DI > Ekonomi

Thursday, 20 June, 01:18

DI - 12 jun 19 kl. 18:32

Helt rätt att ta upp kampen om batterierLEDARE. Det växande misstroendet mot Kina, och handelskriget, talar för alternativa europeiska producenter som Northvolt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ledare, Kina, Northvolt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helträtt att ta upp , kampenom , batterier
DI - 08 nov 17 kl. 08:45

Lamborghini tar fram elbil utan batterier

Den italienska sportbilstillverkaren Lamborghini kan bli först i världen med en elbil som helt saknar batterier. Tillsammans med forskare på det amerikanska toppuniversitetet MIT håller bolaget på att utveckla en ny konceptmodell kalla Terzo Millennio, det tredje millenniet på italienska..

YLE - 06 maj 15 kl. 03:50

Billigare batterier revolutionerar elförsörjningen

Vindkraft och solenergi har gjort stora framsteg under senare år, men det som har hållit tillbaka utvecklingen och som många har kritiserat är att den energi de producerar är kortvarig. Massiva batterier som låter hushåll lagra förnybar energi har ändå snabbt blivit billigare. Andreas Frejborg.

ÖstersundsPosten - 04 apr 16 kl. 11:24

Skolelever i länet på jakt efter batterier

Den 16 mars startade den Stora Batterijakten för i år. Tävlingen går ut på att fjärdeklassare i hela landet ska samla ihop så mycket batterier som möjligt till återvinning. I tre veckor pågår insamlingen och den klass som samlat in flest kilo per elev vinner tävlingen.

Länstidningen i Jämtland - 04 apr 16 kl. 11:24

Skolelever i länet på jakt efter batterier

Den 16 mars startade den Stora Batterijakten för i år. Tävlingen går ut på att fjärdeklassare i hela landet ska samla ihop så mycket batterier som möjligt till återvinning. I tre veckor pågår insamlingen och den klass som samlat in flest kilo per elev vinner tävlingen.

Dagensanalys.se - 07 dec 17 kl. 13:15

Digitala elbilar är framtiden – BMW tar upp kampen med Tesla

BMW tänker inte låta Tesla stå ensamma med elbilar i premiumsegmentet BMWs plan de kommande åren är att dominera marknaden för elbilar med delade plattformar. De kommer att ha bättre batterier och en 800 hästars superbil i framtiden. Man får en känsla av att BMW känner sig hotade av Tesla som länge har fått ha marknaden av elbilar för sig själva.

SR - 15 maj 19 kl. 16:00

Volvo säkrar tillgången till batterier för elbilar

Biltillverkaren Volvo Cars har nu säkrat tillgången till batterier till företagets framtida elbilar. Ett viktigt besked, eftersom kampen om batterierna är hård mellan biltillverkarna..

Skånskan - 23 mar 17 kl. 14:01

Fjärdeklass byter kakor mot gamla batterier

STAFFANSTORP Minst 400 ”batterikakor ”bakades av elever i klass 4a på Baldersskolan på torsdagen.
På fredagen byter eleverna bort godsakerna mot begagnade batterier. ERWP.

BT - 21 mar 14 kl. 08:28

Laddade elever hamstrar batterier

Målet är att samla in 48 ton förbrukade batterier i Sverige. Elever från Borås och Sjömarken såg till att kampanjstarten blev tung med sammanlagt bidrag på över 300 kilo. Bam!

BT - 21 mar 14 kl. 08:28

Laddade elever får hamstra batterier

Målet är att samla in 48 ton förbrukade batterier i Sverige. Elever från Borås och Sjömarken såg till att kampanjstarten blev tung med sammanlagt bidrag på över 300 kilo. Bam!

Nyteknik - 08 dec 14 kl. 07:40

Uttjänta laptop-batterier driver led-lampor i ett år

TEKNIKSVEPET. 70 procent av insamlade laptop-batterier har nog med kräm kvar för att driva lampor i ett helt år. Här är ett urval av de senaste tekniknyheterna..

IDG - 08 dec 14 kl. 13:54

Kasserade batterier lyser upp slummen


Miljontals batterier från bärbara datorer slängs helt i onödan. I stället kan de ljus åt fattiga familjer - fyra timmar, varje dag, i ett år..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Federala myndigheter undersöker Deutsche Banks hantering av penningtvätt

Federala myndigheter undersöker om Deutsche Bank har uppfyllt regler som syftar till att stoppa penningtvätt och andra typer av brott..

DI - 2 timmar sedan

Lars Adaktusson lämnar KD:s partistyrelse

Lars Adaktusson lämnar KD:s partistyrelse och rollen som vice partiledare, uppger han för Expressen..

DI - 3 timmar sedan

Styrelseledamot i Bravida dumpar aktier för 25,5 miljoner

Staffan Påhlsson, som är styrelseledamot i installationsbolaget Bravida sedan våren 2016 och som tidigare har varit Bravidas vd, sålde den 18 juni 300.000 aktier i bolaget. .

DI - 3 timmar sedan

Per Bolund välkomnar Göran Perssons löfte: ”Låter lovande”

Regeringen vill se hårdare tag mot penningtvätt och går nu fram med en rad nya åtgärder för att skärpa regelverket. Samtidigt förväntar sig finansmarknadsminister Per Bolund ett mer aktivt arbete även från bankernas sida..

DI - 3 timmar sedan

Fed-besked lyfte Wall Street över nollstrecket

Beskedet att den amerikanska centralbanken, Fed, lämnar styrräntan oförändrad fick New York-börserna att klättra över nollstrecket och stänga på plus. Breda S&P 500 avslutar upp 0,3 procent, medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex avancerade 0,5 procent under onsdagens handelssession..

DI - 3 timmar sedan

Vårt konfliktintresse sprider falska nyheter snabbare

Man kan lätt tro att Facebooks och Twitters produkter är plattformar som låter oss dela bilder och artiklar. Men deras produkt är din och min uppmärksamhet som de fångar in med bilder och artiklar och sedan säljer till annonsörer.  .

DI - 4 timmar sedan

Ryktet om Silicon Valleys död överdriven – här är ödesfrågorna

Sommaren 2017 landade Di:s utsände i Palo Alto. Två år senare har Silicon Valley genomgått sin kanske mest dramatiska period någonsin. Här listar Andreas Cervenka tio personliga spaningar från tiden i världsekonomins nya maktcentrum..

DI - 4 timmar sedan

Di:s Silicon Valley-korrespondent: ”Stubintråd som väntar på en gnista”

7 frågor till Andreas Cervenka, Di:s utsända i Silicon Valley som nu återvänder till Stockholm..

DI - 4 timmar sedan

Italiens styrande koalition föreslår reform för centralbanken

Den regerande italienska koalitionen har arbetat fram ett utkast till ett lagförslag som ska ge regeringen och parlamentet rätten att utse centralbankens fem ledamöter..

DI - 4 timmar sedan

Signal om att Fed är beredd att möta marknaden

Efter Federal Reserves beslut att lämna styrräntan oförändrad på onsdagen ökar sannolikheten för en räntesänkning i juli ytterligare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.