christian Beijar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beijarvill , bevara, kantstenar, begravningsplatsen
YLE - 07 okt 14 kl. 10:33

Inget riksdagsval för Marcus Beijar

Politices magister Marcus Beijar från Korsholm blir ny politisk sakkunnig för Svenska Bildningsförbundet för att stärka bevakningen av svenska Österbotten. Beijar ställer därmed inte upp i kommande riksdagsval. Beijar ska följa och delta i samhällsdiskussionen och styra Svenska Bildningsförbundets verksamhet i Österbotten - Jag ser med intresse fram emot att ta itu med de utmaningar som Österbotten står inför.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:49

Bengt Beijar får stöd av Anvias styrelse

Anvias styrelseordförande Bengt Beijar får stöd av Anvias styrelse. Styrelsen står enhälligt bakom Beijar, skriver styrelsens vice ordförande Aaro Honkola efter att Elisa krävt ordförandebyte. Det var för en vecka sedan som telejätten Elisa genom ekonomidirektör Jari Kinnunen krävde ordförandebyte i Anvias styrelse.

Norrtelje Tidning - 20 apr 13 kl. 11:21

Vassa kantstenar ska åtgärdas

Höga vassa kantstenar repar fälg och krossar däck i centrum av Hallstavik. Nu ska kommunen åtgärda problemen efter att ett 50-tal bilister hört av sig..

YLE - 22 feb 17 kl. 11:51

Trångt på nya begravningsplatsen i Jakobstad

Nya begravningsplatsen i Jakobstad utvidgades för några år sedan men redan då stod klart att det behövs mera mark för att klara behoven på längre sikt. Staden och samfälligheten har nu kommit överens om ett intentionsavtal för markbyte. I slutet av maj kommer en arbetsgrupp från samfälligheten att presentera planerna för utvidgningen och grannarna får också säga sin åsikt om planerna.

YLE - 15 jun 18 kl. 14:45

Ett besök på begravningsplatsen - en modern andaktsstund

Att sköta om gravar är viktigt för den finländska folksjälen. Det är ett sätt att bevara och hedra döda släktingars minne. Det säger kyrkoherde Tom Ingvesgård, som också tror att det handlar om en modern andaktsstund..

Nyan - 19 dec 17 kl. 20:54

Beijar (S) lämnar ordförandepost

Efter att i sex års tid ha svingat stadsfullmäktiges ordförandeklubba i Mariehamn stiger Christian Beijar (S) nu åt sidan och fortsätter som en ordinarie ledamot i fullmäktige. Vem som övertar ordförandeskapet avgörs i januari. Socialdemokraterna lämnar posten enligt en politisk överenskommelse, som fattades efter valet, med det något större partiet Moderaterna.

YLE - 14 maj 18 kl. 07:41

Lovisa stad glömde bort begravningsplatsen för smådjur

Begravningsplatsen för smådjur i Lovisa väcker diskussion på sociala medier då den sakta men säkert håller på att förfalla. Vem ansvarar för begravningsplatsen eller finns den alls längre?.

Nya Wermlands Tidningen - 26 jul 13 kl. 10:52

Håkan Beijar tog första etappsegern

På etapp fyra i O-ringen fick Degerfors OK i går årets första etappseger. Håkan Beijar vann klassen H65M med 15 sekunder till godo och får i dagens jaktstart gå ut som sjua. Stora löftet Filip Jacobsson hade ingen lycka under torsdagen och föll tillbaka en placering i totalen..

Sydsvenskan - 16 feb 12 kl. 06:30

Samlad expertis vill ­bevara dina kärleksbrev

Nätverket Vårda och Bevara i Skåne har som syfte att sprida kunskap om hur ett kulturarv bör bevaras. I nätverket finns specialister som ska hjälpa både privatpersoner och offentliga ­institutioner att sköta om sina värdefulla föremål.
Hösten 2011 bildades nätverket Vårda och Bevara i Skåne.

VBL - 03 nov 12 kl. 17:22

Olycka vid begravningsplatsen

En trafikolycka inträffade vid begravningsplatsen i Vasa vid 17.40-tiden på lördagen..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 45 minuter sedan

De planterar flytande reningsverk i Långsjön

Dricksvattnet från Långsjön får nu lite naturlig hjälp. .

Nyan - 2 timmar sedan

Skarp kritik i anmärkningar mot nya delgeneralplanen

Totalt har det lämnats in 21 anmärkningar mot förslaget till ny delgeneralplan för Mariehamns centrum. Ett gemensamt tema är våningstal och parkeringsplatser. Av alla anmärkningar är en genomgående positiv.

Nyan - 3 timmar sedan

Fängelsedom för grov stöld på Ålands radio

15 månaders villkorligt fängelse: det blev domen för mannen som stal utrustning från Ålands radio och tv hösten 2016. Stölden var dock långtifrån den enda åtalspunkten. .

Nyan - 12 timmar sedan

JoHo Pyro vidare till stor fyrverkerifinal

Nästa veckas lördag smäller det. JoHo Pyro är en av finalisterna i en internationell fyrverkeritävling i Vietnam med Storbritannien som motståndare. .

Nyan - 12 timmar sedan

Husö färjfäste repareras

Husö färjfäste har varit skadat och har under en tid haft en viktbegränsning på 5 ton. Nu stängs färjfästet av helt för biltrafik under tisdag och onsdag 2–3 juli. Ålandstrafiken meddelar att det sker efter avgången 07.

Nyan - 15 timmar sedan

Abstrakt realism i ny utställning på Smakbyn

För andra sommaren i följd ställer Helsingforsbaserade konstnären och sommarålänningen Nina Liemola ut målningar på Smakbyn. Namnet på årets utställning, Future abstracts, tar sin utgångspunkt i klimatkrisens påverkan på vårt landskap. .

Nyan - 15 timmar sedan

Gasläckage på Ålandsvägen

En räddningsinsats pågår just nu på Ålandsvägen. Enligt Alarmcentralens hemsida rör det sig om ett gasläckage och brandkår och ambulans är på plats. Artikeln uppdateras.

Nyan - 16 timmar sedan

Bil brann i Lemland Rörstorp

En förare i Lemland råkade ut för att bilmotorn började ryka, och när han stannade bilen utanför hemmet i Lemland Rörstorp fattade bilen eld. Händelsen inträffade sent på måndagseftermiddagen. – Bilen var parkerade nära ett mindre uthus, men ägaren kunde begränsa och fördröja branden tills den första släckningsbilen anlände, säger räddningschef Lennart Johansson.

Nyan - 16 timmar sedan

ÅMHM kräver åtgärder av fårägare

Fåren saknade vatten, deras ull var mycket lång, de var magra och gick i blandade grupper som ledde till inavel och okontrollerad avel. ÅMHM har nu ålagt ägaren att genomföra sju olika åtgärder.
Stödutfodring och fri tillgång till vatten är två av de åtgärder som ÅMHM kräver att fårägaren måste sätta in direkt.

Nyan - 20 timmar sedan

Dyr omkörning

En man har dömts till grovt äventyrande av trafiksäkerheten i Ålands tingsrätt. Enligt domen körde mannen om en annan bil på Eckerövägen väl medveten om att en annan bil kom i möte. För att undvika frontalkrock blev den mötande bilisten tvungen att bromsa så hårt att ABS systemet slog in på torr asfalt och körde så nära vägrenen som möjligt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.