DI > Ekonomi

Sunday, 16 June, 16:53

DI - 12 jun 19 kl. 18:33

Nordic Capital flyr MuntersEfter den fiaskoartade noteringen av Munters startar riskkapitalbolaget Nordic Capital nu sin reträtt från bolaget. Frågan är nu om Wallenbergsfärens FAM  passar på att köpa mer aktier i Munters..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Capital, Munters, Nordic Capital, Wallenbergsfärens FAM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordic, Capital, flyr, Munters
PrivataAffärer - 13 jun 19 kl. 08:52

Nordic Capital sålde storpost i Munters med 10 procents rabatt

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen. Det innebär en rabatt på 10 procent jämfört med onsdagens stängningskurs vid 48:98 kronor. Efter försäljningen av aktierna, som utgjorde 13,6 procent av Munters totala antal aktier, äger Nordic Capital-bolaget Cidron 36,5 procent av Munters aktiekapital.

DI - 18 dec 16 kl. 13:58

Munters ingen rolig historia för Nordic Capital

Nordic Capital är på väg att sälja fuktspecialisten Munters, som köptes ut från börsen 2010 efter en uppmärksammad budstrid. Men trots en prislapp på över 10 miljarder kronor, så väntas Nordic Capital inte summera någon kanonaffär..

DI - 12 jun 19 kl. 17:41

Nordic Capital storsäljer aktier i Munters

Riskkapitalbolaget Nordic Capital, genom bolaget Cidron Maximus, vill sälja 25 miljoner aktier i fukthanteringsbolaget Munters genom ett så kallat accelererat bokbyggande som genomförs av Carnegie och Jefferies. .

DI - 13 jun 19 kl. 08:05

Klart: Nordic Capital säljer storpost i Munters

Riskkapitalbolaget Nordic Capital har avyttrat 25 miljoner aktier i fukthanteringsbolaget Munters till kursen 44 kronor..

DI - 12 jun 19 kl. 19:36

Di avslöjar: De storköper aktier av Nordic Capital

Di kan avslöja att en stor aktör köper aktier för närmare en kvarts miljard kronor när riskkapitalbolaget Nordic Capital säljer i Munters. .

DI - Igår: 07:13

Nordic Capital reade ut sin fiaskonotering

Kinnevik kovänder om Millicom och nu väcks frågor om vem som egentligen styr investmentbolaget. På annat håll storsäljer Nordic Capital i sin fiaskonotering Munters, och bland annat köparna fanns familjen Wallenberg. Här är Di:s guide till veckans viktigaste ekonominyheter.

PrivataAffärer - 15 mar 19 kl. 08:30

Nordic Capital sålde storpost i Resurs

  Nordic Capital sålde 15 miljoner aktier, i enlighet med förhandsbeskedet och motsvarande cirka 7,5 procent av aktierna i Resurs. Priset motsvarar en rabatt om cirka 4,8 procent. Nordic Capital fick in totalt cirka 870 miljoner kronor.

Kristianstadsbladet - 25 feb 13 kl. 08:55

Nordic Capital köper Ellos och Jotex


Riskkapitalbolaget Nordic Capital köper de Borås-baserade distanshandelsföretagen Ellos och Jotex från franska Redcat, skriver Nordic Capital i ett pressmeddelande.Tillsammans utgör Ellos och Jotex Nordens ledande distanshandelsföretag, Ellos inom mode och hem och Jotex inom hemtextil och inredning, enligt Nordic Capital.Affären måste godkännas av konkurrensmyndigheter för att slutföras.

Helsingborgs Dagblad - 11 jan 16 kl. 08:41

Nordic Capital köper Cint

Riskkapitalbolaget Nordic Capital köper, via en av sina fonder, IT-bolaget Cint i Stockholm. Till säljarna hör Prime Ventures, Creandum, Cipio Partners, Cints grundare samt ett antal privata investerare och anställda, enligt ett pressmeddelande från Nordic Capital.Priset för Cint, som är verksamt inom teknik för datainsamling och har omkring 140 anställda, är hemligt.

Helsingborgs Dagblad - 12 jan 16 kl. 10:19

Faxander till Nordic Capital

Riskkapitalisten Nordic Capital har rekryterat Olof Faxander, tidigare vd för verkstadsjätten Sandvik och stålbolaget SSAB, som rådgivare, skriver Nordic Capital i ett pressmeddelande."Olofs roll blir främst att stödja en ökad värdeskapandetakt i befintliga portföljbolag, hjälpa till att utvärdera nya investeringsmöjligheter samt att stödja de bolag som nyligen förvärvats av Nordic Capital och som därmed ofta går in i en mer intensiv utvecklingsfas", skriver riskkapitalbolaget.Faxander var vd för Sandvik 2011—2015 och dessförinnan vd för SSAB 2006—2011.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Lantbrukaren viker inte ned sig: ”Det ser lovande ut”

Efter ett extremt utmanande fjolår ser 2019 lovande ut för Sveriges lantbrukare. ”Maj blev bra och det är en viktig månad för oss”, säger Ebbe Persson på Egonsborg gård utanför Trelleborg.

DI - 5 minuter sedan

Bönderna rustar för ny extremsommar

Fjolårets torka blev ett hårt slag mot svenska lantbrukare. Nu rustar bönder för fortsatt extremväder genom att lägga om sina strategier..

DI - 15 minuter sedan

Fri rörlighet bör gälla även avfall

DEBATT. En omställning till resurseffektiva och cirkulära ekonomiska modeller kräver att resurser kan röra sig över gränser utan att mötas av murar, även de resurser som traditionellt kallas avfall, skriver Nederländernas ambassadör Ines Coppoolse tillsammans med ICC:s Susanna Zeko och Pär Larshans, Ragn-Sells..

DI - 15 minuter sedan

Gult är flaggans kors

Hur kan man som liberal försvara korset i den svenska flaggan? Det är ju inte särskilt diskret. Stort, fylligt och gult som ängens pors vajar det över stad och land, en övertydlig symbol för Sveriges kristna essens, därtill med besvärande historiska kopplingar till korstågen..

DI - 1 timme sedan

Trafikverket riskerar miljardsmäll

Trafikverket hotas av en jättestämning för att ha rivit upp två stora tunnelkontrakt i E4 Förbifart Stockholm i mars. En konkursförvaltare summerar preliminärt ersättningskraven till nästan 1,4 miljarder kronor..

DI - 1 timme sedan

Pressen ökar: Risk för bakslag efter kursrallyt

H&M har tagit revansch på börsen, men analytikerna fortsätter att sura och de flesta räknar med att aktien ska ned rejält. På måndagen är det upp till bevis när den krisande klädjätten rapporterar nya säljsiffror. ”Det finns en risk att marknaden är lite för positiv”, säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners.

DI - 2 timmar sedan

Klart: Skåne sluter upp bakom Sabuni

Skåneliberalerna ställer sig helt och fullt bakom Nyamko Sabuni i valet av ny partiledare. Sabuni lägger därmed till ännu en delseger i kampen mot huvudmotståndaren Erik Ullenhag..

DI - 2 timmar sedan

Gigantiskt strömavbrott – 50 miljoner människor drabbade

Argentina och Uruguay är helt utan el, skriver BBC. Delar av Brasilien och Paraguay är också drabbade..

DI - 3 timmar sedan

Dags att skjuta ut sig: Gör som vd:n – sälj aktien

Saab-aktien har gått upp kraftigt de senaste åren drivet av bättre försäljningsutsikter. Men nu börjar det bli uppenbart att bolaget inte klarar att omvandla försäljningen till kassaflöde. Det är lika bra att göra som vd Håkan Buskhe och sälja aktien..

DI - 3 timmar sedan

Entreprenören: Verkstadsföretag måste samarbeta för att överleva

LINKÖPING Hon löder så det glöder – och vill få industriföretagen att få upp ögonen för svetsningens mer okända släkting. För Dreisens vd Mia Gyllenhammar går vägen genom inspirationsföreläsningar, som nu uppgår till 15 procent av företagets omsättning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.