Expressen > Kultur

Thursday, 20 June, 01:37

Expressen - 12 jun 19 kl. 18:38

Kinas aggression går från Hongkong – till SverigeKarin Olsson om Kinas ökande maktanspråk i Hongkong – och Sverige..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Hongkong, Sverige, Olsson, Kinas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinas, aggression, gårfrån , Hongkongtill , Sverige
BT - 05 okt 14 kl. 10:45

Hongkong har vaknat ? vad händer om väckarklockan slås sönder?

Hongkongborna har genomgått sitt dop i demokrati. "Demokrati är inte bara ett valsystem, det handlar också om folkets demokratiska kvalitét”, tweetade Benny Tai, en av intiativtagarna till Occupy Central i helgen. Om det stämmer så har aktivisterna redan vunnit.

BT - 02 okt 14 kl. 10:59

Peking varnar för kaos i Hongkong

Peking varnar för att de pågående demonstrationerna i Hongkong kan orsaka "kaos" i staden. USA och Kina grälar nu öppet om protesterna.Kinas ledning uttalar också sitt stöd för den hårt ansatte Leung Chun-Ying, stadens högsta ledare, i en artikel på förstasidan i den statliga tidningen Folkets dagblad.

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 01:44

Kritiskt dag för Hongkong-protester


Efter en regnig natt fortsätter i dag gatuprotesterna i Hongkong. Onsdagen är Kinas nationaldag och det kommunistiska Kinas 65-årsdag, och enligt medier på plats rör det sig om hundratusentals prodemokratiska aktivister som har tagit sig ut på affärsgatorna i den forna brittiska kronkolonin.Under dagen väntas USA:s utrikesminister John Kerry och hans kinesiske kollega Wang Yi diskutera protesterna i Hongkong när de båda ska överlägga - ett samtal som var bestämt innan protesterna drog igång i helgen.

BT - 01 okt 14 kl. 01:44

Kritiskt dag för Hongkong-protester

Efter en regnig natt fortsätter i dag gatuprotesterna i Hongkong. Onsdagen är Kinas nationaldag och det kommunistiska Kinas 65-årsdag, och enligt medier på plats rör det sig om hundratusentals prodemokratiska aktivister som har tagit sig ut på affärsgatorna i den forna brittiska kronkolonin. Under dagen väntas USA:s utrikesminister John Kerry och hans kinesiske kollega Wang Yi diskutera protesterna i Hongkong när de båda ska överlägga - ett samtal som var bestämt innan protesterna drog igång i helgen.

SVT - 27 okt 18 kl. 11:02

Hotet mot demokratin växer i Hongkong – Kinas grepp allt hårdare

Kinas grepp om Hongkong blir allt hårdare, trots löften om mer demokrati när regionen blev en del av Kina för 20 år sedan. SVT:s Korrespondenterna möter människor som upplever allt mindre möjlighet att tala fritt. – Många människor har vant sig vid friheten.

Nerikes Allehanda - 11 nov 14 kl. 05:09

Gästkrönika: Hongkong kämpar för sin frihet!

Under denna höst har gator och torg i Hongkong ockuperats av tiotusentals demonstranter. Utrustade med paraplyer för att skydda sig mot det fallande regnet och kravallpolisens tårgas och pepparspray protesterade de mot att Kinas regering fattat beslut om att valet som utlysts till 2017, där Hongkongs näste ledare skulle komma att väljas, inte kommer att bli det fria val som tidigare utlovats.I stället har Kina tydligt och klart deklarerat att valet kommer att kunna hållas – men att man förbehåller sig rätten att besluta om vilka kandidater som får ställa upp!

BT - 02 dec 14 kl. 16:34

Besvikelse i Hongkong efter reträtt

Besvikelsen är stor bland studenter i Hongkong över att initiativtagarna till proteströrelsen Occupy Central vill avbryta gatuprotesterna. - De sviker oss, säger en student.- Nu talar de om reträtt.

YLE - 11 jun 17 kl. 18:20

Finsk film och musik, finsk mat och dryck - nu firas Finland i Hongkong

Omständigheterna är så finska som de kan vara. Snuttar av svartvita finska filmer visas på en skärm, finsk musik spelas på hög volym och de aningen stela men muntra gästerna bjuds på finska läckerbitar och drycker. Majoriteten av gästerna är ändå inte finländare utan Hongkongbor.

BT - 23 jun 13 kl. 10:31

Snowden har lämnat Hongkong

En talesman för regeringen i Hongkong bekräftar att Snowden har lämnat territoriet. Det ska ha skett frivilligt och på laglig väg. South China Morning Post skriver enligt AFP att Snowden är på väg till Moskva på ett Aeroflotplan.

BT - 29 sep 14 kl. 03:19

Protesterna i Hongkong fortsätter

Minst 38 personer har skadats under massprotesterna i Hongkong, sedan polis skjutit tårgas mot demonstranter. Oroligheterna betecknas som de värsta sedan den forna brittiska kolonin återlämnades till Kina 1997.- Om jag inte står upp för våra rättigheter i dag så kommer jag att hata mig själv i framtiden.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Barnen i orten vet allt om att leva i rasismen

Det är svårt att drömma för den som redan vet att framtiden är förlorad.Duraid Al-Khamisi uppmanar orternas barn att förändra samhället..

Expressen - 19 timmar sedan

Fattigdom och ojämlikhet är en svensk historia

Det strävsamma arbetarparet är bekanta figurer i litteraturen. Annina Rabe gillar hur Ida Andersen gör något nödvändigt av dem. .

Expressen - Igår: 19:00

Hongkong – en kultur nödvändig att försvara

Två miljoner människor marscherar på Hongkongs gator i protest mot Kinas ökade inflytande.Jojje Olsson berättar om ett land som behöver omvärldens stöd..

Expressen - Igår: 16:15

Gardet livnär sig på att hata och att hatas

Feministiska Gardet outade en 16-åring på Instagram.Gunilla Brodrej påminner om elementära publicistiska regler och att hat föder hat..

Expressen - Igår: 06:30

Välkommen till Sverige, Sayragul Sauytbay!

Sayragul Sauytbay flydde från de kinesiska arbetslägren i Xinjiang-provinsen. Magnus Fiskesjö berättar om en modig kvinnas väg till Sverige.  .

Expressen - I förrgår: 20:49

Damfotbollen är inte ett feministiskt spektakel

Damernas fotbolls-VM ramas in med peppig feminism och influensers.Elin Grelsson Almestad varnar för den gullande välviljan. .

Expressen - I förrgår: 16:29

Vad gjorde du under Tjernobylkatastrofen?

I det nya avsnittet av podcasten Lunch med Montelius pratar Gunilla Brodrej om tv-serien ”Chernobyl”..

Expressen - I förrgår: 16:00

Friheten i Hongkong har fullbordat mitt liv

I söndags demonstrerade två miljoner människor mot Kinas planerade utlämningsavtal med Hongkong. Den kinesiska författaren Yan Lianke förklarar varför friheten i Hongkong betyder allt..

Expressen - I förrgår: 07:00

Nu lär Kamratposten våra döttrar att raka benen

Vissa uppslag av Kamratposten är mer vikta och lästa än andra. Daniel Sjölin har läst det senaste numret..

Expressen - I förrgår: 06:30

Jesuspojken vänder upp och ned på klassen

Almapristagaren 2018 Jaqueline Woodson är aktuell med en ny roman på svenska.Valerie Kyeyune Backström njuter av en komplex berättelse om tro..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.