DN > Inrikes

Sunday, 16 June, 04:50

DN - 12 jun 19 kl. 18:59

Brasiliens ambassad ber svensk matkedja att upphöra med bojkottBrasiliens ambassad försöker övertala matkedjan Paradiset att upphöra med sin bojkott av brasilianska produkter. Ambassaden menar att jordbruket kanske inte använder alla de hundratals bekämpningsmedel som godkänts av president Bolsonaros regering..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Paradiset, Bolsonaros

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brasiliens, ambassad, bersvensk , matkedjaatt , upphöramed , bojkott
Expressen - 12 jun 19 kl. 23:16

Ambassad försöker få matkedja stoppa bojkott

Brasiliens ambassad i Sverige försöker få svenska livsmedelskedjan Paradiset att stoppa sin bojkott mot brasilianska produkter. I ett brev uttrycker ambassaden att landet är utsatt för en orättvis mediekampanj och att flera andra länder använder mer bekämpningsmedel än Brasilien. .

DN - 29 dec 18 kl. 16:44

Netanyahu hoppas att Brasilien flyttar ambassad till Jerusalem

När Jair Bolsonaro tillträder som Brasiliens president på nyårsdagen hoppas Israels premiärminister Netanyahu att löftet infrias om att flytta även Brasiliens ambassad från Tel Aviv till Jerusalem. Men Bolsonaro tvekar..

BT - 24 jun 12 kl. 03:00

Ambassadörer i Paraguay tas hem

Argentina har kallat hem sin ambassadör i Paraguay som protest mot avsättningen av president Fernando Lugo sedan en riksrätt fällt honom. Argentinas president Cristina Fernandez kallade Lugos avsättning för kupp.
Även Brasiliens regering har beslutat kalla hem sin Asunciónambassadör.

DN - 04 jun 19 kl. 20:44

Svensk matkedja bojkottar brasilianska produkter

RIO DE JANEIRO. Det ökade godkännandet av bekämpningsmedel i Brasilien har fått den svenska matvarukedjan Paradiset att rensa hyllorna från brasilianska livsmedel. Sedan årsskiftet har Brasiliens president Jair Bolsonaro godkänt 197 nya bekämpningsmedel, varav många är förbjudna inom EU..

YLE - 22 apr 16 kl. 12:36

Alkoholiserad rockstjärna blev Jesus-ambassadör

Missbruket blev för mycket för musikern Pontus J Backs kropp. Levern gav upp och han var säker på att han skulle dö. Men när han låg på dödsbädden fick han en andra chans.

YLE - 17 nov 16 kl. 09:04

Förre ambassadören i Stockholm Viinanen får varning - personal vittnar om sexuellt ofredande

Utrikesministeriet har gett en skriftlig varning åt utrikesrådet, den tidigare Stockholmsambassadören Jarmo Viinanen. UM anser i sitt beslut att Viinanen inte har uppträtt på det sätt som hans ställning och hans uppdrag som ambassadör, utrikesråd och ambassadchef förutsätter. UM säger att Viinanen har agerat i strid med sin tjänsteplikt som chef för Finlands ambassad i Stockholm.

Vimmerby Tidning - 06 apr 13 kl. 06:06

Planer på matkedja i Abborraviken

Enligt uppgift kan det vara aktuellt med ytterligare en matkedja vid Abborraviken i Eksjö. Men näringslivschefen Marcus Axelsson lämnar inte ut några uppgifter.
– Jag kan inte lämna några uppgifter eftersom inget är klart..

Helsingborgs Dagblad - 27 aug 13 kl. 02:52

Brasiliens utrikesminister avgår

Brasiliens utrikesminister Antonio Patriota avgår till följd av politiska spänningar i förhållandet till grannlandet Bolivia. Han ersätts av FN-ambassadören Luiz Alberto Figueiredo. President Dilma Rousseff tillkännagav bytet på måndagen sedan en brasiliansk diplomat avslöjat att han hjälpt en boliviansk oppositionspolitiker att fly till Brasilien..

Kristianstadsbladet - 27 aug 13 kl. 02:50

Brasiliens utrikesminister avgår


Brasiliens utrikesminister Antonio Patriota avgår till följd av politiska spänningar i förhållandet till grannlandet Bolivia. Han ersätts av FN-ambassadören Luiz Alberto Figueiredo.President Dilma Rousseff tillkännagav bytet på måndagen sedan en brasiliansk diplomat avslöjat att han hjälpt en boliviansk oppositionspolitiker att fly till Brasilien.

NT - 27 aug 13 kl. 02:50

Brasiliens utrikesminister avgår

Brasiliens utrikesminister Antonio Patriota avgår till följd av politiska spänningar i förhållandet till grannlandet Bolivia. Han ersätts av FN-ambassadören Luiz Alberto Figueiredo..

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Ultrahögern bakom maktskiften i Spanien

Styret i Madrid återgår till högersidan efter en fyraårig period med vänsterprofilen Manuela Carmena som borgmästare. Stödet från högerextrema Vox avgjorde saken. Liknande uppgörelser görs runt om i Spanien..

DN - 6 timmar sedan

Dansk regering osannolik innan folketinget samlas

Det nya danska folketinget samlas för första gången på fredag om en vecka. Regeringssonderande Mette Frederiksen (S) tror inte att hon kommer att ha nått en uppgörelse innan dess..

DN - 10 timmar sedan

Live: Stefan Löfven (S) talar på Järvaveckan

I dag, lördag, är det statsminister Stefan Löfvens (S) tur att tala på Järvaveckan. Följ talet direkt på DN.se..

DN - 11 timmar sedan

Fotograf fångade blixtnedslag i Öresundsbron

Ett kraftigt åskväder drog på lördagseftermiddagen fram över södra Skåne. Blixten orsakade två bränder i bostadshus och flera personer skadades. TT:s fotograf lyckades fånga en av de kraftiga blixtarna när den slog ned i Öresundsbron.

DN - 13 timmar sedan

Seger: ”Vi behöver bli mer distinkta mot Thailand”

Fart på bollen och mer distinkta i den sista tredjedelen jämfört med i matchen mot Chile. Det vill Sveriges lagkapten se i matchen mot Thailand i morgon. – Men det viktigaste är att vinna matchen, sedan hur vi gör det får vi se i morgon, säger Caroline Seger..

DN - 14 timmar sedan

Italienske regissören Franco Zeffirelli död

Den italienske film- och operaregissören Franco Zeffirelli har avlidit, 96 år gammal, skriver nyhetsbyrån AFP..

DN - 15 timmar sedan

Drakes ”förbannelse” bruten efter historiska segern

Drake firade Toronto seger i NBA-slutspelet hårt.  Utöver att den resulterade den första NBA-titeln för ett kanadensiskt lag, kan segern markera slutet för den förbannelse som världsartisten sägs ha burit med sig. I sådana fall kan supportrar världen över sluta frukta när han dyker upp i avgörande ögonblick..

DN - 16 timmar sedan

Guatemala kan bli Trumps vaktpost mot migranter

Sedan Mexiko sagt nej till att bli USA:s buffertland för centralamerikanska migranter förhandlar Washington med Guatemala om samma uppdrag, rapporterar Voice of America. Ett avtalsutkast blev klart i veckan..

DN - 17 timmar sedan

Japans förbundskapten räknar bort storstjärnan från hemma-OS

TOKYO. Ledningen för det japanska simlandslaget räknar bort superstjärnan Rikako Ikee från OS på hemmaplan nästa år. I februari upptäcktes att Sarah Sjöströms potentiellt värsta konkurrent i fjärilsimmet, drabbats av blodcancer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.